Saab-registraties in Zweden

Statistiek is op zichzelf een zeer droge stof; maar niet in ons geval. Omdat het gaat om de comeback van Saab, en voor het eerst sinds lange tijd kan de blog weer over de Zweedse registratiestatistieken schrijven.

Saab 9-3 Aero Mijn 2014. © 2014 saabblog.net
Saab 9-3 Aero Mijn 2014. © 2014 saabblog.net

De officiële levering van nieuwe voertuigen begon kort voor het einde van de maand, BilSweden meldt 47 nieuwe Saab-registraties voor de 9-3 voor april. Van januari tot april 2014 kwamen 73 nieuwe Saab-auto's geproduceerd door NEVS voor het eerst op de markt.

Elk begin is moeilijk, de cijfers zijn nog steeds laag. Volgens de officiële woordvoerder produceert de fabriek nog steeds 6-voertuigen per dag. Een getal dat vrienden betwijfelen van Trollhättan, omdat ze een tijdje uit een hoger cijfer gaan. NEVS kon opnieuw diep stapelen, wat geen verrassing was.

Eind van de maand zullen er nieuwe auto's weer Saab in Nederland. Saab klanten in Arnhem, Apeldoorn, Utrecht en Eindhoven geïmporteerd uit Zweden Saab 9-3 Aero sedans verwerven partners in Saab. De import wordt uitgevoerd door de dealers, die de nieuwe auto's via een Zweedse agent kopen. In de toekomst wilt u echter rechtstreeks van de fabriek kopen. Een verzoek werd gedaan om nevs, is antwoord nog niet. Met enige spanning kun je wachten op de prijzen in Nederland.

Het Saab-verhaal zal iets meer op gang komen met de verwachte "update". Dan, zoals NEVS-CEO Mattias Bergman vorige week zei, zullen er meer varianten, meer kleuren en ook innovaties zijn. We zijn opgewonden!

Tekst en afbeelding: tom@saabblog.net

 

6 gedachten over 'Saab-registraties in Zweden"

  • verplichte uitrusting Nederland: Trekhaak?
    Cooper One

  • Klinkt goed !! Kun je ons vertellen of we een nieuwe 2015-9 in 3 zullen zien, of misschien een volledig nieuw model?

  • Modeljaar 2015. Uiterlijk na de zomervakantie, misschien eerder

  • Wanneer zal het echt opnieuw beginnen in Duitsland? Is er een echte reële kans? Nederland / Zweden allemaal heel goed. Al het andere is mijmering! Mijn vloot is nu uit met een verandering! Ik zie hier geen echte interesse van NEVS! of heb ik het mis? Tot nu toe zie ik geen licht voor en als klant. Ik heb nog steeds 5! SAAB !!

  • Ik ook !! Wanneer is de eerste informatie, foto's ec. om te berekenen!?

  • Ik ben erg benieuwd ... de laatste keer dat ik iets nieuws zag was 2010/2011. Natuurlijk zijn er nog veel andere dingen belangrijk ... met het ontwerp als het meest opwindende ... (voor mij)

Reacties zijn gesloten.