Saab Turbo X te koop

Het blogteam krijgt steeds e-mails van Saab-chauffeurs die een "nieuwe" Saab hebben gekocht en daarom op zoek zijn naar een goede verblijfplaats voor de oude. Dit is het normale geval. In de regel weigeren we dan beleefd maar resoluut, omdat de blog geen verkoopportaal is.

Saab Turbo X Jaar 2010 © 2014 Saab Zentrum Bamberg
Saab Turbo X Jaar 2010 © 2014 Saab Zentrum Bamberg

Zelden, heel zelden, en alleen met speciale voertuigen, breek ik de regels en vraag ik me af of een artikel gewenst is. Bijvoorbeeld als een bijzonder mooi, zeldzaam model te koop is. Of een Saab waar ik van hou. Of alles samen. Net als bij de Saab Turbo X, gebouwd in 2010, die te koop is in Bamberg.

Een Turbo X is zeldzaam, er zijn wereldwijd slechts 2.000 exemplaren van gebouwd, een Saab 2010-9 uit 3 is net zo zeldzaam. Terwijl ik het artikel schrijf, zijn er in totaal 21 stuks te koop in een bekend portaal. Wat de hier gepresenteerde Turbo X tot een aankoopaanbeveling maakt, is de staat, de uitrusting en de vorige eigenaar. Omdat zijn hart al vele jaren voor Saab klopt, hoeft de zwarte turbo alleen maar weg omdat een Saab 9-5 NG de garage is binnengegaan.

De conditie is heel dicht bij de nieuwe auto, de snelle stationwagen was meer dan goed onderhouden, de service altijd in de Saab centrum Bamberg uitgevoerd. In de werkplaats van eigenaar Ralf Muckelbauer, zelf eigenaar van een Turbo X, en een fan van de eerste high-performance vierwielaangedreven Saabs, was de Zuid-Zweed in de beste handen.

De uitrusting is overcompleet. Premium leer, zonnedak, Bose-geluidssysteem, adaptieve koplampen, 19 ″ velgen. Alles aanwezig! Bovendien is de Hirsch prestatieverbetering, die ook een grotere, krachtigere en sterk aanbevolen intercooler omvat. Het interieur is ook verfijnd met Hirsch-carbonleer, dat erg goed aanvoelt. De kilometerstand is laag, alleen een vorige eigenaar, de Turbo X is perfect.

De komende dagen zal er meer over de Turbo X te lezen zijn op de blog. We leveren een update voor ons voertuig en er verschijnt uitgebreid aankoopadvies voor de Saab Turbo X.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: saab centrum bamberg

 

14 gedachten over 'Saab Turbo X te koop"

 • blanco

  Ik was te laat, kan het nog steeds niet geloven;
  In dit opzicht kijk ik uit naar meer vergelijkbare artikelen :)!

 • blanco

  Een TurboX-jaar 2010 is niet alleen zeldzaam, het bestaat niet. Waarschijnlijk betekende zoals eerder vermeld de eerste registratie.
  Zelfs de Muckelbauer kan geen 2010 TurboX oproepen. "Nauwkeurige" zorg of niet

 • blanco

  Deze prachtige Turbo X is voor het eerst geregistreerd 2010, niet gebouwd 2010!

 • blanco

  Dus voor lange afstanden doet het zich voelen!

 • blanco

  Moin samen.
  Geweldige auto !!!! Wauw!
  (Helaas staat er momenteel geen nieuwe voor mij gepland en heeft de 9-3 ook een circuit) ;-(

  @@ Matthias
  Ik ben momenteel deze Triboron aan het "testen" met mijn "oude ezel".
  In het dagelijkse stadsverkeer en met kort tot minimaal verkeer bedoel ik een minimale verbetering te voelen - maar niet serieus.

  De andere dag reed ik een iets langere afstand (federale snelweg, stad) en zag de 7 voor het eerst voor de komma (maar dat hoefde niet bindend te zijn).

  Binnenkort rijd ik een langere route (naar de kust en terug) die ik al jaren op en af ​​rijd. Ik heb door de jaren heen "vergelijkende waarden" qua verbruik. En ik ben benieuwd of dit "ding" tot een "verbetering" zal leiden!

 • blanco

  Leuke auto, ja heb er een, heb alleen geen aankoop, anders zou ik hem nemen !!! Ik kreeg mijn op 9,8Liter met Triboron !!! Greetings

 • blanco

  Ik geef niet om het verbruik. Ik had gewoon niet hetzelfde als X. Dus ik was nu op vakantie en had hem op 10L op 140-gemiddelde. Wat wil je nog meer.

  • blanco

   Moin Heiko, de TX krijg je niet onder de 10-liter. Dus rond de 12-liter zijn realistisch met een gematigde rijstijl.

   • blanco

    Ik denk dat de schakelaar al is. Maar dan is het niet leuk meer. Afgezien daarvan, wie maakt zich zorgen over de consumptie waarvoor hij sowieso niet de juiste is.

   • blanco

    Dan is onze TX waarschijnlijk de uitzondering ^^ Is het bij 130 op de snelweg met 8,5 gegaan?
    De laagste die we hadden was 7,9 maar het was niet echt leuk meer

 • blanco

  Hij kost zo'n 25 euro.We hadden hem gekocht als het verbruik niet zo hoog was, maar hij is geweldig, "geweldig geluid" Ik vind een 9-5 Ng veel mooier dan onze javabruine turbo 4 met premium volleder beige.

 • blanco

  Is dat jouw Tom?

  • blanco

   Nee, de mijne heeft automatische en familie verbodsverkopen

   • blanco

    Kan ik het begrijpen. Ik zou het niet geven. Kun je iets zeggen over de prijs?

Reacties zijn gesloten.