NEVS kondigt ontslagen aan

NEVS heeft zojuist aangekondigd 200 werknemers te willen ontslaan wegens gebrek aan werk. De medewerkers in de productie worden getroffen door de personeelsinkrimping.

National Electric Vehicle Sweden AB
National Electric Vehicle Sweden AB

Dit kwam in mei tot stilstand, een nieuwe toevoeging verschuift verder. NEVS baseert deze stap ook op de lopende onderhandelingen over een nieuwe aandeelhoudersstructuur en verdere partnerschappen, evenals over de lopende wederopbouw. De geplande ontslagen maken deel uit van het reconstructieplan dat de beheerder op de crediteurenvergadering op 8 maakt. Oktober wil presenteren.

De rest van het productieteam moet de planten in de fabriek op middellange termijn onderhouden om een ​​nieuwe start mogelijk te maken. Het aantal banen zal in september beginnen.

Het is duidelijk dat NEVS nog steeds geen bindende resultaten heeft bereikt in de onderhandelingen. Of en wanneer de productie weer kan starten en met welke producten meer open is dan ooit.

Het terugdringen van moeizaam opgebouwde competenties in de productiesector is naar mijn mening ook een mislukking van een strategie die duidelijk niet zo werkte. Een wild card in de onderhandelingen was misschien het bestaande team, dat producten van de lijn had kunnen rennen. In maart moesten de laatste werknemers hun baan verliezen in september. Het is moeilijk voor iedereen die de beloften heeft geloofd om te zien dat NEVS in zo korte tijd door ontslagen heen trekt.

19 gedachten over 'NEVS kondigt ontslagen aan"

 • Hallo Detlef,
  Bij alle tests van e-auto's tot nu toe is de opgegeven actieradius alleen behaald onder vrijwel optimale omstandigheden. Zoals meestal het geval is bij de verbruikscijfers voor auto's met verbrandingsmotor. Elke fabrikant doet dit omdat 5,9 L er simpelweg beter uitziet dan 7 L. U weet niets van de prijs. Het heet "betaalbaar". Deze term is relatief flexibel. En de jongens en meisjes hebben zojuist indrukwekkend aangetoond dat je bij NEVS niet correct kunt berekenen.

 • Ik kan deze zogenaamde nieuwe en innovatieve voertuigen niet aan.
  Voor mij eigenlijk alleen maar computers rollen en weinig met echte auto's te maken hebben.
  Ik zal zien dat ik nog steeds een aantal oude SAAB's volhoud voor de komende 20-jaren.

 • Een nieuwe E-Golf is beslist beter af dan een oude, omgebouwde Saab 9-3. Boter de vis ...

 • Hallo Peter,

  een E-Golf is niet beter af dan de huidige 9-3 EV - de actieradius van de Golf is gespecificeerd op minder dan 200 km - met een vlotte rijstijl haalt hij volgens de tester niet eens 150 km!

  Daarnaast is het veel te duur voor een e-auto van dit formaat - met een paar extra's kun je op de Golf bijna € 40.000,00 krijgen - net als veel andere producten van de VW Groep kan het eigenlijk alleen verkocht worden aan mensen die er vaardig in zijn verwijdert alle spullen (het belangrijkste is dat er VW staat)!

  Maar voor NEVS komt de situatie nu tot een hoogtepunt - ze merken niet eens dat ze ze dringend moeten loslaten, zodat de betrokkenen niet nog meer ongemak ervaren (een dreigend bankroet, enz.). Alleen de nieuwe "verhuurder" zou geen nadelige gevolgen ondervinden van verdere vertragingen - eerder het tegenovergestelde zou het geval zijn (afgezien van het verder verlies van het imago van het merk SAAB).

  De NEVS-mensen zijn waarschijnlijk gemakkelijker gebreid dan ik eerder dacht.

 • Welk voordeel moeten de NEVS hebben? Kijk maar naar de gegevens en een e-Golf bevindt zich in een betere positie dan de gesleutelde doos die NEVS zo goed in het veld heeft gepresenteerd. Zoals Tom in andere artikelen heeft geschreven, was er aan het einde van het Muller-tijdperk ooit een voorsprong op dit gebied, maar die is verdwenen. NEVS heeft niet langer naamgevingsrechten voor Saab, het personeel zal worden vrijgelaten, waar gaat dit nog meer over. Wat moet je nog meer met hen reconstrueren? Als er een nieuwe start is, dan alleen als M&M de faillissementsboedel koopt, de naamgevingsrechten van Saab AB overneemt en Saab Automobile heropent. En als een grote autofabrikant achter de zaak zit, zal het geen probleem zijn om gekwalificeerde werknemers terug te krijgen. Maar de hoop neemt steeds meer af naarmate je deze NEVS-mensen langer laat rotzooien.

 • Helaas lijkt dit als volgt: -. ((!! Er zullen waarschijnlijk geen comeback Jammer dat het merk moest zeer sympathiek waarden en het recht zou armor naar Zweden Porsche hebben gehad, maar het is wat het is net als mijn Saab, zal ik nog een jaar of twee rijden, alleen dan is het onderwerp en het merk voor mij gedaan. Ik ben geen nostalgie-rijder, ik wil iets nieuws innoveren en dat zal niet meer bestaan ​​van Saab!

 • Nu kan de die-hard SAAB-fan nauwelijks geloven in een goed einde. Hoeveel theorieën zouden moeten dienen voor een echte herstart? Zelfs de laatste informatie is een complete bubbel gebleken en ongegrond. SAAB is uit de race. Men zou het merk niet meer moeten doen.

 • Als het eindelijk tijd was om met de E-SAAB te gaan, maar zeker ook klanten van andere merken zouden naar SAAB komen.

  Samen met eerdere SAAB-klanten (ook hier zou een aanzienlijk percentage zeker willen overschakelen naar elektromobiliteit) zou men zich goed kunnen opzetten in de nieuwe niche en deze vervolgens uitbreiden - maar de NEVS-strategen moeten ervoor zorgen dat de kleine voorsprong hier niet bestaat lost ook op in het niets!

  Tuurlijk, dat op dit moment is te duur voor de meeste klanten Tesla en andere aanbieders in de nabije toekomst geen juiste producten is nog steeds (te klein, te korte afstand, slecht ontwerp, enz.) Hebben in hun voertuig bereik.

  Wat voor soort slaapkoppen zijn er aan het werk in Trollhättan - of lijkt het gewoon zo?

 • De vliegende eieren zijn kort daarvoor in Zweden. De stemming is passend. Dit is genoeg voor mij rond NEVS voor vandaag, ik ga offline voor de rest van de avond. Morgen meer.

 • "Is de NEVS-onderhandelingsstrategie een beetje inflexibel of lijkt het mij gewoon zo?" ??! ??

  Een zeer goede vraag.

  Op het eerste gezicht zou ik graag willen weten waarom
  nietsvermoedend team met "reorganisatie" bijgestaan ​​en toch hen
  er is meer lucht om te ademen.

  Nevs heeft bewezen dat ze een bedrijf van deze omvang en belangrijkheid niet kunnen runnen. Nevs moet worden gestopt. In de loop van de reconstructie heeft Nevs de vrijheid van de dwaas om aandelen te verkopen, octrooirechten te verkopen, werknemers te ontslaan en nog veel meer.

  Ze doen gewoon wat ze willen en nodigen zelfs uit voor conferenties. Eieren zouden voor me vliegen. De raison d'être van deze hoop is
  naar mijn mening gedoofd.

 • Ik ben niet zo kritisch over de markt. Het is waar, behalve wij wacht niemand meer op SAAB. Maar er zijn veel mensen die niet in de status van leaseauto willen worden ingedeeld, zoals op bedrijfsparkeerterreinen en in nieuwbouwgebieden. Merken als Jaguar, SAAB en mogelijk een beetje Frans zijn het alternatief - bijna niets komt meer uit Italië ...
  Grote verkoopvolumes zijn nooit behaald en zullen dat ook niet doen, maar zoals we uit het verleden weten, zijn er geavanceerdere en duurzamere auto's verschenen dan de in massa geproduceerde auto's - daar voeden we ons vandaag nog steeds mee!
  Er is echter de vraag of dit ooit gewenst is in onze Wegschmeißgesellschaft ???

 • Ik denk dat ze verdeeld zijn over het personeelsbestand tussen Saab en hun nieuwe eigenaren.

 • Jammer dat het zo ver moest komen.
  Ik ben het met u eens “over het falen van een strategie die duidelijk niet werkte”.
  Hopelijk komt er binnenkort een nieuwe start.

 • Beste Saab-vrienden, is dat niet echt verrassend?
  Hoe moet dat met Saab gaan? Zelfs als het op korte termijn weer zou gaan rennen (of vliegen?) En de 20 of 30000 Saab-freaks tevreden zijn, wat dan? Saab in een roofzuchtige markt tegen Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Jaguar…., Nee, dat werkt gewoon niet. Saab is dood, het doet veel pijn, maar helaas is het een realiteit. Laten we zo goed mogelijk voor onze auto's zorgen en er zo lang mogelijk mee rijden.
  Het spijt me alleen maar voor de mensen in Trollhätten. Jammer, echt jammer.

 • Helemaal mee eens; Jammer voor het personeel. Dit schaadt het overlevende vertrouwen erg.

 • Nou dat was het toen. Zelfs als Saabs moet worden herbouwd. Wie zal er in godsnaam met dergelijke onveilige omstandigheden bij NEVS / Saab beginnen? Waar moet gekwalificeerd personeel vandaan komen?
  Iedereen die is gaan vertrouwen op de laatste herstart die de eigenaars nu eindelijk hebben gedaan. Het personeel is nu voor de derde keer teleurgesteld. Het maakt niet uit hoe een mogelijk nieuw begin eruit zal zien. Er zal geen gekwalificeerd personeel zijn dat weer aan zo'n Vabanquespiel zal deelnemen. Dus je hebt nu het laatste vertrouwen verloren.

 • Wat zou dat moeten zijn?

 • Hopelijk raakten ze niet al te gefixeerd op M&M. De ontwikkeling van de elektrische versie van de 9-3 zou binnen afzienbare tijd afgerond moeten zijn - dit zou zeker wereldwijd veel meer belangstelling wekken dan het geval was met de nieuwe editie van de conventionele 9-3. Sommige markten vragen om elektrische voertuigen in het midden- en hogere segment!

  Meer investeerders zouden hier waarschijnlijk hun kansen voelen, niet in de laatste plaats vanwege de geïntensiveerde wereldwijde strijd tegen broeikasgassen. Bovendien moet het PHOENIX-platform nog worden voltooid - dit alles bij elkaar genomen mag niet alleen worden voorbehouden aan aarzelende onderhandelingspartners (zoals blijkbaar momenteel het geval is).

  Is de onderhandelingsstrategie van de NEVS ietwat inflexibel of lijkt dat op die manier op mij?

 • Het begint moeilijk te geloven dat Saab goed zal eindigen! Vooruitgang ziet er anders uit! Het ontslag van 200 medewerkers is een moeilijke stap en geeft geen goede signalen af ​​aan de rest van het team. De waarde van een bedrijf is ook het menselijk kapitaal en dat wordt grotendeels vrijgegeven! Vreselijk !!

Reacties zijn gesloten.