Eerste Saab 9-3 Aero NEVS in Nederland

De eerste 6 geproduceerd door NEVS Saab 9-3 Aero sedans zijn aangekomen in Nederland. De import vond plaats op initiatief van Saab-dealers in Arnhem, Apeldoorn, Eindhoven en Utrecht.

Saab 9-3 Aero MY 2014 in Apeldoorn
Saab 9-3 Aero MY 2014 bij Saab Apeldoorn

Voor de Saab-partners die de dienst en reparatie in die tijd hebben overleefd zonder nieuwe auto's, is de import een welkome aanvulling op de dagelijkse gang van zaken. Wanneer de productie in Trollhättan wordt hervat, is het van plan meer Saab-sedans naar Nederland te brengen.

Nederland is van oudsher een sterke markt voor het Zweedse merk. Saab wordt beschouwd als een alternatief voor de Duitse automerken. De prijs voor een nieuwe Saab 9-3 Aero sedan uit het modeljaar 2014 is daar schrikbarend hoog. De dealers willen voor de compacte sportsedan tussen de € 50 en € 55.000,00 in rekening brengen. Ter vergelijking: in Zweden hoeven Saab-klanten ongeveer € 20.000,00 minder te betalen.

Een absurd hoge belasting is verantwoordelijk voor de hoge uiteindelijke prijs. De milieubelasting “bpm” kan oplopen tot 42.5% van de nieuwewaardewaarde en is gebaseerd op het milieugedrag en de catalogusprijs plus de af fabriek gemonteerde accessoires.

Saab-fans uit Nederland kunnen de nieuwe voertuigen uit Zweden bij de dealers en op de Concours d'Élégance, Paleis Het Loo in Apeldoorn op de 21. en 22. Bewonder June.

Tekst: tom@saabblog.net

12 gedachten over 'Eerste Saab 9-3 Aero NEVS in Nederland"

 • Dan kan men alleen maar hopen dat er binnenkort een nieuwe mede-eigenaar met vloeibaar geld zal zijn. Als de alinea eigenlijk zo klein is, verbaast het me niet dat iemand dit momenteel niet produceert.

 • Helaas voor NEVS ... want als het om zakelijke klanten gaat, staan ​​ze helaas niet op ooghoogte met Audi 😉

 • Dit brengt SAAB op gelijke voet met AUDI met zijn privé-klantenaandeel. Geen probleem voor mij 🙂

 • In Zweden zal het veel beter zijn als de nieuwe mede-eigenaar stevig gevestigd is - dan zijn de resterende voorraden van de "Classic Series" snel op.

  De meeste kopers willen duidelijk zien dat het op de lange termijn doorgaat - dus wacht maar af.

 • Laten we eens kijken of het beter werkt dan in Zweden. Er zijn alleen 18 nieuwe auto's verkocht aan particulieren

 • Ja, bedankt voor de informatie, die zeer positief is! Mijn vermelding van de Noorse prijs was geen klacht dat SAAB te duur is. Het is de prijs waard als je het vergelijkt met andere alternatieve typen individualistische auto's. Ik hoop dat alles goed komt en dat de zes SAAB zijn klanten in Nederland vinden en dat dit niet de laatste zal zijn.

 • Als de € al vergeleken, dan kunt u ook die van de concurrenten! (Voor de volledigheid!)
  Verschillende landen, verschillende belastingtarieven. Zo is het altijd geweest. De geïnteresseerde klant vindt zijn weg naar de SAAB ... Het artikel is absoluut een POSITIEF signaal in onduidelijke tijden. Bedankt Tom!

 • De 2014-9 van 3 kost ongeveer € 65.000 in Noorwegen….

 • Dus twee van de zes in Nederland geïmporteerde auto's zijn al verkocht. Men moet weten dat in Nederland naast de hogere BTW (nu 21 procent) ook een soort luxe belasting (BPM) in rekening wordt gebracht. Althans gedeeltelijk, de voertuigen waren blijkbaar kort (daglicht) al goedgekeurd in Zweden. Ik heb het nieuwe 9-3 in het weekend bekeken. Ik vond de auto erg goed, de materiële uitstraling was beter dan mijn 9-3-ervaring met de MY 06 (Werkstattersatzwagen voor mijn 9-5). Helaas is het momenteel geen open dak beschikbaar. Ik zou niet zonder willen. Ik raad Saab Apeldoorn echt aan. De GF kost veel tijd en in de tentoonstelling zijn ook een prachtige 96 en een sonnet en een 9-4X panoramisch dak te bewonderen. Ik kan alleen maar aanraden, erg leuk, toegewijd en bekwaam!

 • Worden de voertuigen goedkoper verkocht als ze direct opnieuw worden geëxporteerd? Bijna als een nieuwe EU-auto?

 • Wat heb je eraan als NEVS geen geld meer heeft en er dan niets komt ...

 • Laten we eens kijken hoe snel ze worden verkocht voor de prijs.

Reacties zijn gesloten.