SAAB 9-5 NG aanvaarding van sportuitrusting in Zweden

Saab 9-5 NG-sportpakken zijn zeldzaam en Kiel is de aanloophaven voor deze voertuigen geworden. Kort voor Kerstmis zouden we een van de "verloren" 9-5 pre-series sportpakken MY12 een Duitse goedkeuring moeten geven.

Saab 9-5 SC op de Dekra in Trollhattan
Saab 9-5 SC op de Dekra in Trollhattan

Alles moet zo mogelijk gebeuren in het jaar 2013, omdat de eigenaar in de zomer 2014 wilde autorijden. Omdat het opnieuw een auto van een Zweedse eigenaar was, was het schema erg krap, omdat niemand van ons wist hoe lang de daling in dit geval zou duren.

Uit ervaring bij Michel Annink - hij rijdt in de eerste 9-5 NG SC die in Zweden is geregistreerd - wisten we dat dit tot 10 (!!!) maanden kan duren. Maar in het nieuwe geval zouden de Zweedse autoriteiten iets sneller moeten zijn. Half maart kwam de officiële bevestiging dat de Saab zou worden goedgekeurd voor acceptatie-inspectie in Zweden.

Na afloop waren er veel telefoontjes met alle betrokken partijen, ook met Saab-veteraan Göran Kähler. Göran had in nauw contact met de eigenaar afgesproken dat het het beste zou zijn om het Saab 9-5 NG-sportpak te laten verwijderen van waar het was gebouwd. In Trollhättan.

Dus werd besloten om een ​​afspraak te maken met DEKRA in Trollhättan. Dit was ingesteld op 10 april. Michel Annink en ik hadden ook de afspraak gepland om ter plaatse te zijn met onze voertuigen als morele ondersteuning. Bovendien had ik met vragen iets kunnen zeggen over de Duitse acceptatietest.

De DEKRA-auditor was aanvankelijk sceptisch, maar kreeg toen snel grip op onze "groep", die later werd vergezeld door verslaggevers van de plaatselijke krant ttela.

Klaar! Saab 9-5 NG sportwagen nummer 2 op Zweedse wegen.
Klaar! Saab 9-5 NG sportwagen nummer 2 op Zweedse wegen.

Het resultaat van de test was positief, zoals gehoopt. Dus enige tijd later waren er de markeringen van de Zweedse autoriteiten en de tweede Zweedse 9-5 NG sportwagen mocht terug in de straten van Zweden en niet in een garage!

Tekst en afbeeldingen: markus@saabblog.net

5 gedachten over 'SAAB 9-5 NG aanvaarding van sportuitrusting in Zweden"

  • Gefeliciteerd! Leuke auto.

  • Hammer SAAB en dan in mijn droomkleur!

  • Hoe meer ... hoe beter 🙂

  • In dit geval ging alles goed! Felicitaties aan de Zweedse eigenaar! Altijd gratis eland-ritje 🙂

  • Geweldige auto - felicitaties aan de eigenaar 🙂

Reacties zijn gesloten.