Saab 9-3 EV Cabriolet

Als we elektrisch de toekomst in willen rijden, wees dan stijlvol en luchtig met een cabriolet! Terwijl de Saab EV en het sportpak zijn aangekondigd voor de herfst in Trollhättan, wachten we nog steeds op goed nieuws voor de topless groep.

Saab 9-3 EV Cabriolet
Saab 9-3 EV Cabriolet

Maar ze zijn lang op komst, alles zou vrij eenvoudig kunnen zijn. Omdat er in 2010 al een Saab 9-3 EV Cabriolet op de weg was in Trollhättan. In de loop van het Saab e-Power-project werkte de toenmalige partner uit Uppsala, ElectroEngine R & D AB, niet alleen aan de testvloot van 70-9 EV-sportpakken, bestaande uit 3 voertuigen. Tegelijkertijd werd een 9-3 EV Cabriolet gemaakt, ook als demonstratie van wat er mogelijk zou kunnen zijn.

Terwijl de Trollhättan-stationwagons slechts een bereik van 200-kilometers en een topsnelheid van 150 Km / h zouden bereiken, voegde de Cabriolet iets toe.

Het maximale bereik moet 300 kilometers zijn, de maximale snelheid 180 kilometers per uur. Waarden die staan ​​voor dagelijkse bruikbaarheid en die vandaag nog steeds toonaangevend zijn. Op de Almendalensveckan 2010, de Saab Cabriolet werd gepresenteerd aan het publiek, maar was er al in de schaduw van een andere Zweedse cabriolet.

ElectroEngine AB had opnieuw bijgevuld, zet de Volvo C70 nog een elektrische cabriolet op de wielen. Vierwielaandrijving, 200-piek per uur, 400-kilometerbereik. Indrukwekkende waarden die Tesla vandaag biedt. Er is geen Volvo of Saab in productie gegaan. Gothenburg lijkt vier jaar na de show verder weg van een elektrische convertible dan Trollhättan.

Waarom de Zweden niet de moed hebben om een ​​niche op de markt te brengen, is niet te begrijpen. Elektrische sedans en stationwagons zijn erg mooi, maar een open vierzitter zou een hoogtepunt zijn. Voor Saab een sterk signaal voor de comeback van het merk.

Oké, ik heb vaak geschreven over de kansen om een ​​Saab 9-3 EV Cabriolet te hebben, en het wordt flauw voor mij en de lezers. Voordat het uiteindelijk een oplegging wordt, brengen we het onderwerp tot een genadig einde, althans voor vandaag:

Wat is er geworden van de cabriolet, we weten het niet. In tegenstelling tot voertuigen van de 9-3-testfamilie voor sportcombinaties, is deze niet langer geregistreerd voor wegverkeer. Waarschijnlijk is het in een hal waar de banden hoekig zijn. Als er nog steeds de vraag was waarom geen Cabriolet binnen bereik is, als vóór 4 jaren al een indrukwekkend prototype met Zweedse technologie mogelijk was.

ElectroEngine AB werkt nog steeds nauw samen met Innovatum in Trollhättan, maar NEVS staat niet op de lijst. Het bedrijf uit Uppsala heeft zijn eigen elektromotoren, een eigen batterijindeling en slim batterijbeheer. Een samenwerking zou voor mij vanzelfsprekend zijn, maar vindt niet plaats volgens onze informatie.

NEVS heeft gekozen voor een andere technologiepartner, een van de eerste industriële adressen. Maar niet uit Zweden. De meest voor de hand liggende verklaring waarom het (weer) iets langer duurt.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding en video: ElectroEngine R&D AB

 

11 gedachten over 'Saab 9-3 EV Cabriolet"

 • blanco

  Dus als een EV-convertible eraan komt, is dat goed! Maar ik heb niets tegen een brander ;-))! Het belangrijkste is een cabriolet !!

 • blanco

  Er zijn andere oplossingen voor het batterijprobleem. Alleen worden ze niet opgemerkt. Waarom? Nu willen de corporaties alleen geld verdienen met conventionele voertuigen. De betreffende staat verdient nog steeds geld met motorrijtuigenbelasting, brandstofbelasting en durft geen strengere emissienormen op te leggen. Ik zie dat bij scooters. De 2-takt wordt vanaf 2016 niet meer verkocht. Omdat noch dealers, noch de staat met belastingen verdienen aan elektrische voertuigen. Of het nu een auto, een scooter of zelfs een fiets is….

 • blanco

  Een cabriolet is de enige 9-3 die ik wens. Dus ik hoop dat je snel komt.

 • blanco

  Waarschijnlijk slechts een klein beetje in de cabriolet om een ​​paar honderd pond batterijen op te bergen. Waarschijnlijk was de bereikinformatie wishful thinking en niet noodzakelijkerwijs wat de getoonde prototypen konden bereiken. De ene Tesla-driver in mijn omgeving rijdt volgens hun eigen informatie nu comfortabel.

  Ik geloof ook dat seriële hybrides met hulpmotoren de betere oplossing zijn voor de nabije toekomst, maar NEVS zegt niets.

  • blanco

   Ik denk dat het 300-aantal kilometers realistisch moet zijn voor het snelheidsbeperkte Zweden. Zelfs mijn oude 9-5 Biopwer, met E85 in de tank, had plotseling een gigantisch bereik.

 • blanco

  In Tesla met 120 km / h op de snelweg, dat is waar je zeker niet over kunt praten over rijplezier. En dat is precies waar het probleem ligt, omdat de pure elektrische auto momenteel alleen is goedgekeurd voor gebruik op korte en lange afstanden. Er zijn dan goedkopere oplossingen dan een 70.000,00 € dure Tesla. NEVS vermeldt nog geen prijzen, maar het is te vergelijken met Tesla.

  • blanco

   NEVS wil "betaalbare" e-mobiliteit aanbieden. Bereik als een Tesla, prijs als - geen idee - zeker goedkoper. 😉

 • blanco

  Als ik terug denk aan mijn 30 Cabriojahre, bijna 2o-jaren in verschillende Saab's (momenteel 9.3 MY2008), vraag ik me af of een puur elektrische aandrijving hier het juiste is. Een cabriolet tour is zelfs niet de weg naar werk en terug.
  400 km komen snel bij elkaar. Als het ook een zomervakantie in de bergen wordt of iets dergelijks, is het bereik van 200 - 300 km niet veel. De topsnelheid maakt niet zoveel uit, 150 kmh is voor mij genoeg.
  Dus we blijven geduldig zijn. Een facelift naar MY2008 zou er al in moeten zitten.

 • blanco

  Citaat: "Je moet waarschijnlijk wachten tot de mogelijke prestaties van de voertuigen en de batterijcapaciteit op de een of andere manier in overeenstemming zijn."

  Of u kunt het zonder "puur elektrisch" doen en een dieselgenerator installeren. Iets rond de 100 km elektrisch en dan, als je verder weg wilt, komt de generator in het spel. Want één ding staat buiten kijf: geen enkel ander systeem kan zo snel de energiedichtheid van benzine/diesel evenaren. En waarom sjouwen met x-honderd kilo batterij voor een actieradius van slechts 300 km? Meestal heb je de 300 km helemaal niet nodig en als je verder weg wilt is het niet genoeg / duurt het te lang om op te laden.
  Opel Ampera en Chevrolet Volt zijn in dit opzicht de beste rolmodellen voor mij.

 • blanco

  Ik ben nu een paar keer een Tesla S op de snelweg tegengekomen. Het viel me op dat alle voertuigen alleen met gematigde snelheden <120 km / u reden.
  Men moet wachten totdat de mogelijke prestaties van de voertuigen en de batterijcapaciteit op de een of andere manier in harmonie zijn.
  Want wat helpt uitstekende acceleratiewaarden en max. Snelheden, als u ze in de praktijk slechts in beperkte mate kunt gebruiken of het risico dat u het volgende laadstation niet hoeft te bereiken.
  Misschien zijn dergelijke voertuigen beter ontworpen voor gebruik op korte afstand of in de stad. Dan zijn max. Snelheden niet langer relevant.
  Dat betekent congestie in Shanghai of LA 🙂

 • blanco

  Wat is er mooier en waarschijnlijk nog leuker dan in de cabriolet V6 open om te luisteren naar het stille, sonore geluid van de motor en te genieten van de wind en de zon?
  Waarschijnlijk is de stijging ALLEEN waar te nemen door de wind en het ritselen van de snelheid ...
  Volledig elektrische cabriolet? - Absoluut, dit wordt bereikt zonder stress!
  NEVS >>> denk er alstublieft nog eens over na

Reacties zijn gesloten.