Saab-registraties in Zweden

Statistiek is op zichzelf een zeer droge stof; maar niet in ons geval. Omdat het gaat om de comeback van Saab, en voor het eerst sinds lange tijd kan de blog weer over de Zweedse registratiestatistieken schrijven.

Saab 9-3 Aero Mijn 2014. © 2014 saabblog.net
Saab 9-3 Aero Mijn 2014. © 2014 saabblog.net

De officiële levering van nieuwe voertuigen begon kort voor het einde van de maand, BilSweden meldt 47 nieuwe Saab-registraties voor de 9-3 voor april. Van januari tot april 2014 kwamen 73 nieuwe Saab-auto's geproduceerd door NEVS voor het eerst op de markt.

Elk begin is moeilijk, de cijfers zijn nog steeds laag. Volgens de officiële woordvoerder produceert de fabriek nog steeds 6-voertuigen per dag. Een getal dat vrienden betwijfelen van Trollhättan, omdat ze een tijdje uit een hoger cijfer gaan. NEVS kon opnieuw diep stapelen, wat geen verrassing was.

Eind van de maand zullen er nieuwe auto's weer Saab in Nederland. Saab klanten in Arnhem, Apeldoorn, Utrecht en Eindhoven geïmporteerd uit Zweden Saab 9-3 Aero sedans verwerven partners in Saab. De import wordt uitgevoerd door de dealers, die de nieuwe auto's via een Zweedse agent kopen. In de toekomst wilt u echter rechtstreeks van de fabriek kopen. Een verzoek werd gedaan om nevs, is antwoord nog niet. Met enige spanning kun je wachten op de prijzen in Nederland.

Het Saab-verhaal zal wat meer in beweging komen met de verwachte "update". Dan, zoals NEVS CEO Mattias Bergman vorige week zei, zullen er meer varianten, meer kleuren en innovaties zijn. We zijn opgewonden!

Tekst en afbeelding: tom@saabblog.net

 

6 gedachten over 'Saab-registraties in Zweden"

 • blanco

  verplichte uitrusting Nederland: Trekhaak?
  Cooper One

 • blanco

  Wanneer zal het echt opnieuw beginnen in Duitsland? Is er een echte reële kans? Nederland / Zweden allemaal heel goed. Al het andere is mijmering! Mijn vloot is nu uit met een verandering! Ik zie hier geen echte interesse van NEVS! of heb ik het mis? Tot nu toe zie ik geen licht voor en als klant. Ik heb nog steeds 5! SAAB !!

 • blanco

  Ik ook !! Wanneer is de eerste informatie, foto's ec. om te berekenen!?

  • blanco

   Modeljaar 2015. Uiterlijk na de zomervakantie, misschien eerder

   • blanco

    Klinkt goed !! Kun je ons vertellen of we een nieuwe 2015-9 in 3 zullen zien, of misschien een volledig nieuw model?

 • blanco

  Ik ben erg benieuwd ... de laatste keer dat ik iets nieuws zag was 2010/2011. Natuurlijk zijn er nog veel andere dingen belangrijk ... met het ontwerp als het meest opwindende ... (voor mij)

Reacties zijn gesloten.