Saab Spirit

De Saab-ziel heeft de afgelopen dagen geleden. Zweden heeft veel imposities geleverd. Hoe is de Saab Spirit en waar is hij thuis? Een dagboek van 72 uur Saab Blog Life.

Saab Spirit - Keep The Fire Burning © 2014 saabblog.net
Saab Spirit - Houd het vuur brandend © 2014 saabblog.net

Vrijdag, 29. Augustus 2014.

Een bezoek aan Eschborn bij Orio Deutschland GmbH. Redactiedeadline voor de nieuwe editie van Saab Inside. Voor de eerste keer zullen artikelen over Duitse Saab-evenementen worden gepubliceerd, Managing Director Jan Philipp Schuhmacher heeft uitgenodigd om deel te nemen. De gebeurtenissen in Trollhättan zijn slechts marginaal een probleem. Te veel werk, maar ik voel problemen en denk niet dat ik het mis heb. Woede, want NEVS beschadigt het merk sinds mei en het drama wil niet eindigen.

Piloten wilden 2014 - Orio Duitsland baas JP Shoemaker en de blogger op oriëntatiereis © 2014 saabblog.net
Piloten gezocht 2014 - Orio Duitsland baas JP Schuhmacher en de blogger op oriëntatiereis © 2014 saabblog.net

Terwijl de laatste artikelen voor de Saab-klantenkrant worden besproken, worden brieven aan de Saab-partners in Duitsland en Oostenrijk verzonden. De nieuwe herfstactie staat voor de deur, deze keer zijn de workshops heel eenvoudig gemaakt om de vlag van Saab te laten zien. Zoals altijd ben ik verplicht om de details te zwijgen, maar voor de Saab-servicepartners zijn er in mijn ogen geen redenen meer om niet te registreren.

De plannen die van invloed zijn op ons dagelijks leven met Saab, strekken zich nu uit tot ver in het komende jaar. De blog plant een actie voor 2015 die we nog nooit op deze manier hebben uitgevoerd. Een primeur, en Orio Deutschland GmbH wil ons steunen. Oh ja ... ik was het bijna vergeten! De Saab Service Club staat in de startblokken, registratie is aan te raden. De Saab Spirit op deze turbulente vrijdag ... het was voelbaar in Eschborn.

Zaterdag 30. Augustus 2014.

De ochtend is van het gezin en tijdens de lunch komt Saab van de Taunus. Twee jonge Saab-vrienden met een Saab 9-5 NG op het boodschappenlijstje. Nu kunnen ze niet beslissen. Een Saab 9-5 TTID die u al hebt getest, of een 2.0 liter turbo benzinemotor. U kunt kiezen tussen een vierwielige 9-5 en een voorwielaandrijving, beide op enkele honderden kilometers afstand.

Saab-testrit met de Saab 9-5 NG @ 2014 saabblog.net
Saab-testrit met de Saab 9-5 NG @ 2014 saabblog.net

Omdat we elkaar kennen van Saab meeting en Stammtisch en het anders goed begrijpen, is er een datum voor een proefrit met Bloggers Saab 9-5 ( Let op: een absolute uitzondering ). De reis gaat over de landweg. Het enthousiasme van Saab en de gelukkige glimlach op het gezicht nemen met elke kilometer toe. Saab Spirit leeft!

Duim omhoog! Op maandag hebben we het koopcontract getekend! © 2014 saabblog.net
Duim omhoog! Op maandag hebben we het koopcontract getekend! © 2014 saabblog.net

Eigenlijk wordt na een paar minuten de beslissing genomen, maar we maken nog steeds een ronde samen en brengen wat tijd door met Saab Talk in de mooiste biertuin van Aschaffenburg. Het koopcontract voor een Saab 9-5 NG zal op maandag worden vastgesteld. Er wordt gezegd dat het een kopie is in Fjordblue, dat bij een bekende Saab-dealer in het noorden ligt.

Zondag, 31. Augustus 2014.

Tijd om de mails in de brievenbus te lezen. De ongelukkige ontwikkeling rond NEVS raakt de lezers. Wat op mijn bureau terechtkomt, zijn bemoedigende woorden. Saab leeft ... is wat we elke dag rijden ... wat voor de deur staat. De community is actief, het rapport van een Saab-exit in Neumünster is inbegrepen, ik zal het vandaag op onze Youngtimer-blog publiceren.

Saab verlaat Neumuenster. © 2014 O. opgehaald
Saab verlaat Neumuenster. © 2014 O. opgehaald

Wat nog meer? De uitnodiging voor een Saab-ontmoeting, die op zaterdag plaatsvindt, de 27.09.2014, bij Koblenz in de Wüstenhof Vallendar, van de 15: 00-klok. En de lange brief van een Saab-fan die een paar dagen geleden zijn eerste Saab kocht. Het is een 2002 Saab 9-3-jubileum geworden en sommige regels van zijn brief doen me nadenken:

"Na jarenlang autorijden "voor anderen", heb ik gemerkt dat ik daar niet blij van word. En dus begon ik auto's te rijden voor "mij"."

De Saab Spirit leeft! Blijkbaar is hij net zo onverwoestbaar en zwaar als de auto's uit Trollhättan. Geen reden om te wanhopen dus! Houd het vuur aan!

Tekst en afbeeldingen: tom@saabblog.net

10 gedachten over 'Saab Spirit"

 • Helaas kon ik IntSAAB2014 niet bijwonen, maar de organisatoren hebben een leuke video online gezet. Geweldige setting, ik zou er ook graag zijn geweest ...

 • Als ik het me goed herinner, stond het Saab-vat in brand bij Lafrentz in Kiel 😉 Je vergeet enkele curiosa niet ...

 • Geweldige ton!

  En op de een of andere manier betrap ik mezelf erop dat (bestuurder van een 9-5 SC) het verlangen naar een 9-5 NG groeit ...

  Het is geen stationwagen, maar hij is verdomd mooi en modern - zonder de huidige mode te volgen. Ik vind XWD ook aantrekkelijk ...

  Felicitaties aan de stralende koper!

 • Na het bescheiden NEVS-nieuws heeft het nog een ander artikel voor de Geest nodig. Het is goed om te lezen!

 • Ik heb onlangs de SAAB-geest kunnen ervaren tijdens de internationale SAAB-bijeenkomst in Polen. Een echt geslaagd evenement in een geweldig land. Een goede sfeer, veel mooie auto's, een levendige en levendige SAAB-scene en deelnemers uit meer dan 20 landen. Een pluim en een grote "dankjewel" aan de organisatoren.

  Positieve bijwerking: zonder het evenement in Polen zou ik nooit het idee hebben gevonden om naar ons buurland te rijden. Conclusie: Alles over alles!

 • Ja, dat is precies wat mijn "Saab-ziel" nu nodig heeft! 🙂

 • Grote tekst; maakt je blij !!!

 • Hete SAAB-open haard! De verbeelding kent geen grenzen ... :-)

Reacties zijn gesloten.