Survey. Zouden we deze auto kopen? - Resultaat.

Ons lezersonderzoek was een eerste test. Een week geleden vroegen we hoe de nieuwe editie van de Saab 9-3 in de gemeenschap arriveert. En zouden we deze auto kopen - als we hem konden bestellen. Het resultaat verbaasde me eerlijk gezegd een beetje. Omdat het positiever is dan verwacht en mijn aanvankelijke angsten niet uitkwamen. Immers, meer dan 90% van de lezers kon zich voorstellen een nieuwe Saab te kopen.

SAAB 9-3 Aero ... kopen of niet ...
SAAB 9-3 Aero ... kopen of niet ...

We zijn niet onbeslist ...

Bijna 700-bezoekers hebben gestemd en slechts een klein percentage is onbeslist. Eigenlijk verwachtte ik meer reserveringen, omdat NEVS een nieuwkomer is. Maar vertrouwen, misschien een gevolg van het kalme, onbeholpen werk in Zweden, lijkt voor de nieuwe eigenaren te staan. Ze deden het tenslotte en brachten de plant na 458-dagen uit diepe slaap.

Niet zonder mijn Saab-dealer ...

Er is dit concept van 'merkbeleving'. Autobedrijven over de hele wereld gebruiken experts om de merkervaring voor hun klanten vorm te geven. Hoe we waarnemen het merk als we ervaren Saab - deze vraag is vrij eenvoudig te beantwoorden. Saab heeft een eigen cultuur, dit omvat de gemeenschap, inclusief de dealers. Omdat Saab altijd het kleine merk is geweest, de underdog. Het is blijkbaar in de natuur, dat het cohesiebeleid in het bijzonder wordt uitgesproken op kleine belangengroepen, ervaren we het elke dag op de blog. Of gewoon bij het dealerbezoek. Als je wordt gevraagd, bijvoorbeeld in een Frankische Saab partner als een klant om lunch met de Saab bemanning, natuurlijk, zelf gekookt en soms Frankische, dan is dit niet normaal voor een autodealer. Maar gewoon een typische Saab en dus een stukje merkcultuur.

Saab-klanten willen hun nieuwe auto kopen bij de Saab-partner, zeggen 45% van de lezers. Wat op zijn beurt ook laat zien dat de een of de ander via internet zou bestellen. Misschien zal er in de toekomst een mix van internetdistributie en traditionele dealermarkt zijn. Bestel via muisklik, levering via de Saab-partner, die wordt betaald door de fabrikant.

[Sam id = "8" code = "true"]

En met meer uitrustingsopties - alstublieft ...

Duidelijk meer opties die 29% wil. Welke ook meer lichaamsvarianten omvat. Maar ook meer accessoires, kleuren, leer, geluidssystemen. Geen gemakkelijke wens. Omdat de trend in Trollhättan is om de apparatuurversies vrij te houden. Voor meer informatie over goed of zeer goed uitgeruste voertuigen. Bovendien wordt dit herhaaldelijk gehoord in discussies, de trend is naar meer hoogwaardige materialen in het interieur. NEVS heeft het blijkbaar begrepen. Saab is een traditioneel Europees merk dat zorgvuldig en opwaarts kan worden ontwikkeld. In welke mate u kleine hoeveelheden combineert met meer individualiteit en uitrustingsvarianten, dat is een spannende vraag voor de toekomst.

Enquête: Koop Saab of niet ...
Enquête: Koop Saab of niet ...

Een op de vijf lezers zou zeker kopen ...

Daar zou je even je adem moeten inhouden ... Geen twijfel over NEVS en het nieuwe, oude product heeft 20% van de bloglezers. Absoluut ongebruikelijk, want niemand heeft tenslotte de auto op de proef gesteld. En bijna niemand zat in de nieuwe Saab. Een teken van een sterke loyaliteit aan een merk dat gedurende vele jaren negatieve pers- en bedrijfscriminaliteit heeft geleden. Is het de harde kern die beslist zou bestellen? Zijn het de lezers die Saab besturen, alleen Saab en niets anders?

Immers, twee keer zoveel lezers zouden zeker kopen, aangezien bezoekers van de blog categorisch een aankoop zouden uitsluiten.

Maar 9% zou niet kopen ...

Een interessant ding. Omdat niet alleen Saab-bestuurders hier lezen en reageren, maar ook een groeiend aantal alumni. De Saab-wereld is klein en beheersbaar, en dus kent het blogteam de achtergrond van sommige lezers. Sommige zijn niet langer in de Saab, maar in de Volvo, Audi of BMW op de weg. De een of de ander ook in de Jaguar. Dit aantal groeit. Niettemin lezen ze mee en becommentariëren ze de ontwikkeling. Hun aandeel in de lezers kan worden geschat op 20 - 25%, wat aanzienlijk meer is dan het 9% van de uitgebrachte stemmen.

[Sam id = "9" code = "true"]

Desalniettemin blijven de alumni gewogen en sluiten ze de verandering naar het merk Trollhättan niet uit. Waarom? Misschien komt het omdat sommigen het merk niet vrijwillig hebben veranderd. Wie is er gemigreerd in de afgelopen 12 maanden, die al veel hadden meegemaakt met Saab en de merkentrouw voor een lange tijd hebben behouden. Maar beroepsbeperkingen zoals bedrijfsvloten die geen gebruik maken van gebruikte Saabs eisen hun tol. En dus rijden sommige mensen onvrijwillig in de buitenlandse make-up en krijgen natte ogen wanneer hij een Saab ziet.

Oeps, hebben we in Zweden besteld ...

Zeven lezers hebben in Zweden besteld, aldus de enquête. Willen we het geloven? Of beweerden ze dat jokers een Zweedse stroman hadden bevolen? Tenminste één lezer die ik ken die serieus aan zijn Saab-project werkt en een nieuwe 9-3 uit Zweden wil krijgen. In april zou 2014 klaar kunnen zijn, maar dat is het zeker niet.

Twee dingen die we uit de enquête leren ...

Natuurlijk tonen enquêtes op internet altijd alleen de trend, dus dit mag niet worden overschat. Heel sterk deze keer gaat hij in twee richtingen. Ten eerste lijkt NEVS de aanvankelijke scepsis van de Saab-gemeenschap te hebben geraakt, en veel sympathieën staan ​​aan de zijde van de nieuwe eigenaren. Dat is goed.

En ten tweede, een groot aantal lezers willen hun nieuwe Saab via de dealers kopen. Ook dat is goed en een bevestiging dat onze Saab-partners onmisbaar zijn en de afgelopen jaren goed werk hebben geleverd.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

15-gedachten ook "Survey. Zouden we deze auto kopen? - Resultaat."

 • Hey jongens, de voorraad van Saab is vandaag gestegen met 30%.

  • Maar dit zijn Saab-vliegtuigen, vanwege de JAS 39 Gripen-verkoop aan Brazilië, toch?

   • Spelbreker!

    • Sorry. Maar ik ben ook de Uli Hoeness van de Saab World 😉

  • Ik denk van wel, het is Saab AB.

   • Natuurlijk. NEVS is geen effectenbeurs maar een particulier bezit.

 • Dan draag ik bij aan de verlichting en moet ik bekennen dat ik een van de grappenmakers ben ...

  Serieus, als ik voor elke inspectie geen Zweedse werkplaats hoefde te bezoeken en de financiering zou samenkomen, dan zou het nutsvoertuig voor mij redelijk denkbaar zijn.

  • Ik heb al geraden 😉 Misschien doet 2014 iets in dit opzicht ...

 • Ik had de "Options" gerelateerde vraag 2 alleen de op dit moment alleen 9-3 Griffin model van nevs, die ik niet zou kopen. "Kombi" Ik zou het niet als een optie voor dit voertuig verstanden.Als bestuurder van een gehirschten 9-3 Bio-Power sport goed ik wacht Allerd dat nevs zal aanbieden voor de Duitse markt in een tijdig een nieuw station wagon, zou ik op een dag te kopen. Dus zou ik graag het aangename resultaat van de vraag 1 op 304 willen verhogen!

  • Ja, zo heb ik de vraag begrepen. Mijn NEE had geen betrekking op NEVS in het algemeen, ik kan wachten zonder druk uit te oefenen op een geschikt model.

 • Het artikel met Boeing en SAAB ik heb net gelezen: Zelfs als het niet over nevs-SAAB, maar de naam SAAB is opnieuw positief in de pers, die op enigerlei wijze ook nevs een positieve invloed kan worden bepaald!

  SAAB is weer aan het praten !!!!!

 • Ik heb ook gestemd om niet te kopen. Maar op basis van de nu geproduceerde auto. Ik wacht en ben benieuwd naar de update, want als ik een nieuwe koop, dan zou ik graag iets anders willen zien (en als het alleen in het interieur is) dan ik nu heb! En dat maakt mij niets uit, omdat mijn huidige nog steeds behaagt en vasthoudt

 • heb mezelf soms helemaal buiten gehouden, aan de ene kant, want ik ben comfortabel met de 9-5II en onze drie andere Saab voertuigen en ten tweede omdat ik onlangs een 9-3II had met facelift als Ersatztwagen (TTID aero) en of de interne ontwerpt (veel krizliges Plast), maar dan moesten terug in de 9-5 happy beklimmen. Internet zou geen probleem zijn, omdat de nieuwe onderneming auto van de grootte van 9000er of 9-5 zou hebben gewenst. Of als vervanging voor de convertible, de e-variant. De 9-7x veilig kunnen graven nog een tijdje door de bouwplaats modder. Kortom, de 9-3 is voor mij op dit moment is geen optie, maar voordat ik hun toevlucht nemen tot een derde product dat ik zou zeker toeslaan.

Reacties zijn gesloten.