Dongfeng ontkend

We kunnen een naam uit de lijst met potentiële partners van NEVS verwijderen. Dongfeng Motors ontkende gisteren in Peking dat het in gesprek was met de NEVS of ooit had gerund.

NEVS SAAB
NEVS SAAB

Een probleem of een tegenvaller? Nauwelijks objectief te zijn, de naam Dongfeng kwam niet van NEVS, maar werd verhandeld in Zweedse perskringen en vervolgens gestold als een feit. Als de mening van de Chinezen correct is, is de kans groot, dan rijst de vraag, wie zit bij de Saab-producent NEVS aan de onderhandelingstafel.

Mahindra werd een week geleden benaderd door de plaatselijke krant voor gesprekken met de NEVS en maakte geen commentaar. Geen commentaar is iets van een halfbakken bevestiging van dergelijke overnames of participaties. Er was vandaag geen verklaring van Trollhättan, net zoals NEVS maandenlang de namen van de onderhandelingspartners niet heeft onthuld.

Wie de onderhandelingspartners zijn, is dus nog steeds open. Mahindra is waarschijnlijk, Dongfeng buiten, de tweede naam zo volledig in het donker. Van de Stallbacka kwam alleen 's morgens vroeg: NEVS onderhandelt nog steeds met twee grote Aziatische fabrikanten, de onderhandelingen gaan goed. En u kunt namen en feiten niet noemen voordat de onderhandelingen zijn voltooid.

Hoe dan ook, ik krijg nu niet meteen het woord geduld uit de mottenkast. De tijd loopt, en ze rent sneller dan ooit.

Tekst en afbeelding: tom@saabblog.net

23-gedachten ook "Dongfeng ontkend"

 • BEDANKT Tom, voor de feitelijke informatie over het weekend. Op hetzelfde moment ga ik nu, met mooie gedachten in gedachten 🙂! Groeten in de ronde ...

 • Er valt veel te zeggen voor het discrete verloop van onderhandelingen bij NEVS, maar een beetje meer detail zou me niet zo martelend maken.

 • Ik heb me de hele tijd afgevraagd waarom alleen Dongfeng geïnteresseerd zou moeten zijn in Saab. De Aziatische fabrikanten kunnen alleen Chinees of Indiërs zijn die een voet op de grond willen krijgen met Saab in Europa. Dongfeng heeft al een voetafdruk achtergelaten in PSA in Frankrijk.

  • Ik kan je vertellen waarom Dongfeng werd verhandeld als een "partner" en deze aanname was al dichtbij. Veel dingen lijken snel vergeten te zijn. Met uitzondering van Saab Parts moesten alle divisies van Saab, Saab Automobile AB, Saab Automobile Tools en Saab Powertrain AB faillissement aanvragen. Van de voormalig Saab Powertrain AB, verantwoordelijk voor onder meer de motorontwikkeling / aandrijfsystemen bij Saab, ontstond het bedrijf T-Engineering AB. Het bedrijf met ca. 35 MA (ontwikkelt onder andere hybride en elektrische aandrijvingen) bevindt zich in de buurt van het Saab Automuseum op het Innovatum-terrein. Sinds het einde van 2012 is Dongfeng betrokken geweest bij 70 procent van T-Engineering en het resterende 30-percentage zou 2014 / 2015 moeten zijn. Het Europese R & D-centrum van Dongfeng bevindt zich al in Trollhättan.

 • Moin.
  Zolang er nog onderhandeld wordt, is er nog steeds hoop! De vraag hier is waar we op kunnen hopen.
  Wat zeker interessant zou zijn: Mahindra heeft samenwerkingsverbanden met andere autofabrikanten uit Azië.
  En hoe zit het met Toyota, ze hadden daar toen al moeten worden gezien.

  Maar als de salarissen niet worden betaald:

  De situatie blijft groeien!

  Groeten uit Oldenburg.

  Andre

  • Dat is gemakkelijk: ik moet lonen betalen voor werknemers van 600. Als we een gemiddelde van 2.500 euro nemen, zijn 1,5 miljoenen salarisbetalingen per maand waarschijnlijk verschuldigd. Waar komen ze vandaan? Het spijt me, maar het verkopen van auto's uit voorraad Zweden naar Duitsland of elders zal niet helpen.
   De situatie blijft aanscherpen totdat dit punt is opgehelderd.

 • Bedankt Tom, zoals altijd snel, spannend en actueel.
  Eigenlijk zou ik effectief aan de balie moeten werken - maar zoals met dergelijke berichten ??????

 • Bedankt voor de update, Tom!
  Wat de regio Azië betreft, wil ik erop wijzen dat dit continent niet alleen China, Japan en India omvat.
  Zelfs landen zoals Maleisië en Iran hebben een aanzienlijke productie van auto's en producenten.
  Specifiek, Proton (Maleisië), zou ik vertrouwen in een interesse in een Europees merk en de Europese markt, zoals in het verleden al bij Lotus betrokken was en althans in het VK al een voet op de markt heeft ...

  • Het kan zijn dat er iemand in Azië is die niet zo snel denkt. Rusland is ook grotendeels in Azië. Er zijn z: Ex. de gaz-groep met veel oligarchen. Er was al een Saabbegeisterte Russen. Laten we de vriend van meneer Muller nog herinneren. Ook wilde Magna Opel een tijdje geleden overnemen met Russisch geld. Bij het uitbreiden zijn de Russen gewoon erg druk.

   • Jo, en wat is er geworden van Vics Buddy, je leest ook ... Zou fijn zijn als er schoon geld zou vloeien naar NEVS / SAAB ...

 • Het geheel ziet er zo uit: Kai Johan Jiang is speels. In plaats van te beseffen dat hij zijn fortuin heeft verloren, probeert hij een deel ervan te redden door zogenaamde 'onderhandelingen' te voeren om iets terug te krijgen van het geld dat hij grotendeels zonder resultaat heeft uitgegeven. Hij riskeert dat Saab niet alleen over de Joha ... Er Jordan gaat, maar ook het imago blijft verliezen, terwijl de twijfelachtige onderhandelingspartners gemakkelijk kunnen wachten tot ze in de rijpe vrucht vallen zonder Jiang-besmetting in de schoot. Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken.

  Ook triest, hoe weinig advocaten als beheerders van insolventies ontwikkelingskosten voor nieuwe technologieën begrijpen.

 • Ik zie daar nog hoop in, lijkt NEVS in direct contact te staan ​​met de blog, wat ook heel positief is. Ik houd mijn vingers gekruist voor alle NEVS-medewerkers en onszelf dat de situatie snel is opgelost!

 • Ik heb maandenlang mijn hersens gepeild, wie de tweede grote Aziatische fabrikant zou kunnen zijn:
  Ik sluit soms heel gedurfd alle Chinese fabrikanten (zoals is de wens van de vader van de gedachte) .Voor de Japanse ik kijk naar Toyota, Honda en Nissan is geen noodzaak voor een high-end divisie (zie, Lexus, Acura, Infiniti). Suzuki kan worden uitgesloten, denk ik, Subaru is een vergelijkbare - zij het succesvollere - nichefabrikanten zoals Saab en een samenwerking met Mazda die ik me niet kan voorstellen.

  Wat zou zin ​​om me te maken, zou een samenwerking met Hyundai zijn: ik had ooit gelezen dat Bergman lange tijd in Korea was actief en Hyundai / Kia heeft nog steeds geen high-end divisie en de plannen van de Koreanen zijn meer dan ambitioniert.Technisches know-how is beschikbaar en als Saab een brug vormde om de Indiase zaken te versterken, zou men zeker niet vies zijn.
  Maar ik ben bang dat ook hier de wens de vader van de gedachte is ... Wat ook niet duidelijk is voor mij: waarom durft Mahindra dit niet alleen te doen? Het is meer dan ongebruikelijk dat een (kleine) autofabrikant wordt gekocht door de grote autofabrikanten van 2.

  • Volgens de informatie tot nu toe is een van de twee fabrikanten alleen geïnteresseerd in de licenties voor het PHOENIX-platform en zou dit variabele platform graag in zijn eigen producten willen gebruiken. Hij wil niet betrokken raken bij NEVS en dus bij SAAB-productie. Het geld moet bijna alleen worden betaald voor het verkrijgen van licenties voor NEVS - altijd op voorwaarde dat deze berichten helemaal kloppen.

   De naam SAAB zou blijven, is natuurlijk nog steeds gereserveerd voor producten uit Trollhättan - hier (of misschien zelfs koper) wordt verhandeld luider MM als nevs / SAAB aandeelhouders.

 • Nevs, dat is een beetje Victor Muller 2.0, veel rook voor niets. Vanzelfsprekend draait het allemaal om handelsmerkrechten en een fabriek. Dit heeft lang niets met Saab te maken gehad. Dat doet me denken aan bedrijven als Telefunken of Grundig. Ze zijn er ook al jaren niet, maar ze produceren nog steeds apparaten onder deze namen. Dat heeft echter niets te maken met de traditionele merken uit het verleden.
  Ze moeten de winkel sluiten, dit heen en weer is onwaardig en een last voor de werknemers. Wie, buiten de zeer beheersbare Saabworld, daar een nieuwe auto zou kopen, als men er niet zeker van kan zijn dat de game niet vanaf het begin om de twee jaar begint.

  • Alleen de JUISTE investeerders moeten in het spel komen - dan is er vrede in de doos.

   Verschillende nu snooty autofabrikanten stonden op de rand - niemand spreekt er meer over en de voertuigen worden verkocht als warme broodjes!

  • In tegenstelling tot NEVS heeft Victor meer gerookt ... tot hij geen geld meer heeft. Met onze vrienden van NEVS praat ik liever over hete stoom! 🙂 Oom Victor was niet zo slecht - hij was er bijna bij als hij het bedrijfsbeheer had afgehandeld!

 • Ik ben een beetje gemeen en zeg een Chinees minder in dit geval, volgens ervaring mag geen verlies zijn.

 • Korea is immers ook in Azië gevestigd en zijn autofabrikanten overlappen niet veel met SAAB, of ze kunnen ook SAAB-knowhow gebruiken ....

 • Is er nog een onderhandelingspartner? Wie zou dit hier moeten geloven? Het is allemaal zo geheim dat het snel voorbij is. Geld is in behandeling, de productie is dood, de modellen zijn jaren oud, Phoenix is ​​geen verrassing meer, dus langzaam kan niemand meer geïnteresseerd zijn. Tenzij een blender iets belangrijks wil doen. Welke technische hoogtepunten van de afgelopen jaren bij SAAB hebben we hier nog steeds over? De productiesite wordt ouder en ouder. Het personeel, de leveranciers / dealers / klanten zijn gewoon weggelaten. Het beeld en de reputatie duren niet voor altijd, ondanks ons uithoudingsvermogen! Maar uiteindelijk moet je de nederlaag met fatsoen accepteren, anders krijg je alleen maar medelijden.

 • Ik denk dat de tijd voorbij is. Er zal geen nieuwe Saab zijn. Het werd verbrand zonder betekenis en reden, te veel geld en reputatie.

 • Ik vraag me af of ze het echt hebben ontkend. Is de tekst ergens? De verbinding met Zweden is al sterk door TEngineering.

  • De tekst is in het origineel.

Reacties zijn gesloten.