Saab 9-5 TID

Vandaag is in Bamberg een Saab 9-5 TID NG in Arctic White de tuin ingepakt. De kleur is zeldzaam, de meeste 9-5 zijn in gedempte kleuren. Natuurlijk, de gelegenheid om wat foto's te maken op de blog.

Saab 9 5 NG Arctic White
Saab 9 5 NG Arctic White

De Saab heeft vanuit de fabriek getinte achterruiten. Dat is zeldzaam en het resulterende contrast maakt het erg cool en stijlvol. En op de een of andere manier ben ik hoe dan ook overtuigd van deze kleur ... 😉

De 9-5 is een TID-hert met automatische, de meest consistente dieselmotor voor de grote Saab. Met een vergelijkbare 9-5 was ik in oktober 2011, met 4-mensen en veel bagage aan boord, op weg van Frankfurt naar Trollhättan. De optimale reisauto, snel, stil en toch economisch en in goed geheugen. Verbruik onder 6 liter, dus een enorm bereik.

De uitrusting is coherent en de kilometerstand is laag met minder dan 70.000 kilometer. Comfortstoelen, navigatie, de ingenieuze ladingbaan en natuurlijk head-up display zijn aan boord. De Saab 9-5 TID, die zich in het Saab Center in Bamberg bevindt, is van het modeljaar 2011 en is grondig gecontroleerd voordat hij in de verkoop ging. Nieuwe remmen, een nieuwe voorruit, Ralf Muckelbauer rijdt het allround zorgeloze pakket. Misschien andere velgen, de 17 ″ banden zijn niet mijn smaak. Met 18 ″ of 19 ″ aluminium - de Muckelbauers hebben nog veel op voorraad - is de 9-5 beter op de weg en rolt hij soepeler.

En ik merkte nog iets op! De spiegels zijn opnieuw gespoten en zijn nu helemaal "Arctic White". Hmm ... moeten ze in het zwart worden gewikkeld? Kan zijn ! Anders: de blogaanbeveling heeft de 9-5! Details zijn te vinden op Ralf Muckelbauer.

6 gedachten over 'Saab 9-5 TID"

 • blanco

  De mijne is in metallic metallic gletsjer, deze gave kleur is ook erg goed voor hem! Achter getinte ramen zijn voor mij niet te doen, het ziet er gewoon uit als een proletariër! Elke brutale auto heeft vandaag die donkere plakjes, verschrikkelijk.
  Verbruik circa 7 lt, TiD met automaat. De 9-5 NG is een geweldige auto en ik vind het gewoon leuk dat hij niet overal verkrijgbaar is. In Zwitserland kan ik wekenlang onderweg zijn zonder nog een 9-5 NG tegen te komen. Als ik aan het Audi-pakket denk ...

  • blanco

   Volledig akkoord - ik wil tenslotte de chauffeur zijn in mijn eigen auto!

 • blanco

  Ik kom met mijn uit Leoben / Stiermarken naar Kiel met een tank. (over 1200 km.) Maar ik moet zeggen, met max. 130 Km / h op de snelweg. Voor dit gewicht een klein wonder. LG voor iedereen.

  • blanco

   Om de "enkele frames" en "lichtsignaturen" op de AB in de achteruitkijkspiegel kleiner te maken, giet ik graag een liter voor elke 100 km!

 • blanco

  "Verbruik onder de 6 liter" maar met een zeer rustige rijstijl en zonder bergen op de snelweg.
  In gemengd bedrijf met 19" fietsen kom ik niet onder de 7l.

  • blanco

   Ja, de route ging via Frankfurt, Denemarken, Zweden. Veel gelimiteerde tracks, 17 ″ banden.

Reacties zijn gesloten.