SAAB 9-5 NG Sport Combinatie Upgrade Vector - Aero

Het Saab 9-5 sportpak van Michèl Annink heeft in Zweden een zekere reputatie opgebouwd. Het is de eerste sportwagen van de nieuwe generatie die in november de goedkeuring van 2013-technische controle kreeg in Zweden.

Saab 9-5 NG sportpak van Michèl Annink
Saab 9-5 NG sportpak van Michèl Annink

Een lange en dramatisch verhaal, die via verschillende media ging en van alle betrokkenen veel geduld eiste. Ondertussen was de 9-5 opnieuw te gast in Duitsland. De zeldzame combinatie met de VIN 00017 heeft nu een optische upgrade ondergaan. bij Saab Service Kiel werd de middelste variant Vector en Aero. De topversie van de serie heeft meer sportieve aanwezigheid en de volledige conversie laat zien wat mogelijk is.

De lijst van Modifkationen: Aero voorbumper, Aero uitlaatsysteem, Aero Interiors Aero belettering. Voeg een 'dashboard in geborsteld aluminium' en het originele Aero-stuur toe. Nog steeds vermist, als ik zo kijk naar de beelden die Aero pedalen in aluminium, maar zal zeker ook een op dat. Het resultaat ziet er geweldig uit.

Oke, puristen kunnen zeggen dat er nooit een 1.6 T in de Aero Trim ex-fabriek is geweest en niet zou hebben bestaan. En waarschijnlijk moet je zo'n zeldzaam voertuig in het origineel achterlaten. Ik denk dat dat is toegestaan, en dat is leuk. En als op een bepaald moment, in vele jaren, de oorspronkelijke staat gewenst is, dan is een "downgrade" zonder probleem haalbaar.

Wat ontbreekt om het geluk te voltooien, dit zijn de zeer zeldzame 19 "Edge-velgen. Die moeten in de zomer achteraf worden ingebouwd, waarna de optica op Aero-niveau is aangekomen bij 100%.

Het 9-5-sportpak van Michèl Annink zal waarschijnlijk in juni op ons "Pilots Wanted 2014" -evenement zijn. De officiële registratie is nog niet mogelijk, we werken hard aan de subtiliteiten van het programma. Al van tevoren heeft Saab 9-5 NG chauffeurs uit Scandinavië en Duitsland bevestigd en accommodatie in Kiel geboekt. Updates voor "Pilots Wanted 2014" komen er de komende dagen.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: Saab Service Kiel

Een gedachte ook "SAAB 9-5 NG Sport Combinatie Upgrade Vector - Aero"

  • een droom ...

Reacties zijn gesloten.