Saab Turbo X op Jutland

Er zijn lezers op de blog die al een tijdje op zoek zijn naar een Turbo X en dat lukt niet omdat iemand altijd sneller lijkt te zijn en de Turbo X onder hun neus koopt.

Turbo X sportsedan op Jutland. © 2014 Goetz Welge
Turbo X sportsedan op Jutland. © 2014 Goetz Welge

En er zijn ook dealers die op zoek zijn naar een Turbo X omdat die goed zou verkopen. Extreme Saabs, of gewoon speciale voertuigen van Trollhättan, in speciale uitrustingen en kleuren of in beperkte series worden gezocht.

Helaas is dat in de aard van de dingen, er zijn er te weinig op de markt. De Turbo X 2.000-exemplaren die in Duitsland zijn gebouwd, zouden rond de 90 moeten rijden. Meer en meer van hen komen aan in de gemeenschap, een flink aantal Turbo X-pilots lees je op de blog.

Turbo X sportsedan op Jutland. © 2014 Goetz Welge
Turbo X sportsedan op Jutland. © 2014 Goetz Welge

Götz is sinds april bij hem Saab Turbo X sedan onderweg heeft hij een verzameling gekocht. Ondertussen heeft de V6 Turbo zijn 9-3 Aero vervangen als een dagelijkse Saab. Geluid, hantering en prestaties inspireren hem elke dag, en de aandachtsfactor is ongewoon hoog.

De foto's van zijn krachtige Saab komen uit Jutland. Turbo X in een duinlandschap, dat past ergens. Maar hij is niet de enige lezer die al een tijdje plezier heeft als Turbo X-piloot. Een andere nieuwe toevoeging moet worden gemeld. Foto's zullen de komende dagen komen. Is het tijd voor een kleine, niet-officiële Turbo X-bijeenkomst? Misschien moeten we erover nadenken ...

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'Saab Turbo X op Jutland"

  • Moin Tom, Turbo X Ontmoet meteen, maar niet in de winter, daar is mijn Mr.X !!!!
    Dus ik ben daar !!!

  • Felicitaties aan HH! Ziet er (natuurlijk kl) geweldig uit, de TX! En dit voor dit prachtige decor in het noorden. Perfect. Doet me denken aan onze heerlijke zonnige vakantie kort voor Skagen 2014.
    Dank je wel.

Reacties zijn gesloten.