Een andere Saab Turbo X in de gemeenschap

De Turbo X was de eerste Saab-productie met vierwielaandrijving en was tegelijkertijd beperkt tot de speciale versie van 2.000-stuk. Fans zijn enthousiast over zijn geluid en de behandeling van de enige die verkrijgbaar is in het zwarte Zweden.

Koel geluid met verslavendheid, gave velgen
Koel geluid met verslavendheid, gave velgen

In het jaar dat 2008 de Turbo X op de markt bracht, werden hele 2.000-stukken geproduceerd en in Duitsland zullen er minder dan 90-stukjes op komst zijn. Waarbij 'op de weg zijn' niet letterlijk genomen moet worden. Het grootste deel van de Turbo X bevindt zich in collecties en mag alleen in de zon op de weg aanwezig zijn. Veel Saab-partners hebben een van die compacte all-wheelers met het gekke geluid - ze zeggen dat hij verslaafd is - in hun hal staan. De Turbo X die hier wordt getoond, is ook afkomstig van een verzamelaar.

Behalve het geluid kun je de Turbo X ook zien op de speciale velgen, die alleen in dit voertuig bestonden. Rond 50.000 kilometers op de teller van de TX, Bose geluidssysteem, handmatige verzending en van oorsprong Zwitserse registratie. Götz uit Hamburg, Saab-fan en verzamelaar, heeft een grote, lang gekoesterde droom vervuld. De Turbo X zou in de toekomst de dagelijkse metgezel in de Hanzestad moeten zijn, de 9-3 Aero Coupe met Viggen Body Kit moet wijken en wordt verkocht.

Saab 9-3 Eros met Viggen Body Kit zijn zeldzaam, vanwege de korte productiefase. Het object vereist actie op het lichaam terwijl het technisch in orde is. Het verhaal van onze 9-3 Aero with the Body Kit, te lezen op de Youngtimer-blog, geeft je een idee van wat je moet doen. Als u op zoek bent naar, stuurt het blogteam uw verzoek graag door.

Terug naar de Turbo X. Met vriend Oli was Götz op weg om de Saab Turbo X naar het noorden te brengen. Twee prachtige 6-cilinders Saabs onderweg, beide zeer zeldzaam. Hoewel de Turbo X slechts een tweecijferig nummer in Duitsland heeft, gaat de 9-5 NG over 200-voertuigen. Welke van de mooiere Saab is moeilijk te beslissen. Ongetwijfeld heeft het betere geluid dat je afhankelijk maakt, de Turbo X. Voor alle fans die geen kopie hebben in de garage, en dat zal de overgrote meerderheid zijn, is er een korte TURBOX Warm-up geluid.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: oli & götz voor saabblog.net

17-gedachten ook "Een andere Saab Turbo X in de gemeenschap"

 • Geweldig geluid! Gefeliciteerd, beste Götz!

 • Bijna zoals de oude 900er turbosound ... .Gratulation Götz to the Turbo X!

 • Geweldig geluid. Felicitaties aan de nieuwe, zeker trotse eigenaar van de SAAB Turbo X.

 • Wauw, er zijn enkele sportwagens bleek - altijd goed rijden en veel plezier Götz!

 • Felicitaties aan de Turbo X. En zorg goed ervoor.

 • Ingenieus, ingenieus. Een "Drömbil"

 • Felicitaties voor de zwarte crème-cut!

 • Super leuk, veel plezier ermee!

 • Gefeliciteerd, ik wil er ook een! (mijn trol wordt oud;))
  Ik heb daar iets aan body-kit gevonden
  Onder classifieds ebay (troll search) worden nog steeds verschillende bodykits aangeboden (VB 500Euro) en meer Hirsch-velgen.
  Met vriendelijke groet

 • Op de een of andere manier past de datum niet helemaal. Dus een turbo X met rood nummer schoot me vandaag twee keer neer. De laatste keer in Kassel.
  Groeten aan Götz

  • Götz en Turbo X zijn vandaag op weg naar Stockholm

  • Jan-Frederik - Ik kan je geruststellen - dat was weer een Turbo X. Hij was net op transfer drive door "Der-SAAB.de" en kwam uit het Rhein-Main gebied (had zo 15: 00 moeten zijn) - Dus één Duitse Turbo-X komt dan naar me toe in het noorden en dus wordt D-land bewaard. Maar: de koorts verspreidt zich onverbiddelijk!
   Groeten JS

  • De buurt van Kassel is mogelijk te verklaren. Als ik me niet volledig vergis, was deze Turbo X net op een transferreis naar de dealer en moest hij vervolgens in de handen van zijn nieuwe eigenaar gaan. Specifiek in de handen van mijn vader. Dus er is er nog een in de gemeenschap

   • Goed om te weten ;-). Een (on) redelijke beslissing die heel leuk is. Felicitaties voor de TX en altijd goede rit!

 • Bedankt voor het opnemen en delen van geluid hier!
  De velgen waren echter niet alleen gereserveerd voor de Turbo X, maar konden ook in latere modeljaren worden gekozen (ook in tweekleur).

 • Felicitaties voor de TX.
  Maar het voertuig mist de lip van de voorspoiler!
  Heb je die op het viaduct verloren?

  • Bedankt Walther, zeer attent! Ik voelde me ook heel hoogbenig
   de zwarte panter. Kom terug.

Reacties zijn gesloten.