Survey. Zouden we deze auto kopen?

Een retorische vraag natuurlijk! Omdat we deze auto niet kunnen bestellen. Deze auto is alleen verkrijgbaar in Zweden. Maar stel dat we de Saab 9-3 in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland via internet kunnen bestellen ... haal hem op bij een nationaal bezorgcentrum. Zouden we bestellen?

Saab 9-3 van NEVS. Zouden we hem kopen ...
Saab 9-3 van NEVS. Zouden we het kopen ...

Geen gemakkelijke vraag. Ik was - ik ben eerlijk gezegd - nogal onzeker. De basis is niet langer de jongste, wat geen nadeel hoeft te zijn. We zien net de nieuwe editie van een klassieker van het kleine Zweedse cultmerk voor ons liggen. De turbomotor, ontwikkeld in Trollhättan, staat bekend als robuust. De auto is goed uitgerust. Xenon verlichting, cruise control, parkeerhulp, dagrijverlichting (?), Leer, elektrisch verwarmde en verstelbare stoelen en 18 ″ velgen ... en eigenlijk met alles wat je nodig hebt. Misschien zelfs een beetje meer, behalve ...

Ja, dat brengt me ter zake. Bijna 30.000 € is prima, als je kijkt naar de prijzen in de markt. Zelfs het uitgebreide servicepakket, met 3 jaargarantie en inspecties voor 90.000-kilometers of 3-jaren, kan overtuigen. Maar niet nog een keer, als je nog wat meer wilt uitgeven, zodat de Saab compleet is. Ik mis twee dingen. Een schuifdak dat niet bestaat voor geld en goede woorden, en een geïntegreerd navigatiesysteem. Ik hou niet van de zuignapoplossingen, ze gebruiken hun kabels om te vernietigen wat autodesigners hebben bedacht van cockpitesthetiek.

[sam id = "8" codes = "true"]

Vanuit dit oogpunt zou de nieuwe auto opnieuw een compromis zijn. Dat werkt niet, omdat ik bijna altijd een compromis sloot met de laatste nieuwe Saabs. Omdat iets niet, nog niet of helaas niet langer beschikbaar was.

Ik zou dus niet de eerste editie kopen, maar wachten op de "update". Want dan komt er een stationwagen, wat ik liever heb, en een navigatiesysteem. En hopelijk ook een zonnedak. Hoe zien lezers het op de blog? Is de prijs goed, beweegt de eerste editie?

En er is dit internetverhaal. De auto-industrie is in transitie, GM neemt Chevrolet van de Europese markt, de Mitsubishi-verkoop zal vanaf februari, de Frey Group, overnemen. Verschillende merken plannen de verkoop via het netwerk. Is kopen via internet een optie voor ons of willen we de nieuwe auto's in de showroom van onze dealers zien? Of is een bestelling alleen mogelijk als er meer uitrustingsopties mogelijk zijn?

Veel vragen ... het antwoord zal niet gemakkelijk zijn. Ik ben nieuwsgierig ! Omdat het ook gaat om internetverkoop vs. Dealer, meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Zouden we de Saab 9-3 kopen van NEVS?

 • Ja, maar alleen via een Saab-partner ... (41%, 303 Stemmen)
 • Ja, als er meer opties waren ... (26%, 190 Stemmen)
 • Ja, zeker ... (18%, 135 Stemmen)
 • Nee, geen kans ... (9%, 63 Stemmen)
 • Ik ben absoluut onbeslist ... (6%, 42 Stemmen)
 • Ik heb al een Zweedse stroman besteld ... (1%, 7 Stemmen)

Totaal stemmen: 668

Laden ... Laden ...

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: NEVS

 

 

43 gedachten over 'Survey. Zouden we deze auto kopen?"

 • blanco

  Rijd momenteel een converteerbare 9-3 met complete uitrusting en bel je. Navi. Ik zou dat niet graag willen verzaken. zou wachten tot dit alles zou worden aangeboden in de stationwagon. Maar dan ook het schuifdak naar.
  Dus Saab altijd met complete uitrusting die er gewoon bij hoort. Wil je in de premiumklasse met de voertuigen duwen of niet?

 • blanco

  Ik ben het in alle opzichten eens met de mening van SeSi. Ik zou nooit een nieuwe auto met geïntegreerde satellietnavigator kopen, want met een commercial ben ik veel flexibeler en ook veel goedkoper.

 • blanco

  Ik koos voor "Ja, als er meer opties waren ...".
  De (enige) optie die ik mis is de convertible

 • blanco

  Dus ik heb een geile 9-3 XWD MY11 en zou wachten op een vierwielaandrijving met een nieuwe bestelling (ik woon in Oostenrijk en een XWD is logisch, althans voor skiliefhebbers). Met betrekking tot. Ik zou erg geïnteresseerd zijn in E-Saab, maar ik denk dat het concept niet echt goed doordacht is: 1. De meeste klanten zullen met hun e-auto door de stad rijden en eventueel overstappen op een trein of een benzine / diesel voor langlaufreizen. Als dat zo is, rijst de vraag of ik echt een auto ter grootte van de 9-3 nodig heb om vast te komen te zitten in het verkeer ... 2. Het is een kwestie van middelen. Heeft het echt zin om een ​​bestaande, relatief zware auto gewoon om te bouwen? Ik denk dat Saab hier als BMW moet denken en gewoon iets kleiner, voor de stad geoptimaliseerd en licht moet ontwerpen. Gewoon geen 170 pk, alsjeblieft, ik wil gewoon naar de stad! Ik geloof dat e-auto's alleen succesvol kunnen zijn als ze opnieuw worden bedacht en niet simpelweg in een benzine- / diesellichaam worden geschroefd.
  Op deze manier gezien, is het voor mij duidelijk dat ik in ongeveer 4 jaar erg geïnteresseerd ben in het kopen van een benzine of hybride Saab 9-3 (of vergelijkbaar) wanneer XWD en voldoende stroom wordt aangeboden. En ik hoop dat Saab dan zo'n premium voertuig produceert en ook een bijbehorende prijs wil betalen.

 • blanco

  Ik heb “Nee, geen kans…” gestemd. Ik wil graag kort uitleggen waarom.

  De belangrijkste reden is dat het huidige model een sedan is. Mijn volgende auto is echter een gezinsauto en geschikt voor kinderen van 1 of 2. Dat is niet de 9-3er sedan met de beste wil.

  Dan is er het feit dat hij momenteel alleen als benzinemotor wordt aangeboden. Maar aangezien ik de afgelopen jaren altijd tussen de 25tkm / jaar en 40tkm / jaar heb gereden, zou een diesel hier zeker lonen. Maar dat hangt natuurlijk ook af van de situatie - bij twee voertuigen worden de jaarkilometers deels verdeeld, zodat ook een benzinemotor een optie zou zijn.

  Ik heb geen GPS in de auto nodig omdat het eigenlijk te veel geld kost en niet effectief kan worden gebruikt voor een bijzonder lange tijd. Mijn Nokia met Nokia Maps (op een Symbian-smartphone) biedt bijna alle functies die een ingebouwd of extern navigatiesysteem biedt, voor 0 € en "altijd" met gratis kaartupdates. De navigatie werkt feilloos en de mobiele telefoon wordt eenvoudig in de middenconsole geplaatst. Dus voor mij is er geen reden om een ​​te dure ingebouwde GPS of een draagbare GPS te kopen voor 100-250 €.

  Een ander probleem - nou ja, minder een probleem, meer een compromis dat ik zou moeten sluiten - is dat de automaat geen schakelpaddles aan het stuur heeft en dat er geen vierwielaandrijving is. Toegegeven, dit zijn beide zaken die nog steeds de status van “nice-to-have” hebben. Een vierwielaandrijving is voor mij echter erg belangrijk, want zelfs bij een 160pk Altea XL krassen de voorwielen hopeloos als er wat sneeuw valt, regen valt of ik met ons over de hoofdweg wil rijden (oversteek in het dorp - 500m afstand - waar u bergop begint). Daarnaast gaan we in de winter altijd op wintervakantie en dat wil ik ook graag houden.
  Op schakelpeddels kon ik echter nog steeds het meeste missen, omdat je ze niet per se nodig hebt en zonder kunt tijdens het sportieve rijden.

  Wat betreft het krijgen van het voertuig via internet, ik heb geen problemen. Dus ik zou gaan voor een proefrit en de pick-up naar Zweden (inclusief vakanties natuurlijk).
  Toch koop ik bij voorkeur een voertuig bij een dealer.

  • blanco

   Waarom zou je niet in staat zijn om twee kinderen te huisvesten in een 9-3 Sedan?

   Naar de vierwieler: ik ben zo ver, of het nu met de voorzijde of met de Hecktriebler (hoewel het voorwielaandrijving aanzienlijk beter gaat) nog steeds elke winter doorkomt. Of het nu gaat om flatland, Eifel, Alpen of Zweden. Zonder vierwielaandrijving (en zonder elektronische frippery). Goede banden zijn belangrijk. Ook een beetje gevoel in de gasvoet. Dat is alles wat nodig is.

 • blanco

  Niet op dit moment. Ik heb de auto eigenlijk al sinds december …… 2005. Als stationwagen en diesel. En een extra bedrijfswagen van 2008 - 2012. Ik denk dat dat genoeg is …

 • blanco

  Deze auto helemaal niet. Met een limousine begin ik niets. Eenmaal gecombineerd, altijd combi. De rest is goed. Alleen via internet zou niets voor mij zijn. Je koopt niet elke dag een auto en geeft er veel geld aan uit. Voordat ik een aankoop in deze prijsklasse maak, moet ik de auto al voelen en testen. En dit is nog steeds het beste gedaan met de vriendelijke Saab-dealer van zijn vertrouwen.

 • blanco

  Het pakket dat NEVS heeft samengesteld, valt zeker goed binnen de huidige mogelijkheden. Als je naar de premium parkeerplaatsen van vandaag kijkt, zie je sowieso bijna uitsluitend zwart en zilver. De uitrusting is net zo coherent, het onderwerp navigatiesystemen kan zeker op bevredigende wijze goedkoop worden opgelost in de handel in accessoires (ook permanent geïnstalleerd). Zelf kopen? De volgende SAAB die ik koop heeft een hatchback, geen sedan, geen stationwagen, geen cabriolet ... (Hallo NEVS, heb je dat gelezen?)

  • blanco

   @red99
   Ja, daarom heb ik ook NEE aangevinkt. Voor mij is SAAB ook een "hatchback". Sedan werkt helemaal niet vanwege onze vrijetijdsactiviteiten en ik heb de 9-5 SC achterin nooit echt leuk gevonden. De 9-3 SC is veel mooier (gemaakt uit één stuk), maar niemand zal ooit achter me zitten (195 cm).
   Dus ik hoop dat NEVS een 9000er uit het museum haalt op het legendarische Phoenix-platform en er goed naar kijkt. Zo'n geavanceerde auto is uiterst zeldzaam en zou het goed doen als een moderne versie.
   Maar eigenlijk wacht ik op een e-versie die zeer nuttig zou zijn voor onze dagelijkse behoeften. Voor de lange afstanden zijn er nog steeds twee 9000er daar.
   Ondanks dit alles is de nu beschikbare 9-3 een geweldige auto voor degenen die met een sedan willen werken.

 • blanco

  Waarom niet via internet (VW was al verkocht via de supermarkt en als het alleen de Mexico Beetle was) Dat hoeft alleen te werken bij SAAB-NEVS en ook dealers / werkplaatsen zijn bereikbaar voor reparatie en onderhoud. Maar moet mijn 9,3 SportCombi evenveel kilometers afleggen als zijn voorganger, de 900i16v, die op bijna 500km werd verkocht. Dan heb ik geen nieuwe nodig

 • blanco

  Ik zal wachten op de Stromer - zeker. Een 9-3II XWD met V6 / 280PS Aero is momenteel zonder concurrentie - ik kijk er elke dag naar uit. NEVS wist precies waarom het Europese gebied nog niet als verkoopgebied was gekozen.

 • blanco

  Ja, dat zou voor mij een optie zijn, maar beter dan een stationwagen of cabriolet, dan heb je geen schuifdak nodig. Navi alleen als clip-on versie, die ik ook mee kan nemen voor fietsen, wandelen, etc. en niet gestolen hoeft te worden ... ze hebben net de Festnavi gestolen op de officiële golfbaan, € 2.500 voor de grote, te dure en verouderde VW Navi plus € 2.500 schade aan deuren Windows en dashboard ... ik blijf opgewonden!

 • blanco

  Even speelde ik met het idee om op "Ik heb al besteld via een Zweedse stroman" te klikken, zomaar, uit de drang - maar liet het toen links liggen. En als er een SAAB-partner in Duitsland was EN ik de financiering zou kunnen opzetten, dan zou ik zeker met het idee spelen. Het ontbrekende zonnedak stoort me niet zoveel, het zou leuk zijn, maar het is voor mij geen must. En al mijn vorige auto's (min huurauto's) waren niet uitgerust met een navigatiesysteem. Ik ben op dit punt een beetje ouderwets en werk nog steeds graag met kaarten en gebedsbriefjes. Ik heb ook een zuignap (of zaaiknop?) - ik heb ook een navigatieapparaat, maar buiten onbekende steden zit die in het ruime opbergvak achter de handrem - omdat het gewoon werkt zoals het is, namelijk er achteraf ingeschoven.

  Aan de andere kant zou het buitengewoon moeilijk voor mij zijn om afstand te doen van mijn speciale editie, en dat zou dan waarschijnlijk komen. Als pure mooiweerauto is hij maar beperkt bruikbaar, zodra het zonnig wordt, wordt hij een sauna ...

 • blanco

  Ik heb besloten om niet te besluiten met een neiging tot nee. Dingen zoals navigatie of schuifdak spelen geen rol voor mij. Ook is de beperkte kleurkeuze voor de eerste paar auto's verwaarloosbaar gezien de start van de productie, de functie van deze paar te bouwen voertuigen en de daaropvolgende revisie. Om het maar gek te zeggen, auto's en een nieuw bedrijf komen me emotioneel niet op (toch?). Misschien is de vreugde van een nieuwe Zweedse auto "gedoogd tot de dood", zelfs na jaren van achtbaanrit en lange stilte. Stel de vraag opnieuw, wanneer de herziening komt.

  Kortom, ik kan me voorstellen een auto te kopen op internet, maar waarschijnlijk alleen als het een speciale editie is, bijvoorbeeld, is deze niet beschikbaar via dealers.

  • blanco

   In elk geval! Omdat het na de update heel spannend zal zijn ;-).

 • blanco

  Navi en zonnedak zijn niet noodzakelijk, maar noodzakelijkerwijs meer combo's zijn ook groter zoals 9-5II is of was!
  Drive My 9-5I combinatie om niet te gaan en dat duurt een lange tijd hoop ik, ben met 230 000KM.
  Heeft iemand veel meer op de klok gedaan, dus over 400 000KM o. Vervangende motor?

 • blanco

  Ik heb een converteerbare Aero 2,8T van 2009. Een geweldige auto, geen alternatief en altijd weer!
  De huidige 9-3 sedan is absoluut te klein voor mij met 3-kinderen.
  De 9-3 stationwagon knijpt ook aanzienlijk op de achterbank.
  Schuifdak is een must, evenals vierwielaandrijving, satnavigatie moet mogelijk zijn.
  Mijn bestelde 9-5 II Aero Sportkombi AWD volledige uitrusting kwam niet meer ...
  Daarom heeft het huidige 9-3-model voor mij geen kans om mijn huidige Subaru Outback te vervangen ...
  Ik wacht.

  • blanco

   De strakke achterste beenruimte van de 9-3 is voor mij een enorme tekortkoming in termen van verkoop in China. Als NEVS hier succesvol wil zijn, moet er een lange versie komen, zoals bij BMW, VW, Skoda uam
   Ik heb het al geschreven, voor de Chinese markt, kon ik me de heruitgave van de 9-5 voorstellen als een e-mobiel. In productie en verkoop uitsluitend in China, kan GM zichzelf op zijn kop zetten omdat ze uw octrooirechten daar niet kunnen afdwingen.
   Een uitgebreide versie van de 9-3 zou echter de tijdelijk betere keuze zijn, omdat deze ook in Europa zou kunnen worden aangeboden.

 • blanco

  Op de retorische vraag kan ik alleen een retorisch antwoord geven, ja!

  Na elke dag nieuwe informatie en sommige dingen worden duidelijker, zou ik hier mijn gedetailleerde mosterd willen toevoegen.

  Eerst een eerbetoon aan Tom, die hier heel goed werk verricht, wat waarschijnlijk ook leidt tot het feit dat de volledig onderaardse opmerkingen binnen nauwe grenzen worden gehouden.
  Wat me echter opvalt, zijn vaak kleine kleine opmerkingen.

  In Trollhättan probeert slechts een klein team een ​​autofabriek en een merk te reanimeren en er is kritiek op trivia, zoals een te klein kleurenprogramma of gebrek aan uitrusting. Duizend auto's kunnen worden verkocht, anderen produceren dat bedrag in een halve dag, dus twee koetswerkkleuren zijn bijna een luxe. Bij NEVS gaat het erom de productie weer op gang te krijgen. De nieuwe leveranciers zullen niet in staat zijn om de juiste onderdelen 's nachts te produceren. Het is een teken van reden om geen opties aan te bieden voor dit startersmodel.
  Nu NEVS de supply chain heeft kunnen herbouwen, kan nu de tijd totdat iedereen voldoende kan leveren, worden overbrugd met dit tussenmodel. Dit betekent ook dat de restanten worden verwerkt in het nu gepresenteerde pilootmodel. De oude en nieuwe Saab-mensen hebben een pragmatische taak vervuld. Alleen in het voorjaar of de vroege zomer, wanneer het herziene model wordt getoond, is het moment gekomen waarop gezeur of lof kan zijn.

  Verkoop via het netwerk is zeker slechts een van de toekomstige oplossingen. Immers, distributiepartners zijn eerder geneigd te worden overtuigd door hardware dan door PowerPoint-presentaties. Hoe moet je dealers voorzien van demonstratieauto's op het huidige productieniveau? Wie ooit zo'n model koopt, zijn waarschijnlijk toch alleen maar enthousiastelingen voor wie een Saab 9-3 geen onbekende is.

  Afgezien daarvan, toen ik mijn eerste nieuwe Saab meer dan dertig jaar geleden kocht, was het niet mogelijk om een ​​proefrit te maken, omdat 5 150-dealers gewoon een bijbehorend voertuig op de site hadden. Eén stond in de showroom, de andere tussen schroot en klantenauto's in de laatste hoek, omdat het ongeveer een jaar eerder zonder bestelling door Saab Duitsland was afgeleverd. Niettemin kocht ik die van de tentoonstelling en was ik elke dag blij dat de auto veel beter was dan verwacht.

  Op dit moment ben ik erg benieuwd wat de komende maanden zullen opleveren, slagen ze er echt in om een ​​herziene 9-3 op de band te zetten? Wat veranderde alles, zo is het bereik van de elektrische 9-3, lijkt het al om nu terug te roeien, want is in ttela vandaag de dag, die naar verwachting 200 km bereik in 9-3 editie en alleen op het Phoenix platform om 2016 een langer bereik wordt verwacht.

  Het zal zeker spannend in de komende maanden en we moeten, als we Saab bit is een hart, stemmen onze verwachtingen naar de realiteit, misschien dan beschikbaar voor Kerstmis 2014 weer in Duitsland, een nieuwe Saab klaar om te kopen.

  Tot die tijd hoop ik dat Tom ons zo goed als voorheen zal blijven voorzien van informatie.

 • blanco

  Mijn zeer persoonlijke "Wünschdirwas" Saab zou een 20-45 II-stationwagen zijn, ingekort met 9-5 cm met volledige uitrusting, vierwielaandrijving, panoramisch dak, U-rail en 2,8 liter turbo zonder een goedkope Japanse distributieketting ...
  Met de huidige "Dasistaberso" -9-3 zou ik nog steeds toeslaan, maar alleen als het geld ter plaatse bleef. Helaas is dit niet het geval.
  Het blijft nog steeds spannend en ik ben ook, ondanks alle eigenaardigheden, blij als Bolle over de opstanding van het merk Saab.

 • blanco

  Het maakt de handelaren niet uit of het via internet is of niet. Of? Wat denken de dealers, lees ze? Het geld verdient uiteindelijk de workshop. Maar natuurlijk wil ik mijn SAAB-servicebasis in de buurt niet missen. Trouwens: ik zou de 9-3 Aero Sedan bestellen

 • blanco

  Ik rijd alleen cabrio's, ik kan wel zonder een schuifdak 😉
  Navi heb ik zelden nodig.

 • blanco

  Hmmm, gestemd, maar mijn antwoord is niet ingediend.
  Aangezien ik professioneel op de auto vertrouw, is een stationwagon absoluut noodzakelijk, dus de limo is geëlimineerd.
  Ik zou zeker niet via internet bestellen omdat ik het persoonlijke contact niet heb als ik vragen of andere zorgen heb.
  Bovendien is de prijs niet onderhandelbaar - heel slecht, omdat alle fabrikanten grote kortingen op contant geld bieden.
  Bij de fabrikant uit Gothenburg had ik afgelopen april een korting van 35% op een V70, want het was een dagregistratie en werd naar wens door mij geconfigureerd (inclusief auto, zonnedak, grote diesel, enz.)
  Ik beweeg me in het gebied van wat nu wordt opgeroepen voor de 9-3, zelfs als het geen Saab is ...

 • blanco

  Aangezien de prijs is van cruciaal belang om maal 30 000 € vergelijken voor een Saab met een (bijna) volledige uitrusting in vergelijking met een VW Golf die al kost bijna net zo veel en krijg je alleen blad met camping stoelen, is het belangrijk om te overwegen. Dus ik zou het kopen, als het het in Duitsland zou kopen. De variant van een stationwagon of een cabriolet zou niet slecht zijn. Saab blijft gewoon Saab, veel auto voor goedkoop geld.

 • blanco

  Ja, ik zou kopen als er een stationwagon was. Ik zou ook via internet kopen, waarom niet? Nadat ik de afgelopen jaren een tiental veranderende Saab-partners heb gevoeld, heb ik er geen probleem mee.

 • blanco

  Ik heb binnenkort een stationwagen nodig, dus ik zou deze auto niet bestellen. Navi zou zeker op bestelling verkrijgbaar moeten zijn, ik ben niet geïnteresseerd in het schuifdak. Omdat ik in Spanje woon, hoop ik dat de lokale markt binnenkort wordt bevoorraad, misschien leest u nu met NEVS?…. Voor zover ik weet, is de Spaanse markt een van de belangrijkste in Europa. Je ziet in ieder geval veel meer auto's van dit merk in grote steden als Barcelona of Madrid dan in Duitsland ...
  Ik zou het niet erg vinden om hem online te kopen, maar ik haal de auto liever op bij mijn vertrouwde dealer.
  Een fijne dag voor iedereen!

 • blanco

  De navigatie / radio stoort me helemaal niet. Tastbare redenen: je kunt alles uit de weg ruimen en dat is een groot voordeel. Na drie jaar kunnen de installatie-oplossingen je niet uitkomen omdat ze in hoge mate geïntegreerd zijn en toch al achterhaald zijn.

  Google Navi, Nokia Navi of binnenkort zelfs radio's uitgerust met Google Android - allemaal veel, veel beter en veel, veel goedkoper. Ik heb een Alpine in mijn 93 cabriolet en dat is buitengewoon veel beter dan de rotzooi in mijn huidige C-klasse. en Mercedes laat zien waar de reis naartoe gaat in de A-Klasse. Dus ga weg van deze vaste installatie-onzin tegen volledig hoge prijzen!

  Ik vind de complete uitrusting super geweldig, maar ik heb ook geen zonnedak en het zou een stationwagen moeten zijn. De prijs is, denk ik, oké, als je vergelijkingen maakt, moet je in gedachten houden dat de prijslijst - minstens 15% geldt voor elk concurrerend product ... dus het vergelijken van catalogusprijzen is het vergelijken van maanprijzen. Afgezien van financieringsaanbiedingen met lage rentetarieven ...

  Maar complete apparatuur is in de goede richting, denk ik!

 • blanco

  Ik heb liever het gigantische zonnedak, dus een cabriolet ...
  en een mooie facelift.

 • blanco

  Voor mij rijst de vraag niet meer, ik heb net een van de laatste 9-5 II Aero BP gekocht.

  Ik heb lang nagedacht over het kopen of onderhouden van een 9-3-sportpak of 9-5 II. Uiteindelijk wilde ik een Saab van de uitrusting van het huidige niveau. De 9-3 doet dat niet! Totdat de update beschikbaar is, heb ik 300 000 km erop staan, dat was te lang wachten.

  Daarom kan ik nu afwachten wat er daarna gebeurt.

  • blanco

   Goede keuze en gefeliciteerd met de nieuwe Saab!

 • blanco

  Hallo,
  in mijn huidige situatie helemaal niet. Alleen bij de dealer binnen handbereik.
  Omdat: ik heb geen dringende nieuwe auto nodig. Dus ik heb geen haast.
  Als ik geen auto had en er een nodig had, zou dat iets anders zijn. Dan zou ik ook internet gebruiken
  bestel deze auto.

 • blanco

  De BMW's waar ik eerder reed hadden allemaal een schuifdak. Zoals je weet ben ik overgestapt naar SAAB en die heeft er geen. (Motor was belangrijker voor mij) Maar ik moet toegeven dat ik het nogal mis. Navi zou er zeker in moeten zijn. Indien mogelijk een die via internet kan worden bijgewerkt.
  Iedereen die de SAAB 9-3 kent, zou deze zeker bestellen via het www. Maar degenen die er nog nooit in hebben gezeten, zullen het moeilijk vinden om dat te doen. Ik denk dat de prijs perfect is. Hopelijk zal er met de update iets krachtiger zijn. 250 PS zou er al in moeten zitten.

  • blanco

   Voor de beginners zou men op vrijwillige basis de volgende service kunnen opzetten - bijvoorbeeld nachbarschaftsauto.de: Saab-chauffeurs presenteren hun geweldige voertuig aan geïnteresseerde partijen. Van chauffeur tot chauffeur - als een idee 😉

 • blanco

  Moin.

  Bij mij zou het vergelijkbaar zijn:
  Combi en Navi zijn een MUST (hoewel mobiele telefoons bijna altijd up-to-date zijn).
  En nutteloze kabels en dingen op de voorruit in de auto zijn ook een gruwel voor mij (vandaar mijn zwanenhals voor de ene iPhone en de andere "verborgen" in de kofferbak)!
  Schuifdak zou ook iets goeds zijn, maar helaas moet ik het eens zijn met de huidige Lastenesel die er synoniem mee is.
  Ik heb absoluut niets tegen "oude" technologie als het betrouwbaar werkt (en veel nieuwe auto's zijn hoe dan ook veel te "overladen met onnodige franje").

  Maar het KO-criterium voor een 9-3 zou met mij helaas de beenruimte op de achterbank zijn.
  Dat is zeker genoeg voor velen. Maar we zijn soms behoorlijk lang (190 cm) en voor oudere familieleden zou de ruimte achterin erg oncomfortabel en ook "vervelend" zijn.

  En ik ben zeker "netto-savvy", maar ik zou in de toekomst ook wat dingen van een "dealer" willen kopen. Ik zou bijvoorbeeld graag vooraf schoenen, bureaustoelen en auto's passen! 😉

  Maar het is leuk dat de 9-3'er ooit terugkeert en laten we zien wat er nog meer komt !!!

  • blanco

   juist vanwege het gebrek aan beenruimte achterin is een 9-5 IIII absoluut noodzakelijk, als CC ... !!! Audi-A8 verkoopt ook niet als stationwagen, maar als limousine.
   ... en Skoda laat met de Superb zien hoe een slimme achterklepoplossing eruitziet.

 • blanco

  Hallo, ik zou de Saab via internet bestellen. Ik kocht mijn laatste 9-3 Aero TTID volgens de catalogus (dealer had geen voertuig).

 • blanco

  Een elektrische versie minstens 300km bereik zou zeer interessant zijn. Op het schuifdak kon ik zonder, op een USB-poort en een probleemloze integratie van de mobiele telefoon liever niet.

  • blanco

   Bluetooth en klaar!

   • blanco

    Werkt al heel goed in mijn 9k met bluetooth en de juiste Blaupunkt. ... en ik klikte sneller op het telefoonnummer in het adresboek op mijn mobiele telefoon dan op de radio. Daarbij hoeft de radio alleen het auditieve gedeelte over te nemen via een externe microfoon en luidspreker.
    Het gesprek neemt de telefoon over, die toch op de schijf hangt, precies waar ik hem wil, omdat ik precies kan zien waar.

    In dit opzicht kan ik de hele esthetische vraag niet begrijpen ... heb je ooit gehoord van "vorm volgt functie"? 😛

 • blanco

  Met Navi zou ik er zijn

  • blanco

   Navi maakt me niets uit, want ...

   ... de geïntegreerde navigatiesystemen (op een paar uitzonderingen na bij Volvo) zitten toch VEEL te laag vanuit het perspectief.
   ... Ik vind geïntegreerde navigatiesystemen veel te inflexibel. IK WIL GRAAG een extern apparaat kopen dat ik indien nodig in de andere au .. - er Saab kan gebruiken.
   ... externe navigatiesystemen zijn experts in hun vak, bieden meer mogelijkheden, zijn actueler, ...
   … Tablets kunnen nu ook als navigatiesysteem fungeren en precies daar neerzetten waar je het ding wilt hebben, bijvoorbeeld met brodit-haakjes; zelfs zonder zuignappen.
   ... recht - niet bepaald de spiraalkabels - kan in een paar simpele stappen ook mooi gelegd worden.

   ... zo krijg je je individuele Saab en dat is precies wat we zoeken, toch?

   Maar dat met het schuifdak ... D´ACCORD!

 • blanco

  Momenteel zou ik wachten op een CabrioEV omdat ik geen andere benzinemotor nodig heb. Anders heb ik Navi en het schuifdak niet per se nodig.

  Oh ja, Mercedes begon een week voor NEVS auto's via internet te verkopen. Ik denk niet dat het zo'n slecht idee is, en als ik kijk waar mensen hun VW's ophalen in Autostadt, denk ik niet dat het een probleem zou zijn om de auto's alleen in Trollhättan (voor Zweden) te hoeven ophalen. Wat de andere landen betreft, denk ik dat de verkoop in Duitsland ook deels via internet kan, maar de auto zal worden opgehaald bij de vriendelijke SAAB "dealer".

Reacties zijn gesloten.