saabblog.net op pad: een rapport over de Cabriolet Rallye Sachsen

Helder zonlicht, temperaturen boven 25 graden en chique cabrio zo ver het oog reikt. Het voorlaatste weekend begon met de nu 6. Converteerbare Rally Saksens. Ontmoetingspunt voor de 129 convertibles - inclusief 8 Sääbe - was dat Hygiëne Museum in Dresden.

Convertible Rally Saxony 2014 ... vlak voor de start
Convertible Rally Saxony 2014 ... vlak voor de start

Gesterkt met een heerlijk ontbijt en goed gebrieft, gingen we langs roadbook op de 290 km lange route van Dresden via Radebeul, Kesselsdorf en Nassau naar Seiffen en vervolgens via Holzhau, Freital en Pirna terug naar Dresden. Maar er was weinig tijd om het geweldige landschap te bewonderen. Geconcentreerd op het vinden van het juiste pad, moesten de "Cabriolists" hun kennis en rijvaardigheid bewijzen in verschillende beoordelings- en sponsoronderzoeken. Bepaalde cursussen of lange afstanden moesten dus in een bepaalde tijd worden voltooid. Het eigen gewicht inclusief auto en bemanning moet worden geschat - onverwacht op een schaal staan ​​- of een snelheid van de motor van exact 2200 RPM met overdekte toerenteller door gevoelige bediening van de gashendel kan worden bereikt.

Vaardigheid in het handwerk werd echter veel gevraagd door de passagier in de snelst mogelijke ontvouwing van een 3-meter in de cabriolet - de snelst beheerde die in slechts 3,19 seconden !! In Seiffen ging je toen kort in de "open" glijbaan, de hele route van de zomerrodelbaan moest in een bepaalde tijd worden gepasseerd.

De dag verstreek in de loop van de nogal veeleisende taken zoals tijdens de vlucht en vond zijn conclusie met een heerlijk dinerbuffet, een klein showprogramma en de prijsuitreiking en toekenning door de sponsors. Trouwens, de zagen landden op de plaatsen 3, 11, 17, 29, 61, 72, 106 en 119.

Een geweldige dag dankzij de organisatoren en sponsors en de vele hardwerkende helpers. We kijken uit naar volgend jaar!

Tekst: Karina & mark@saabblog.net

Een gedachte ook "saabblog.net op pad: een rapport over de Cabriolet Rallye Sachsen"

  • Zoveel Saabileins van Pirna

Reacties zijn gesloten.