Saab 9-5 OG gaat elektrisch

Dingen die gebeuren in anticiperende gehoorzaamheid aan de politiek, hebben de potentie om schurk te zijn. Een voorbeeld is te zien op de Chengdu Auto Show in september. De Saab 9-5 OG, in China als Senova B70 op de weg, is geëlektrificeerd.

Senova B70 BEV
Senova B70 BEV

Saab heeft nooit plannen gehad om het oude platform - het komt uit een afgelopen millennium - in een elektrische auto te veranderen. BAIC doet het omdat politici het willen. De gegevens zijn teleurstellend. De eerste parameters en spionageopnames zijn te vinden op Chinese websites.

De Senova B70 BEV, waarvan de elektrische motor is vervaardigd door de Beijing Auto New Energy Automobile Corporation, levert 55 PS. Het gewicht van de Saab 9-5 OG / Senova B70 BEV wordt gegeven als 1.760 Kg. Over het mogelijke bereik was niets bekend. Je kunt geen behendigheid en snelle rijprestaties verwachten en de reactie in China is daarmee vergelijkbaar.

BAIC Senova B70 BEV
BAIC Senova B70 BEV

Wat BAIC aan dit construct motiveert, is duidelijk. De Senova B70 wordt beschouwd als een binnenlands premiumproduct dat met succes is gepositioneerd tegen buitenlandse fabrikanten. Tesla opent nu zijn eerste winkels in het land, de rijke bovenklasse is opgetogen en er is geen product uit de Chinese productie dat dit zou kunnen stoppen. De opmerkingen in forums en blog zijn duidelijk. Een ander product zonder betekenis, ontworpen om een ​​beroep te doen op de politiek.

De carrière van de Saab 9-5 OG in zijn tweede leven doet daar geen pijn. De turbo-varianten verkopen goed, BAIC mist nog steeds de juiste EV. In Trollhättan zijn nu 4-prototypen, die een zuiver elektrisch 200-kilometersbereik zouden moeten hebben. De productie van de serie, naar men zegt, uit Zweden zou kunnen beginnen wanneer het liquiditeitsprobleem wordt gecorrigeerd.

Tijdens de Alemdalensveckan 2014 op Visby eiste NEVS-persvoorlichter Östlund onlangs meer steun voor elektromobiliteit in Zweden. Het onderwerp Saab 9-3 EV is nog niet klaar. Wordt vervolgd.

Tekst: tom@saabblog.net

 

 

3 gedachten over 'Saab 9-5 OG gaat elektrisch"

 • Hallo Tom,

  Ik wilde je gewoon bedanken voor je dagelijkse verslagen! Ik ben ook een van degenen die hier bijna elke dag naar binnen kijken en hopen op goed nieuws.

  Behalve dat je een sterke SAAB-hartslag in je hebt, heb je natuurlijk ook de achtergrond en de juiste bronnen bij de hand. Gezien de hoeveelheid tijd die dit u heeft gekost, ook dankzij uw familie, die bereid lijkt om deze investering bij te dragen ;-))

  Ga zo door met het goede werk, hoewel de tijden moeilijk lijken.

  LG cabriote

 • Of het nominale vermogen of maximum niet duidelijk is, er zijn nog geen gegevens van BAIC.

 • Welke prestatie is de toespraak? Nominaal vermogen? Maximale prestaties? U weet al dat een Tesla Model S 69 kw het vermogen heeft (dat staat in de kranten, niet het maximale vermogen dat gewoonlijk wordt genoemd).

  Over de NEVS 9-3 EV met een bereik van 200 km - helaas niet zo indrukwekkend als je kijkt naar de 500 km van de Model S ...

Reacties zijn gesloten.