saabblog.net op pad: een rapport over de Cabriolet Rallye Sachsen

Felle zon, temperaturen boven de 25 graden en chique cabrio's zover het oog reikt. In het voorlaatste weekend begon de 6e Converteerbare Rally Saksens. Dat was het ontmoetingspunt voor de 129 cabriolets - inclusief 8 zagen Hygiëne Museum in Dresden.

Convertible Rally Saxony 2014 ... vlak voor de start
Cabrio Rallye Sachsen 2014 ... kort voor de start

Versterkt met een heerlijk ontbijt en goed geïnformeerd, de 290 km lange route van Dresden via Radebeul, Kesselsdorf en Nassau naar Seiffen en vervolgens via Holzhau, Freital en Pirna via roadbook terug naar Dresden. Maar er was weinig tijd om het geweldige landschap te bewonderen. Geconcentreerd op het vinden van de juiste weg, moesten de “cabrio-chauffeurs” hun kennis en rijvaardigheid bewijzen in verschillende taxatie- en sponsoringstests. Bepaalde cursussen of lange afstanden moesten in een bepaalde tijd worden afgelegd. Onder andere - onverwachts staande op een weegschaal - moet het eigen gewicht inclusief auto en bemanning worden geschat of een motortoerental van exact 2200 tpm met de toerenteller afgedekt door voorzichtig de gashendel te bedienen.

Daarentegen was handvaardigheid vereist van de passagier om zo snel mogelijk een regel van 3 meter in de cabriolet uit te vouwen - de snelste slaagde erin in slechts 3,19 seconden! In Seiffen schakelde men voor korte tijd over op “open” rodelbanen, waarbij het hele traject van de zomerrodelbaan in een bepaalde tijd afgelegd moest worden.

De dag vloog voorbij in de loop van de behoorlijk veeleisende taken en werd daarna afgesloten met een heerlijk avondbuffet, een klein showprogramma en de prijsuitreiking en uitreiking door de sponsors. Overigens kwamen de zagen op de plaatsen 3, 11, 17, 29, 61, 72, 106 en 119 terecht.

 

Een geweldige dag dankzij de organisatoren en sponsors en de vele hardwerkende helpers. We kijken uit naar volgend jaar!

Tekst: Karina & mark@saabblog.net

Een gedachte over "saabblog.net op pad: een rapport over de Cabriolet Rallye Sachsen"

  • Zoveel Saabileins van Pirna

Reacties zijn gesloten.