SAAB 9-3 Aero 2014-testrit

We hebben lang gewacht! Bijna drie jaar geleden konden we een artikel lezen over de proefrit met een nieuwe Saab ergens.

SAAB 9-3 Aero 2014 © 2014 saabblog.net
SAAB 9-3 Aero 2014 © 2014 saabblog.net

Het Zweedse automagazine Vi biliar heeft de nieuwe Saab 9-3 Aero al getest. Fragmenten van de vermoedelijk eerste test zijn nu beschikbaar op internet. Ik denk dat we de inleidende zin leuk vinden:Saab 9-3 veertig jaar in beha bil ..."De Saab 9-3 is nog steeds een goede auto ..."

De journalist Calle Carlquist, op weg naar het eerste product geproduceerd onder NEVS-richting, vindt dat de 9-3 - gelanceerd in de basis 2002 - rijdt als een moderne auto.

Hij was op weg naar Lidköping met de automatische versie, hij beschouwt de sportieve en comfortabele afstemming van de 9-3 als een succes. De grote nieuwigheid, behalve de aanpassingen aan het chassis, maar zijn de stoelen in het interieur. Ze zien er niet alleen goed uit, maar bieden vrouwen nu ook een betere bescherming tegen een mogelijke whiplash bij ongelukken.

De eerste indrukken zijn absoluut positief. Wat ontbreekt zijn de nieuwste assistentiesystemen, zoals een autonome remfunctie. Maar de auto voelt niet dat hij klaar is voor zijn pensioen. Als u vandaag een nieuwe Saab in Zweden bestelt, kunt u eind april een levering verwachten.

Meer over de eerste Saab-test in een lange tijd, de lezers van Vi Bilagare in de gedrukte versie van 11. Lees maart. Tot nu toe, zo positief, zou je kunnen zeggen. De bemanning van NEVS heeft goed werk geleverd. De discussie die zich rond de 9-3 in Zweden ontwikkelt, is interessant. Keer op keer hoor je dat de prijs als te hoog wordt ervaren, en dat is precies wat sommige commentatoren op Vi Bilagare zien. Hmm. Zijn rond 30.000 € voor een rijkelijk begiftigde Aero te veel geld? De basis 12 is immers al jaren oud en dat lijkt te zijn verankerd in de hoofden van potentiële kopers.

Dus de prijs kan een probleem worden dat zal beslissen over het succes. De aangekondigde update moet subtiel zijn en de 9-3 is niet echt herkenbaar als een nieuwe auto. Evolutie in plaats van revolutie, de herziening is gebaseerd op de 9-3 Griffin. Als de aanpassingen in het interieur ook ingetogen blijven, en het lijkt erop dat, dan zou het moeilijk kunnen zijn voor alle innerlijke waarden.

Hoewel ik het ermee eens ben dat de 9-3 nog steeds uitstekend voelt en rijdt en dat de beschikbaarheid van optionele moderne multimediasystemen een rol speelt in de nieuwe editie, is dit waarschijnlijk de prijs-prestatieverhouding en het lage leasepercentage. zal beslissend zijn. Als deze parameters niet kloppen, is de 9-3 slechts een voorbeeld voor echte Saab-fans.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

18-gedachten ook "SAAB 9-3 Aero 2014-testrit"

 • De discussie over de prijs die ik voel als een grap. Je krijgt een goede auto voor een goede 10.000 € minder dan vergelijkbare aanbiedingen !!!

  Enige nadeel, je kunt niet achter het stuur sms'en of Whatsup schrijven omdat de auto niet alleen remt voordat iemand overvuurt.

  Ironisch genoeg is de 9-3 een rotsvaste auto die geen moderne elektronische assistentiesystemen heeft en zal krijgen, maar iedereen zou moeten weten hoeveel je weg wilt rijden naar de auto.

 • De 9-3 is puur optisch nog steeds een huidige auto.
  Ik rijd zelf met een 2008er 9-3 en wanneer de auto geparkeerd staat op een parkeerplaats tussen verschillende voertuigen van andere merken, ziet deze er vandaag de dag nog steeds modern uit - misschien zelfs moderner en chiquer dan de huidige ontwerpen van sommige andere concurrenten!
  De optica, de technologie en, zoals we nu ook de bediening horen, dus niet verbergen onder geen enkele omstandigheid - integendeel!

  Het probleem zou net dit onderwerp kunnen zijn, dat door de pers zeer negatief werd benadrukt, dat de "basisontwikkeling" van dit voertuig van 2002 komt.
  Het feit dat deze basisontwikkeling door de jaren heen is geperfectioneerd, dat kinderziektes zijn geëlimineerd en dat deze auto zo rotsvast is, zal moeilijk te verkrijgen zijn.
  Laten we hopen dat deze waarden door de klanten worden gewaardeerd en dat de auto goed zal verkopen!

  Hier komt de marketingafdeling binnen, die heel goed moet zijn - veel beter dan GM-tijden! (Was er een marketingafdeling bij SAAB? - nauwelijks opgemerkt ...)

  Ik zal tenminste je vingers gekruist houden!

  • Nou, ik vond het ontwerp van de 9-3 altijd "normaal". Hoe ouder hij wordt, hoe mooier ik hem voel, vooral in vergelijking met wat de premiumcompetitie inmiddels heeft.
   Veel problematischer voor mij is de maat te kleine achterste beenruimte en natuurlijk dat hij geen achterklep heeft.

   Niet alleen in marketing is het onvermogen van GM om op te merken, ook Opel komt slecht weg, GM verschijnt zelfs niet bij Opel zelfs op de IAA, dit is overigens geen grote fabrikant toegestaan.

 • Zo leuk als de 9-3 is, zou de update al als een nieuw model merkbaar moeten zijn. Anders ziet het er slecht uit voor de Europese markt. Je kunt niet alles aan de prijs aanpassen.

 • Deze argumenten met de prijs zijn niet helemaal begrijpelijk voor mij. De concurrentie in Zweden vereist tussen 5000 € en 8000 € meer, met minder apparatuur zonder een tweede set banden en zonder het servicepakket.
  Het zou natuurlijk interessant zijn om te weten hoeveel korting in Zweden wordt gegeven. Bij het vergelijken van de catalogusprijzen is Saab zeker gunstig.

  Het gebrek aan assistentiesystemen moet tijdens de update worden opgelost. Ik denk dat dit zonder problemen mogelijk moet zijn.

  • Nieuwe kabelboom, nieuwe computers, ruimte om te zoeken naar sensoren ....
   Het is niet zo eenvoudig. Het zou zelfs eenvoudiger zijn om een ​​HUD te installeren.

   • Ik kan me niet voorstellen dat NEVS dat doet, maar dat hangt waarschijnlijk af van de geplande termijn. Als NEVS de 9-3 voor China interpreteert als een "nieuwe release" met 5 of 6 jaren van volwassenheid, zijn diepgaande aanpassingen zinvol. Het blijft spannend 😉

   • Het is duidelijk, maar de investeringen zijn relatief laag. De hardware is uit de weg, de aanpassing zal waarschijnlijk elke leverancier binnen een beheersbare periode creëren.

    De 9-3 moet minstens drie jaar lang nog steeds up-to-date zijn, dus het is zeker de moeite waard.

    De kosten en de kosten van het wisselen van persgereedschap of een nieuwe aandrijftrein zijn echter een ander huisnummer.

    Voor alle toeters en bellen heeft het in geen geval een nieuw platform nodig.

 • Heb ik iets gemist? Er is niets aan de motor - is het?

  • De collega's van Auto Motor Sport schrijven over de motor. Sterk, koppel bij lage snelheden, maar niet erg zuinig.

   • De motor is nog niet het mysterieuze in de auto's nadat de facelift vastzit. Of heb ik het mis?

    • Je hebt gelijk. Het is de bekende DI-turbo van de 9-3 Griffin.

 • Met de beschrijving van het chassis als "sportief-comfortabel" kan ik niets doen. Is het elektronisch aanpasbaar en kunt u kiezen tussen beide antipoden (!!)? Zo niet, dan is het - of nooit "beide" ....

  • NEVS zegt sportief, Vi Bilägare "sportief - comfortabel", de Zweedse AMS "praktisch - comfortabel" voor Zweedse wegen. Je hebt de keuze. Nu moet een van de community een proefrit maken in Trollhättan.

 • Hallo allemaal,

  welke motor is bedoeld om te veel te verbruiken? Ik neem aan dat het benzine is, want op mijn 1.9TTDD dacht ik niet dat mijn Saab te veel drinkt. Integendeel, over de hele 3-jaren en 142000km die ik mocht bezitten, gebruikte hij uiteindelijk 6.87l / 100km. OK, ik geef het grootste deel op de snelweg, maar in ieder geval op snelheid 140-180 km / h. Kan ik alles bewijzen aan de hand van een eenvoudige Excel-spreadsheet die ik destijds heb gemaakt?

  Met vriendelijke groet, Cetak

 • "De grote nieuwigheid, afgezien van de aanpassingen van het chassis, zijn de stoelen in het interieur. Ze zien er niet alleen goed uit, maar bieden vrouwen nu ook een betere bescherming tegen een mogelijke whiplash bij ongelukken. "

  Waarom zou hier een verschil zijn tussen mannen en vrouwen?
  Zo ja, hoe ziet het eruit en hoe wordt de verbeterde bescherming gerealiseerd?

  Met vriendelijke groet,
  Max

  • Kleine en lichte mensen zijn minder goed beschermd dan middelgrote passagiers. Dat is hoe het mij werd uitgelegd. Het verschil heeft daarom minder betrekking op het geslacht dan de grootte en het gewicht. De auteurs in Zweden hebben het op hun eigen manier uitgedrukt (vrouwen ... betere bescherming).

Reacties zijn gesloten.