Spyker in de problemen?

Spyker rent weer een Nederlandse thriller, of beter gezegd een drama. De zoektocht naar nieuwe donoren was tot nu toe niet succesvol, de band om de nieuwe Spyker B6 te bouwen bracht ook geen oplossing.

Spyker-veiling in Troostwijk
Spyker-veiling in Troostwijk

De partners uit China voldoen niet aan hun contractuele verplichtingen, en het wordt steeds moeilijker voor de voormalige Saab-eigenaar en CEO Victor Muller en de kleine sportwagenfabrikant. Spyker op het einde? Zo lijkt het, ik al gehad April over de steeds moeilijkere situatie gerapporteerd.

Om de belastingschulden van het bedrijf te dekken, werd vanaf vandaag een online promotie gepland naar de 28. Juli zou moeten lopen. Geveild 85 Audi V8-motoren en transmissies, zeldzame Spyker-sportwagens met racegeschiedenis, half afgewerkte Spyker C8. Verschillende prototypen en testauto's zouden onder de hamer moeten komen, inclusief de nooit gebouwde serie Spyker D8. De SUV zou gebouwd zijn met partner Youngman en de luxe veeleisende klanten in Azië gelukkig maken.

De belastingschulden zijn, dus Victor Muller aan de pers, nu volledig betaald. Echter, dagen nadat deze verklaring is toegevoegd aan de veiling Troostwijk nog steeds online als een aankondiging. Alleen vandaag, op het laatste moment, was de veillijst en de veiling zelf van het net gehaald.

Muller deed het opnieuw en wendde de dreigende veiling af. Alleen voor hoe lang? Het einde van Spyker zou triest zijn, wederom een ​​kleine fabrikant minder. De verlieslijst van de kleine exoten, ze zijn de kers op de taart van de auto-industrie, wordt langer. Artega en Wiesman zijn al geschiedenis, de exoten sterven uit.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: Troostwijk

 

 

3 gedachten over 'Spyker in de problemen?"

 • blanco

  Victor Muller had de moed en probeerde het bij Saab, alleen hij raakte gewoon betrokken bij Chinezen. Ze hebben geen moed nodig, want als het gaat om het naleven van contracten is, zoals we hebben opgemerkt, hun handtekening niet de inkt waard.

 • blanco

  Jammer dat de Chinese partners, zelfs als NEVS vonden, helemaal niet betrouwbaar zijn.
  Waarom hebben we helemaal niet de moed om iets in Europa te realiseren?
  Er is voldoende kapitaal maar geen moed.
  Of missen we het nodige gevoel van zelfbewustzijn?

  • blanco

   Ik heb mezelf dat vaak in veel verschillende richtingen afgevraagd.

Reacties zijn gesloten.