Saab-registraties en NEVS en HP

Enkele korte Saab-aantekeningen uit Zweden, compact samengevat:

Voor de statistici onder de lezers kondigt BilSweden in het eerste kwartaal 2014 26 nieuw geregistreerde Saabs in Zweden aan.

Activiteiten in de Saab-fabriek © 2014 saabblog.net
Activiteiten in de Saab-fabriek © 2014 saabblog.net

Hiervan zijn 6-voertuigen voor het eerst in de maand maart in de statistieken opgenomen. De levering van bestelwagens aan klanten begint eind april, de eerder geregistreerde voertuigen zijn niet privé gegaan.

Partnership NEVS en HP

Een bekend bedrijf gaat terug naar Trollhättan. Terug in GM-tijden toen HP de IT-serviceprovider in groepsbezit overnam van de Amerikanen, was HP de partner van Saab. En zelfs tijdens het korte intermezzo van Spyker hadden ze kantoren in de buurt van het hoofdportaal.

Nu komt HP terug, neemt de voorouderlijke kamers over en in Trollhättan herbouwt 50 opnieuw naar 60-taken. NEVS besteedt logistieke, productie- en financieringsdiensten uit. HP werkt ook met NEVS in China, en een Duits competentiecentrum zal er ook bij betrokken zijn. Deze bevindt zich in het zuidwesten van de republiek en biedt, naast andere ontwikkelingsdiensten in de automobielsector. Het centrum werkt ook voor andere fabrikanten, die tot de interessante adressen van de auto-industrie behoren.

[Sam id = "18" code = "true"]

Saab-rijverslag in de post van Göteborg

Hoe moeilijk de evenwichtsoefening voor NEVS nu is, kan worden begrepen door het lezen van het huidige rijverslag in de post van Göteborg. NEVS is begonnen met de ambitie om bijzonder milieuvriendelijke mobiliteit te leveren. Je moet daarmee worden gemeten. Helaas is de elektrische auto nog niet op de markt en de 9-3 Aero kan in dit opzicht niet overtuigen in de test.

De gegevens van Saab 9-3 Aero 2014 met automatische transmissie vergeleken met de concurrenten volgens de post van Göteborg:

Saab 9-3 Aero 2014, 220 PS, 200 g / km.

Volvo S60 245 PS. 139 g / km.

Audi A4 225 PS. 152 g / km.

BMW 328i 245 PS. 149 g / km.

In principe is de 2014er 9-3 niets meer dan een 9-3 Griffin uit het modeljaar 2010 1 / 2. Sindsdien zijn 4-jaren verstreken, de ontwikkeling gaat door. Dit verandert ook onze Saab-bril, basisuitrusting voor dagelijkse blogs schrijven, niets. In het model uit Gotenburg sorteert een 8-versnellingsmachine de versnellingen, in Saab alleen een 6-versnellingsoplossing. Het emissiegedrag is helaas niet up-to-date.

Enigszins meer verzoenende geluiden dan "Sterke motor, fint chassi och god kvalitetskänsla" in de recensie. "Kvalitetskänsla" staat voor de waargenomen kwaliteit, die als goed wordt gecertificeerd. Een niet onbelangrijke bevestiging wanneer een werk vanuit een diepe slaap wakker wordt kussen en begint met een nieuw productieteam.

De Saab heeft dus minstens één van de vergelijkende voertuigen voor de boeg. Dit is groener, moderner, sterker, maar het kwaliteitsgevoel is erger. Dus ten minste één vriend zegt dat hij een proefrit met het voertuig maakte en heeft besloten het niet te doen. "De rammelaar," was zijn commentaar. Het was, als een briefje, geen Duits merk waarmee hij op reis was.

Qoros op weg naar Europa

Nog een snelle blik op de Saab-Tellerrand. In een Qoros is Zweedse ingenieurskennis, die in grote mate afkomstig is van Trollhättan. Dus de trotse is in het thuisland van Volvo en Saab op de nieuwkomer. De fabrikant zelf is zo behandeld met zijn Europese plannen als NEVS in Trollhättan en wikkelde zich zwijgend in op de Autosalon van Genève.

Ondertussen praten de Chinezen met de BLG Logistics Group in Bremen, over de mogelijke importverwerking. Het bedrijf bevestigde dit aan het industrieportaal "kfz-betrieb". De weddenschappen lopen sinds Genève, dat Qoros in het najaar aanwezig is op lokale beurzen in Zweden. Het zou zo kunnen komen.

Tekst en afbeelding: tom@saabblog.net

20-gedachten ook "Saab-registraties en NEVS en HP"

 • Logisch was het niet een Duits voertuig verdween net over de degene die je hebt met de Duitse "premium boxes" geen melding van de witte degene die het geratel hier en daar weer te pellen zachte verf komt uit een DSG ......

 • Kan ik het begrijpen, het andere product werd inderdaad niet in Zweden gebouwd, maar in ...... .. 😉 Het vakmanschap is erg gematigd en het rammelde vers ex works 🙁

  • In België maak je maar heel goede chocolade! Of vergis ik me?

   • Precies, ze zeggen dat het de beste chocolade ter wereld is!

 • Dat de kwaliteit goed is, is belangrijk! Murks rijdt rond op straat!
  Het ding met de CO2 is echter "een probleem" .... Voor de herstart kan ik het verdragen, maar met het aangekondigde model moet MIL van behoeften veranderen. de wil tot milieuvriendelijke auto's is herkenbaar!
  Ik weet zeker dat de SAAB-Ing. in Trollhättan manage dat !!!

  • De CO2-waarden zijn pure theorie en zijn in het laboratorium gecreëerd met geplakte gaten, fietsbanden, enzovoort. De realiteit is een beetje anders en SAAB heeft het nooit slecht genoemd.

   Als je CO2-waarden van lokale fabrikanten ziet, hebben ze duidelijk de natuurkunde en de chemie voor de gek gehouden en een onbrandbaar mengsel onder de explosiegrens gecreëerd - er zou een Nobelprijs moeten zijn!

   • Het is noodzakelijk dat een voertuig moeten concurreren voor homologatie met de slechtste wielcombinatie, daarom nog vaker (vooral Volvo) dienen de instructies worden gelezen: "naar 205er band consumptie xx, xl / 100km ongeveer yy, yl / 100km" ,

    "Gelijmde spleten" en dergelijke "aërodynamische verbeteringen" brengen een voertuigfabrikant in de homologatie op de uitlaatrol ook zeer weinig - hooguit, dat het voertuig er stom uitziet. Reden: een homologatie moet worden uitgevoerd in een afgesloten ruimte met exact 20 ° C. Het voertuig staat geparkeerd in de kamer, het voert een conditioneringsrit uit, het voertuig is ten minste 12h om opnieuw af te koelen en alleen dan wordt de testrit uitgevoerd. Het voertuig staat dan op een meetrol en rijdt de "geliefde" NEDC. De enige "wind" die daar waait, is die van de grote radiator voor het voertuig en dient alleen om het apparaat af te koelen, alleen maar omdat de rijwind ontbreekt. Al het andere (luchtweerstand etc.) wordt gesimuleerd met behulp van de kroonwals.

    Shit is nu niet meer waarin men op het voertuig rumbastelt, zodat het weinig verbruikt. Dit regelt de elektronica veel eenvoudiger en efficiënter. En hier behandelt elke voertuigfabrikant hetzelfde bedrag - de ene alleen beter dan de andere.

 • Met de nieuwe motoren zou het CO2-probleem dan zeker moeten worden verholpen. 6 nieuwe registraties. Dit is een toename van 600% ten opzichte van het voorgaande jaar. Welke fabrikant kan dat al zeggen. 😉
  Voor Quors zeg ik alleen zo veel, Nevs creëert banen in Zweden.
  Moeten de klanten twee keer nadenken bij het kopen van nieuwe auto's.

  • Moin moin, Heiko!
   Uw idee van nationale (mogelijk regionale) producten, ik kan het begrijpen .... Maar ik zou dan als Duits staatsburger in omgekeerde voertuigen van de federale moeten zijn. kopen ???

   • Dus kocht ik 3-auto's uit de Duitse productie en heb ik lang gereden. Eén rijdt nog steeds mijn vrouw en is er blij mee. Het gaat ook meer om het ondersteunen van een automerk, dat in I say Europe Produceert en het werk doet om een ​​merk te doen herleven met traditie Will in hemelsnaam maar niemand schrijft voor wat hij moet kopen.

    • Ik kan de verklaring niet helemaal begrijpen of beschouw het zelfs als zeer kritisch. Qoros creëert banen in China en Roemenië (en later ook in andere landen). Waar is een Chinese of Roemeense baan (meer precies: een Chinees / Roemeen die niet werkloos is en in "armoede" zou moeten leven) die minder waard is dan een Zweedse? Daarna klinkt het op een of andere manier.

     Ik wil geen ruzie beginnen, maar ik hou niet van zulke uitspraken - Saabliebe of niet.

     Ik geef bijvoorbeeld mijn geld aan iemand die me het product biedt dat het beste bij me past, en voor mij is een Chinese baan net zo waardevol als een Europese baan. Als ik daardoor een merk "ondersteun" dat momenteel vers op de markt pusht, vind ik dat prima. Omdat een andere goede concurrent de concurrentie van de fabrikanten verbetert - betere ontwikkelingen - beter voor de klant.

     • Koop dan zo'n doos en zorg ervoor dat de Chinezen werk hebben, de ene is jouw mening en de andere van mij. Ik denk tenminste niet dat dat kritiek is.

     • Gelijkwaardigheid (van elke persoon) ...

      Interessant genoeg werd dit niet geïntroduceerd in de discussie door mensenrechtenactivisten, sociologen, goeders of filosofen, maar het was verbazingwekkend dat industriëlen en investeerders de eersten waren om dit ethische moreel te grijpen.

      Namelijk om raadsbeslissingen te nemen en critici de mond te snoeren.

      Tegen deze achtergrond en tegen alle dingen die uit deze hoek komen, botst het argument op mij af zonder de minste indruk achter te laten.

      Maar natuurlijk is een persoon - ongeacht wie hij is, waar hij woont en waar hij werk levert - altijd hetzelfde waard.

      Juist om deze reden kan men ook een zeker cynisme aannemen, als het juist met het argument van gelijkwaardigheid is dat werk wordt verplaatst naar plaatsen waar men het personeelsbestand inferieur kan behandelen aan vroeger en elders.

 • De opgegeven CO2-output van nieuwe motoren moet altijd met de nodige voorzichtigheid worden behandeld. Elke fabrikant richt zich op het zo goed mogelijk afronden van de testcyclus. In werkelijkheid is de consumptie aanzienlijk hoger. Vooral de TFSI-motoren van VW zijn bijzonder opvallend. Ik claim nu dat mijn 2-liter Saab Turbo niet veel meer verbruikt dan de nieuwste Audi-motor met dezelfde prestaties.

  • Ik ben het volledig met Thomas eens. In feite is de verklaarde waarde van Saabs gewoon een tijd waarin CO2 & Consumption niet de belangrijkste verkoopargumenten waren en testcycli niet optimaal waren. Uit ervaring kan ik zeggen dat de "oude" B235-machine van de oude 9-5 Aero een enorm besparingspotentieel had. De nieuwere vintage 9-3 Aero-machine is niet zo zuinig, althans niet met vierwielaandrijving. Maar het zal zeker nieuwe motoren worden, dus ik zie geen probleem in dit opzicht.

   Nogal moeilijk zie ik een mogelijke verspreiding in Oostenrijk omdat de voormalige Saabhändler meestal problemen hebben of zelfs in de buurt zijn. Herbouwen zal voor altijd duren. Ik hoop dat NEVS snel een contract sluit met de overgebleven sabbage-dealers in Europa.

 • Ik denk dat ik precies weet waar het Competence Center in Zuidwest-Duitsland is en wat het betekent ... ..Niet 200m weg van mij ....

 • Een beetje raar, ik denk dat je nog steeds wacht met de uitlevering, het zou al een paar honderd moeten zijn. Zijn ze allemaal naar China gegaan of ontbreekt er nog een onderdeel?
  Zolang er geen geld in het register zit en zo veel demo-auto's niet nodig zijn in Zweden.

 • 26-auto's? Dus zelfs met een "SAAB-bril", moet u deze statistieken accepteren. Zelfs als een particuliere klantlevering in Zweden komt, is dat absoluut geen indicator. Deze cijfers zijn niet het vermelden waard. Het zal lang duren en kijken wat er echt gebeurt. De bottom line is alleen cruciaal als en wanneer ik nog steeds een competitieve SAAB in Duitsland kan kopen.

 • Quoros ... dus op de een of andere manier begrijp ik de trots van de Zweden, maar ... de Quoros is duidelijk heel goed en heeft het potentieel om Europa volledig over te nemen. Hij heeft Europees design, technologie en veiligheid (alles uit Zweden, Duitsland en Oostenrijk). Ik zie de Quoros hier heel gebruikelijk en hij ziet er echt niet slecht en een of andere manier doet me denken aan een Sabb, maar alleen maar meer modern. Maar wat is precies nevs in de toekomst het leven nog moeilijker, tenzij nevs het erin slaagt om te spelen, maar je zou een automaat XWD (speed en / of DSG en top motoren> 250 PS nodig hebt in een hogere divisie. Zo niet bang ik weet dat het voor velen bestuurder ex-Saab overeenkomsten met Saab genoeg om te gaan tot een Quoros.

  • Met alle bescheidenheid en respect voor het merk Quoros denk ik dat het niet zo ver zal gaan, althans voor mij ...

Reacties zijn gesloten.