Saab Auto Involvement Index 2014

De comeback van Saab is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Verandert dat de passie van de Saab-chauffeurs voor hun merk? De Ruhr Universiteit Bochum onderzocht dit jaar opnieuw de relatie tussen eigenaren en hun voertuigen. Het resultaat is verrassend! Of misschien niet.

Saab 9-5 NG vergadering - passie voor Saab © 2014 saabblog.net
Saab 9-5 NG-vergadering - passie voor Saab © 2014 saabblog.net

Want eigenlijk zou ik ons ​​merk gezien hebben, dat in gevaar dreigt te ontsnappen aan het bewustzijn van het publiek, ver weg geplaatst. Wat was eens heel anders. In de jaren 2007 tot 2009 werd Saab ingeschreven om 1 te plaatsen. Toen ging het langzaam bergafwaarts.

Auto Betrokkenheid Index 2014
Auto Betrokkenheid Index 2014

2010 gerangschikt 2, 2011 en 2012 gerangschikt 3, een jaar later gerangschikt 4. Dit jaar werd 6 gerangschikt. Een oppervlakkig, nog steeds positief resultaat, gezien het feit dat andere merken zijn afgesneden.

1 gerangschikt als 2013 Volvo, het andere Zweedse merk. Op de tweede plaats het merk met de vier ringen. Hun voertuigen zijn, volgens een Engelse journalist, afkomstig van een fotokopieerapparaat. Omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien zonder ideeën.

Dramatisch slechte plaatsen zijn voorheen grote merken. Lancia vierkant 13, Alfa Romeo vierkant 16. Citroen, het merk dat de wereld de DS en de CX gaf, op de 27. Rank. En het merk Jaguar, met nieuwe modellen die al jaren onderweg zijn, kan gewoon geen goede ranking behalen in de Auto Involvement Index.

Misschien is de betekenis van de Auto Involvement Index in zekere zin beperkt. Eerst en vooral dienen forumvermeldingen in Motor Talk als basis voor het resultaat. Het lokale Saab-forum lijkt mij echter minder populair dan een jaar of twee geleden.

Terwijl andere platforms, waar alleen Saab wordt besproken, nog steeds populair zijn. Saab-rijders wisselen misschien liever van plaats waar alleen Saab wordt gesproken. Net als Jaguar-rijders die Motor Talk waarschijnlijk niet als een voorkeursplatform beschouwen.

8 gedachten over 'Saab Auto Involvement Index 2014"

 • 7e plaats, een zeer goede ranking voor een merk dat al zo'n 3 jaar niet meer op de markt is! Ik bezit 7 auto's, waarvan 3 Saab en 2 Lancia…. en nu gaat Lancia ook bergafwaarts! Wat doe ik verkeerd??

 • Dus ik vind dit nieuws geweldig en het laat me zien dat onze voertuigen ons (nog) overtuigen. Dat is opmerkelijk, want gemiddeld zijn onze “Trolls” een stuk ouder dan de voertuigen van andere automerken. Maar het laat ook zien dat we langzaamaan meer goede voertuigen nodig hebben ... eerlijk gezegd, hoe kon Zweden VM niet door de crisis heen helpen? ... Ik ben daar nog steeds gefrustreerd over. Ik begrijp Citroën ook niet en vind het jammer, maar het kan zijn omdat Citroën (althans in Oostenrijk) steeds meer klanten heeft geworven die (nog) geen band meer hebben met het merk. Hierdoor is het van een cultmerk met weinig chauffeurs uitgegroeid tot een populair merk (vergelijkbaar met Toyota, Mazda, etc.). VW is anders, als je zoveel geld uitgeeft aan een VW moet je een persoonlijke band hebben. Vertrouw me, wed dat Citroen in de toekomst langzaam weer omhoog zal werken.

 • Ik kan de indruk bevestigen - ik keek daar altijd rond met een of andere technische vraag, de gemeenschap daar was altijd erg actief. Het duurde nooit lang om een ​​antwoord te krijgen.

  Maar eigenlijk valt het resultaat toch mee - de 6e plaats, en dat met een “dood” punt, alleen verslagen door echte zwaargewichten, moet als eerste behaald worden.

 • Jongens, mensen, hoe gaat het, jij gaat 2 1 / 2 weken op vakantie (met zelfopgelegd internetslot) en je kijkt weer in en krijgt een schok. Gratis na Obelix: draai de Zweden. Aangezien dit artikel over deze lijst nog steeds het beste nieuws is. Maar je kunt al zien dat dode mensen zich hier nog steeds kunnen laten gelden. Rover heeft de beste positie in 7-jaren in deze ranglijst. Wat betreft Citroën, ik ben volledig de mening van Tom. Achter Hyundai, Kia en zelfs Dacia verdienden ze dat niet. Maar waarom samen gooien, bijvoorbeeld Renault en Dacia en alleen Citroen en Peugeot, dus PSA of Hyundai en Kia niet.

 • Saab Energie, ... Ik ben thuis
  1972, vakantiewerk in de staalfabriek Sandviken, op straat merk ik meteen het onafhankelijke ontwerp van de 90, 99er, leer meer over de technische subtiliteiten, volg de turbo's met enthousiasme. Ik herinner me nog precies de "op een scharnierbout gemonteerde schroefveer".
  tot 1991 alleen theorie voor mij. Maar DAN mijn eerste, een 84Bj 900 Tu 16V ca.170 pk puur rijplezier. Vandaag mijn zesde, een 93 SC Aero XWD (een architect met drielingen ontving te veel gezinnen tegelijk).
  Ik denk dat de cirkel sluit.
  Ik ben blij dat SAAB_ENERGIE heeft bestaan ​​en ik wil het zo lang mogelijk houden en ervan genieten.
  Misschien zullen nieuwe enthousiaste mensen de kracht en het geluk hebben om met deze geest opgewekt te worden.
  Ik ben fotograaf in Salzburg, vorige week heb ik “gestalkt” het is nu nog vlotter.
  Wens "iedereen" een goede, plezierige reis

 • Ik had dezelfde indruk, op de een of andere manier heel kalm. Maar was, in mijn geheugen, nog veel meer aan de hand een paar jaar geleden.

 • Hallo Tom, ik ben ook actief in Motor Talk, maar er is niet veel te doen met ons merk! SAAB groeten Wolef

 • Hallo Tom, zeg ik. Eens Saab, altijd Saab. Het resultaat verbaast me niet. Ik ken niemand die zo gepassioneerd spreekt en praat over zijn voertuig en praat als wij, de SAAB-enthousiasten.
  Groet

Reacties zijn gesloten.