Saab exit - Saab ontmoet jazz

Reader's bijdrage door Wolfgang

Het was een ongewone gelegenheid voor 12 SAAB-renners uit het noorden om hun weg te banen van Hamburg naar Celle. Eenmaal per jaar vindt de Celler Street Parade daar plaats.

SAAB ontmoet jazz - vertrek naar Celle
SAAB ontmoet jazz - uitgang naar Celle

Na het model van New Orleans volgden tien eersteklas jazzbands de oude straten en liepen door de rustige straten van het oude centrum van Celle. Op straat en voor de twee podia werden zang- en dansgroepen gevormd, de bekende jazzklassiekers uit de beginjaren van de 20. Century luisterde. Zes uur geweldige muziek, goed humeur en heerlijk eten en drinken.

Onze route stond onder het motto "Elbe greets Aller" en doorkruiste de noord- en zuidheide. Onze tour begon direct nadat we de Elbe hadden verlaten en ons de Elbe hadden meegenomen. Transfer van de 12 voertuigen met de veerboot naar Hoopte. De kathedraal van Bardowik was onze eerste bestemming. We reden verder over de aspergeboerderij naar Lopausee bij Amelinghausen. Gebakken aardappelen en verschillende bijgerechten en heerlijke taarten verrukten ons. Zittend in de schaduw was het tijd voor de petrolgesprekken.

De cabriodaken bleven open tot kort voor Celle. De vele lanen en de lange stukken door het bos gaven schaduw en tenslotte de lang gemiste geurbelevenissen van een langlauftocht. Als een kolom bleven we altijd bij elkaar en was er geen voertuig verloren. In de haven van Aller, ja er is iets in Celle, onze tour eindigde na ongeveer 200 KM en 5 rijlessen.

De voertuigen in serie geplaatst naast elkaar vormen een mooi beeld aan het einde. En toen ging het naar de Street Parade. By the way, de avond voordat huis rijden de wens duik op te rijden in het komende jaar jazz te Celle, maar dan eventueel 's nachts, hebben want het maakte twee van onze SAAB vrienden die op zondag reed bleef Melle naar Zweden Meeting - maar dat is een ander verhaal.

Een gedachte over "Saab exit - Saab ontmoet jazz"

  • Bij de Bardowicker Dom zou een ontmoeting mogelijk zijn geweest ... maar was elders geboekt en gepland .... :-(
    SAVE zonweekend!

Reacties zijn gesloten.