Saab nieuwe registraties en NEVS & HP

Enkele korte Saab-aantekeningen uit Zweden, compact samengevat:

Voor de statistici onder de lezers kondigt BilSweden in het eerste kwartaal 2014 26 nieuw geregistreerde Saabs in Zweden aan.

Activiteiten in de Saab-fabriek © 2014 saabblog.net
Activiteiten in de Saab-fabriek © 2014 saabblog.net

Hiervan zijn 6-voertuigen voor het eerst in de maand maart in de statistieken opgenomen. De levering van bestelwagens aan klanten begint eind april, de eerder geregistreerde voertuigen zijn niet privé gegaan.

Partnership NEVS en HP

Een bekend bedrijf gaat terug naar Trollhättan. Terug in GM-tijden toen HP de IT-serviceprovider in groepsbezit overnam van de Amerikanen, was HP de partner van Saab. En zelfs tijdens het korte intermezzo van Spyker hadden ze kantoren in de buurt van het hoofdportaal.

Nu komt HP terug, neemt de voorouderlijke kamers over en in Trollhättan herbouwt 50 opnieuw naar 60-taken. NEVS besteedt logistieke, productie- en financieringsdiensten uit. HP werkt ook met NEVS in China, en een Duits competentiecentrum zal er ook bij betrokken zijn. Deze bevindt zich in het zuidwesten van de republiek en biedt, naast andere ontwikkelingsdiensten in de automobielsector. Het centrum werkt ook voor andere fabrikanten, die tot de interessante adressen van de auto-industrie behoren.

[sam id = "18" codes = "true"]

Saab-rijverslag in de post van Göteborg

Hoe moeilijk de evenwichtsoefening voor NEVS nu is, kan worden begrepen door het lezen van het huidige rijverslag in de post van Göteborg. NEVS is begonnen met de ambitie om bijzonder milieuvriendelijke mobiliteit te leveren. Je moet daarmee worden gemeten. Helaas is de elektrische auto nog niet op de markt en de 9-3 Aero kan in dit opzicht niet overtuigen in de test.

De gegevens van Saab 9-3 Aero 2014 met automatische transmissie vergeleken met de concurrenten volgens de post van Göteborg:

Saab 9-3 Aero 2014, 220 PS, 200 g / km.

Volvo S60 245 PS. 139 g / km.

Audi A4 225 PS. 152 g / km.

BMW 328i 245 PS. 149 g / km.

In principe is de 2014er 9-3 niets meer dan een 9-3 Griffin uit het modeljaar 2010 1 / 2. Sindsdien zijn 4-jaren verstreken, de ontwikkeling gaat door. Dit verandert ook onze Saab-bril, basisuitrusting voor dagelijkse blogs schrijven, niets. In het model uit Gotenburg sorteert een 8-versnellingsmachine de versnellingen, in Saab alleen een 6-versnellingsoplossing. Het emissiegedrag is helaas niet up-to-date.

"Stark motor, fint chassi och god kvalitetskänsla" klinkt iets meer verzoenend in het testrapport. "Kvalitetskänsla" staat voor de waargenomen kwaliteit die als goed is gecertificeerd. Een niet onbelangrijke bevestiging als je een werk ontwaakt uit je diepe slaap en aan de slag gaat met een nieuw productieteam.

Dit betekent dat de Saab ten minste één voordeel heeft ten opzichte van een van de vergelijkingsvoertuigen. Het is milieuvriendelijker, moderner, sterker, maar het gevoel van kwaliteit is slechter. Tenminste, dat zegt een vriend die de auto heeft meegenomen voor een proefrit en heeft besloten het niet te doen. "Het rammelt", was zijn commentaar. Als een opmerking, het was geen Duits merk waarmee hij reisde.

Qoros op weg naar Europa

Nog een snelle blik op de Saab-Tellerrand. In een Qoros is Zweedse ingenieurskennis, die in grote mate afkomstig is van Trollhättan. Dus de trotse is in het thuisland van Volvo en Saab op de nieuwkomer. De fabrikant zelf is zo behandeld met zijn Europese plannen als NEVS in Trollhättan en wikkelde zich zwijgend in op de Autosalon van Genève.

Ondertussen praten de Chinezen met de BLG Logistics Group in Bremen, over de mogelijke importverwerking. Het bedrijf bevestigde dit aan het industrieportaal "kfz -betrieb". De weddenschappen lopen al sinds Genève dat Qoros in het najaar aanwezig zal zijn op lokale beurzen in Zweden. Het zou zo kunnen gebeuren.

Tekst en afbeelding: tom@saabblog.net

 

 

 

 

 

 

20 gedachten over 'Saab nieuwe registraties en NEVS & HP"

 • blanco

  Quoro's ... dus op de een of andere manier kan ik de trots van de Zweden begrijpen, maar ... de Quoro's zijn duidelijk heel goed en hebben het potentieel om Europa te raken. Het heeft Europees ontwerp, technologie en veiligheid (alles uit Zweden, Duitsland en Oostenrijk). Ik zie de Quoro's hier heel vaak en het ziet er echt niet slecht uit en doet op de een of andere manier denken aan een sabbat, alleen moderner. Maar dat is precies wat NEVS het leven in de toekomst nog moeilijker zal maken, tenzij NEVS erin slaagt om in een hogere competitie te spelen, maar je zou een XWD nodig hebben, (-snelheid automatisch en / of DSG en topmotoren met> 250 PS Ik denk dat voor veel ex-Saab-chauffeurs de overeenkomsten met Saab voldoende zijn om een ​​Quoros te krijgen.

  • blanco

   Met alle bescheidenheid en respect voor het merk Quoros, denk ik dat het voor mij in ieder geval niet zover zal komen ...

 • blanco

  26 auto's? Dus zelfs met een "SAAB-bril", moet u deze statistieken gewoon accepteren. Zelfs als er een particuliere klantlevering in Zweden is, is dat absoluut geen maatstaf. Deze cijfers zijn het vermelden niet waard. Het zal lang duren en laten we zien wat er echt komt. Het komt erop neer of en wanneer ik nog steeds een concurrerende SAAB in Duitsland kan kopen.

 • blanco

  Een beetje raar, ik denk dat je nog steeds wacht met de uitlevering, het zou al een paar honderd moeten zijn. Zijn ze allemaal naar China gegaan of ontbreekt er nog een onderdeel?
  Zolang er geen geld in het register zit en zo veel demo-auto's niet nodig zijn in Zweden.

 • blanco

  Ik denk dat ik precies weet waar het competentiecentrum zich in het zuidwesten van Duitsland bevindt en hoe het wordt genoemd ... ..is niet 200 meter bij mij vandaan ...

 • blanco

  De opgegeven CO2-output van nieuwe motoren moet altijd met de nodige voorzichtigheid worden behandeld. Elke fabrikant richt zich op het zo goed mogelijk afronden van de testcyclus. In werkelijkheid is de consumptie aanzienlijk hoger. Vooral de TFSI-motoren van VW zijn bijzonder opvallend. Ik claim nu dat mijn 2-liter Saab Turbo niet veel meer verbruikt dan de nieuwste Audi-motor met dezelfde prestaties.

  • blanco

   Ik ben het helemaal met Tomas eens. In werkelijkheid komt de vermelde waarde van de Saab eenvoudigweg uit een tijd waarin CO2 en verbruik niet de belangrijkste verkoopargumenten waren en de testcycli niet dienovereenkomstig werden geoptimaliseerd. Uit ervaring kan ik zeggen dat de "oude" B235-machine uit de oude 9-5 Aero een enorm besparingspotentieel had. Het nieuwere jaar van de 9-3 Aero-machine is niet zo zuinig, althans niet met vierwielaandrijving. Maar er zullen zeker nieuwe motoren komen, dus ik zie wat dat betreft geen probleem.

   Nogal moeilijk zie ik een mogelijke verspreiding in Oostenrijk omdat de voormalige Saabhändler meestal problemen hebben of zelfs in de buurt zijn. Herbouwen zal voor altijd duren. Ik hoop dat NEVS snel een contract sluit met de overgebleven sabbage-dealers in Europa.

 • blanco

  Met de nieuwe motoren zou het CO2-probleem dan zeker moeten worden verholpen. 6 nieuwe registraties. Dit is een toename van 600% ten opzichte van het voorgaande jaar. Welke fabrikant kan dat al zeggen. 😉
  Voor Quors zeg ik alleen zo veel, Nevs creëert banen in Zweden.
  Moeten de klanten twee keer nadenken bij het kopen van nieuwe auto's.

  • blanco

   Moin moin, Heiko!
   Ik kan uw gedachte aan nationale (mogelijk regionale) producten begrijpen ..., maar als Duits staatsburger zou ik dan, omgekeerd, voertuigen uit de Bondsrepubliek moeten hebben. verkrijgen ???

   • blanco

    Dus kocht ik 3-auto's uit de Duitse productie en heb ik lang gereden. Eén rijdt nog steeds mijn vrouw en is er blij mee. Het gaat ook meer om het ondersteunen van een automerk, dat in I say Europe Produceert en het werk doet om een ​​merk te doen herleven met traditie Will in hemelsnaam maar niemand schrijft voor wat hij moet kopen.

    • blanco

     Ik kan de verklaring niet helemaal begrijpen of zelfs maar als zeer kritisch beschouwen. Qoros schept banen in China en Roemenië (en later ook andere landen). Waar is een Chinese of Roemeense baan (meer precies: een Chinees/Roemeen die niet werkloos is en in "armoede" zou moeten leven) minder waard dan een Zweedse? Daarna klinkt het een beetje.

     Ik wil geen ruzie beginnen, maar ik hou niet van dergelijke uitspraken - Saab houdt van of niet.

     Ik geef bijvoorbeeld mijn geld aan de persoon die mij het product aanbiedt dat het beste bij mijn behoeften past, en een Chinese baan is mij net zoveel waard als een Europese baan. Als ik een merk 'ondersteun' dat net op de markt komt, vind ik dat prima. Omdat een andere goede concurrent de concurrentie tussen fabrikanten verbetert - betere ontwikkelingen - beter voor de klant.

     • blanco

      Koop dan een doos en zorg ervoor dat de Chinezen een baan hebben, de ene is jouw mening en de andere de mijne. Ik zie het in ieder geval niet kritisch.

     • blanco

      De gelijkwaardigheid (van elke persoon) ...

      ... is een aspect dat, interessant genoeg, niet in de discussie werd geïntroduceerd door mensenrechtenactivisten, sociologen, weldoeners of filosofen, maar verbazingwekkend genoeg waren industriëlen en investeerders de eersten die deze ethische morele club in handen namen ...

      Namelijk om raadsbeslissingen te nemen en critici de mond te snoeren.

      Tegen deze achtergrond en tegen alle dingen die uit deze hoek komen, botst het argument op mij af zonder de minste indruk achter te laten.

      Maar natuurlijk is een persoon - ongeacht wie hij is, waar hij woont en waar hij werk levert - altijd hetzelfde waard.

      Juist om deze reden kan men ook een zeker cynisme aannemen, als het juist met het argument van gelijkwaardigheid is dat werk wordt verplaatst naar plaatsen waar men het personeelsbestand inferieur kan behandelen aan vroeger en elders.

 • blanco

  Dat de kwaliteit goed is, is belangrijk! Murks rijdt rond op straat!
  Het ding met de CO2 is daarentegen "een probleem" ... Ik kan het tolereren voor de herstart, maar met de aangekondigde modelwijziging MOET duidelijk zijn. de wil om milieuvriendelijke auto's herkenbaar te maken!
  Ik weet zeker dat de SAAB-Ing. in Trollhättan manage dat !!!

  • blanco

   De CO2-waarden zijn pure theorie en zijn in het laboratorium gecreëerd met geplakte gaten, fietsbanden, enzovoort. De realiteit is een beetje anders en SAAB heeft het nooit slecht genoemd.

   Als je wat CO2-waarden van lokale fabrikanten ziet, dan hebben ze daar natuurlijk ook de natuurkunde en scheikunde bedrogen en een ontvlambaar mengsel gecreëerd onder de explosiegrens - hiervoor zou een Nobelprijs moeten zijn!

   • blanco

    Er is bepaald dat een voertuig moet strijden voor homologatie met de slechtste wielcombinatie, daarom moeten de volgende instructies steeds vaker worden gelezen (vooral bij Volvo): "tot 205 banden verbruik xx, xl / 100km, hierboven jj, jl / 100km" .

    "Opgelijmde gaten" en dergelijke "aërodynamische verbeteringen" doen een voertuigfabrikant ook heel weinig als het gaat om homologatie op de uitlaathaspel - het maakt het voertuig er hoogstens idioot uit. Reden: Een homologatie moet worden uitgevoerd in een afgesloten ruimte bij exact 20°C. Het voertuig wordt in de ruimte geparkeerd, er wordt een conditioneringsrit uitgevoerd, het voertuig staat minimaal 12 uur stil om weer af te koelen en pas dan wordt de meetrit uitgevoerd. Het voertuig staat dan op een meetrol en drijft de “geliefde” NEDC aan. De enige "wind" die daar waait is die van de grote radiator voor het voertuig en dient alleen om de unit te koelen omdat er geen rijwind is. Al het andere (luchtweerstand, enz.) wordt gesimuleerd met behulp van de kroonrol.

    Tegenwoordig is er geen stront meer door aan het voertuig te sleutelen zodat het weinig verbruikt. Dit regelt de elektronica veel gemakkelijker en efficiënter. En elke autofabrikant geeft hier dezelfde rotzooi - de een gewoon beter dan de andere.

 • blanco

  Ik kan het begrijpen, het andere merk werd ook niet in Zweden gebouwd, maar in …… .. 😉 De verwerking is echt middelmatig en het rammelt vers uit de fabriek 🙁

  • blanco

   In België maak je maar heel goede chocolade! Of vergis ik me?

   • blanco

    Precies, ze zeggen dat het de beste chocolade ter wereld is!

 • blanco

  Logischerwijs was het geen Duits voertuig dat rammelde, dat hoef je bij de Duitse "Premium Kisten" niet te vermelden, je weet dat ze rammelen, hier en daar schilfert de zachte lak er weer af een DSG komt eruit..... .

Reacties zijn gesloten.