SAAB 9-3 Aero 2014-testrit

We hebben lang gewacht! Bijna drie jaar geleden konden we een artikel lezen over de proefrit met een nieuwe Saab ergens.

SAAB 9-3 Aero 2014 © 2014 saabblog.net
SAAB 9-3 Aero 2014 © 2014 saabblog.net

Het Zweedse automagazine Vi biliar heeft de nieuwe Saab 9-3 Aero al getest. Fragmenten van wat waarschijnlijk de eerste test is, zijn nu beschikbaar op internet. Ik denk dat we de openingszin leuk vinden: "Saab 9-3 is fortfarande en bh bil ..."" De Saab 9-3 is nog steeds een goede auto ... "

De journalist Calle Carlquist, onderweg in het eerste product vervaardigd onder leiding van NEVS, denkt dat de 9-3 - die in 2002 in zijn basisfuncties werd gelanceerd - rijdt als een moderne auto.

Hij was op weg naar Lidköping met de automatische versie en vindt de sportieve en comfortabele afstelling van de 9-3 een succes. De grote nieuwigheid, afgezien van de aanpassingen aan het chassis, zijn de stoelen in het interieur. Ze zien er niet alleen goed uit, ze bieden vrouwen nu ook betere bescherming tegen whiplash-blessures bij een ongeval.

De eerste indrukken zijn absoluut positief. Wat ontbreekt zijn de nieuwste assistentiesystemen, zoals een autonome remfunctie. Maar de auto voelt niet dat hij klaar is voor zijn pensioen. Als u vandaag een nieuwe Saab in Zweden bestelt, kunt u eind april een levering verwachten.

Lezers van Vi Bilägare kunnen vanaf 11 maart meer lezen over de eerste Saab-test sinds lange tijd in de gedrukte versie. Tot zover, zo positief, zou je kunnen zeggen. Het NEVS-team heeft het goed gedaan. De discussie die zich in Zweden ontwikkelt rond de 9-3 is interessant. Keer op keer hoor je dat de prijs als te hoog wordt ervaren, en dit is precies hoe sommige commentatoren op Vi Bilägare het zien. Hmm Is ongeveer € 30.000 te veel geld voor een goed uitgeruste aero? De basis is tenslotte 12 jaar oud, en dat lijkt in de hoofden van potentiële kopers te zijn geschreven.

Dus de prijs kan een probleem worden dat zal beslissen over het succes. De aangekondigde update moet subtiel zijn en de 9-3 is niet echt herkenbaar als een nieuwe auto. Evolutie in plaats van revolutie, de herziening is gebaseerd op de 9-3 Griffin. Als de aanpassingen in het interieur ook ingetogen blijven, en het lijkt erop dat, dan zou het moeilijk kunnen zijn voor alle innerlijke waarden.

Hoewel ik ook van mening ben dat de 9-3 nog steeds uitstekend aanvoelt en rijdt, en dat de beschikbaarheid van optioneel verkrijgbare moderne multimediasystemen een rol speelt in de nieuwe editie, is het waarschijnlijk de prijs-prestatieverhouding en een lage leasetarief die zal cruciaal zijn. Als deze parameters niet correct zijn, blijft de 9-3 alleen een geval voor echte Saab-fans.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

18 gedachten over 'SAAB 9-3 Aero 2014-testrit"

 • Kleine en lichte mensen zijn tot dusver minder goed beschermd dan passagiers van gemiddelde grootte. Dat is hoe het mij werd uitgelegd. Het verschil is minder gerelateerd aan geslacht dan aan lengte en gewicht. De schrijvers in Zweden zeggen het op hun eigen manier (vrouwen ... betere bescherming).

 • “De grote nieuwigheid, naast de aanpassingen aan het chassis, zijn de stoelen in het interieur. Ze zien er niet alleen goed uit, maar bieden vrouwen nu ook betere bescherming tegen mogelijke whiplash-verwondingen bij een ongeval. "

  Waarom zou hier een verschil zijn tussen mannen en vrouwen?
  Zo ja, hoe ziet het eruit en hoe wordt de verbeterde bescherming gerealiseerd?

  Met vriendelijke groet,
  Max

 • Hallo allemaal,

  welke motor is bedoeld om te veel te verbruiken? Ik neem aan dat het benzine is, want op mijn 1.9TTDD dacht ik niet dat mijn Saab te veel drinkt. Integendeel, over de hele 3-jaren en 142000km die ik mocht bezitten, gebruikte hij uiteindelijk 6.87l / 100km. OK, ik geef het grootste deel op de snelweg, maar in ieder geval op snelheid 140-180 km / h. Kan ik alles bewijzen aan de hand van een eenvoudige Excel-spreadsheet die ik destijds heb gemaakt?

  Met vriendelijke groet, Cetak

 • NEVS zegt sportief, Vi Bilägare zegt "sportief - comfortabel", de Zweedse AMS zegt "praktisch - comfortabel" voor Zweedse wegen. Het is uw keuze. Nu moet iemand uit de gemeenschap een proefrit maken in Trollhättan. 😉

 • Ik kan niets doen om het onderstel te omschrijven als "sportief comfortabel". Is het elektronisch verstelbaar en kun je kiezen tussen beide antipodes (!!)? Zo niet, dan is het een van de twee, maar nooit "beide"….

 • Je hebt gelijk. Het is de bekende DI-turbo van de 9-3 Griffin.

 • De motor is nog niet het mysterieuze in de auto's nadat de facelift vastzit. Of heb ik het mis?

 • De collega's van Auto Motor Sport schrijven over de motor. Sterk, koppel bij lage snelheden, maar niet erg zuinig.

 • Heb ik iets gemist? Er is niets geschreven over de motor - toch?

 • Het is duidelijk, maar de investeringen zijn relatief laag. De hardware is uit de weg, de aanpassing zal waarschijnlijk elke leverancier binnen een beheersbare periode creëren.

  De 9-3 moet minstens drie jaar lang nog steeds up-to-date zijn, dus het is zeker de moeite waard.

  De kosten en de kosten van het wisselen van persgereedschap of een nieuwe aandrijftrein zijn echter een ander huisnummer.

  Voor alle toeters en bellen heeft het in geen geval een nieuw platform nodig.

 • Nou, ik heb het ontwerp van de 9-3 altijd te "normaal" gevonden. Hoe ouder hij wordt, hoe mooier ik hem echter vind, zeker in vergelijking met wat de premiumconcurrentie ons nu vraagt.
  Veel problematischer voor mij is de maat te kleine achterste beenruimte en natuurlijk dat hij geen achterklep heeft.

  Niet alleen in marketing is het onvermogen van GM om op te merken, ook Opel komt slecht weg, GM verschijnt zelfs niet bij Opel zelfs op de IAA, dit is overigens geen grote fabrikant toegestaan.

 • Ik kan me niet voorstellen dat NEVS dat doet, maar dat hangt af van de geplande duur. Als NEVS de 9-3 voor China interpreteert als een "nieuwe release" met een looptijd van 5 of 6 jaar, dan zijn ingrijpende wijzigingen zinvol. Het blijft spannend 😉

 • Deze argumenten met de prijs zijn niet helemaal begrijpelijk voor mij. De concurrentie in Zweden vereist tussen 5000 € en 8000 € meer, met minder apparatuur zonder een tweede set banden en zonder het servicepakket.
  Het zou natuurlijk interessant zijn om te weten hoeveel korting in Zweden wordt gegeven. Bij het vergelijken van de catalogusprijzen is Saab zeker gunstig.

  Het gebrek aan assistentiesystemen moet tijdens de update worden opgelost. Ik denk dat dit zonder problemen mogelijk moet zijn.

 • Nieuwe kabelboom, nieuwe computer, ruimte zoeken voor sensoren….
  Het is niet zo eenvoudig. Het zou zelfs eenvoudiger zijn om een ​​HUD te installeren.

 • Zo leuk als de 9-3 is, zou de update al als een nieuw model merkbaar moeten zijn. Anders ziet het er slecht uit voor de Europese markt. Je kunt niet alles aan de prijs aanpassen.

 • De 9-3 is puur optisch nog steeds een huidige auto.
  Ik rijd zelf een 2008-9 uit 3 en als de auto op een parkeerplaats staat tussen verschillende andere voertuigen van andere merken, ziet hij er vandaag de dag nog steeds modern uit - misschien zelfs moderner en chiquer dan sommige van de andere huidige ontwerpen van de wedstrijd!
  De optiek, de techniek en, zoals we nu het rijgedrag kunnen horen, hoeven zich in geen geval te verbergen - integendeel!

  Het enige probleem zou dit onderwerp kunnen zijn, dat zeer negatief werd benadrukt door de pers, dat de "basisontwikkeling" van dit voertuig teruggaat tot 2002.
  Het feit dat deze basisontwikkeling door de jaren heen is geperfectioneerd, dat kinderziektes zijn geëlimineerd en dat deze auto zo rotsvast is, zal moeilijk te verkrijgen zijn.
  Laten we hopen dat deze waarden door de klanten worden gewaardeerd en dat de auto goed zal verkopen!

  Dit is waar de marketingafdeling in het spel komt, die echt goed moet zijn - veel beter dan in GM-tijden! (Was er überhaupt een marketingafdeling bij SAAB? - Je hebt het nauwelijks opgemerkt ...)

  Ik zal tenminste je vingers gekruist houden!

 • De discussie over de prijs die ik voel als een grap. Je krijgt een goede auto voor een goede 10.000 € minder dan vergelijkbare aanbiedingen !!!

  Enige nadeel, je kunt niet achter het stuur sms'en of Whatsup schrijven omdat de auto niet alleen remt voordat iemand overvuurt.

  Ironisch genoeg is de 9-3 een rotsvaste auto die geen moderne elektronische assistentiesystemen heeft en zal krijgen, maar iedereen zou moeten weten hoeveel je weg wilt rijden naar de auto.

Reacties zijn gesloten.