SAAB 9-3 Aero-testritten in heel Zweden

Tot nu toe konden klanten en prospecten van Saab alleen de 2014er 9-3 Aero in Trollhättan testen. Om dat te veranderen, gingen vorige week de eerste nieuwe voertuigen uit de fabriek naar Saab-partners in heel Zweden.

Saab 9-3 Aero voor de Maingate © 2014 saabblog.net
Testrit - Saab 9-3 Aero voor de Maingate © 2014 saabblog.net

Vanaf nu kunnen potentiële klanten hun Saab 9-3 Aero-testrit boeken op verschillende locaties in het land. Een lijst met Saab-partners die een nieuwe 9-3 aanbieden, is beschikbaar op de officiële website.

Oké, dat klinkt allemaal goed, maar het helpt ons niet echt. In Zweden zit Saab op de goede koers, want de voertuigen zijn nu ook lokaal bij de dealer te bestellen. En Saab-partner ANA, lange tijd de grootste Saab-dealer ter wereld, is weer aan boord.

Wat ons meer interesseert, is hoe de 2014 Saab 9-3 Aero echt rijdt.

Hoewel er rijverslagen waren in verschillende Zweedse tijdschriften, maar alle testers zien het voertuig door de bril van een motorjournalist. En niet vanuit het perspectief van een fan of klant. Dus het is tijd voor onze beoordeling. Hoe rijdt de 2014er Aero?

Voelt het als de bekende modellen, of zijn de veranderingen merkbaar en voelbaar? We hebben het "ervaren" in Trollhättan. Ons testrapport en Saab 9-3-impressies, modeljaar 2014, zullen de komende dagen hier op de blog verschijnen.

Tekst en afbeelding: tom@saabblog.net

8 gedachten over 'SAAB 9-3 Aero-testritten in heel Zweden"

 • Leuk om te zien, maar worden er nog steeds geen eindklanten in Zweden geleverd?

 • blanco

  Wow, een volgende stap door NEVS, die het geloof in de toekomst van SAAB versterkt.

 • blanco

  Toen ik het woord “testrapport” hoorde, liet ik een beetje “super” horen. Dus laat de "volgende dagen" alsjeblieft niet te lang worden 🙂

  • blanco

   Het zal niet te lang duren. Maandag, uiterlijk.

 • blanco

  Ok Tom, nu je het zegt, zie ik het ook.
  Dank je wel. Gelukkig geen Saab!

 • blanco

  Maar we zijn nieuwsgierig!
  Wat zit er op de foto op de achtergrond?
  Onbekend voertuig!

  • blanco

   Een buitenlands elektrisch merk (Nissan). NEVS test wat de concurrent kan doen 😉.

   • blanco

    Dat is niet veel in het geval van de Nissan Leafs - ik had hem ooit om te testen op de universiteit toen ik daar nog werkte. Noch in termen van prestaties, noch in het bereik van de brengers. Ik hoop op veel meer van NEVS - en het lijkt erop dat je niet teleurgesteld zult zijn.

Reacties zijn gesloten.