SAAB Nieuws. Saab EV is klaar om te starten.

Over de Zweedse radio kwam meer goed nieuws uit de Saab-fabriek. Begin volgend jaar zullen de eerste elektrische Saabs in de sedanversie op weg zijn naar China. De eindmontage vindt plaats in Quingdao, waar batterijen en elektromotoren zijn geïnstalleerd. De energiebronnen komen van Beijing National Battery Technology, een ander bedrijf uit het rijk van NEVS-oprichter Kai Johan Jiang.

Bejiing National Battery Technology

Op dit moment zijn er in China nog twee batterijfabrieken in aanbouw en wordt de bestaande fabriek volledig benut voor de levering van batterijgevoede bussen. Volgens perscommandant Mikael Östlund is 80% van de delen van de EV identiek aan de benzineversie. De stad Quindao bestelde de eerste 200 Saab 9-3 EV op de voorlaatste maandag.

De markt voor elektrische voertuigen groeit snel in China, dus NEVS komt op het juiste moment op de markt met de nieuwe producten. De overheid subsidieert de aanschaf van een elektrische auto met rond 6.600,00 €, de stad Quingdao voegt opnieuw hetzelfde bedrag toe. Daarnaast is het elektriciteitsbedrijf van de staat, dat nauw samenwerkt met NEVS-oprichter Kai Johan Jiang, van plan om 220.000 (!) Laadstations aan de Chinese oostkust te bouwen.

Volgens Mikael Östlund zou de eerste Saab-elektrische auto een bereik van 200-kilometers moeten hebben, minder dan verwacht. Batterijen en aandrijflijn worden echter voortdurend geoptimaliseerd, waardoor het bereik toeneemt. Wanneer en wanneer de Saab EV in Zweden op de markt zal komen, is momenteel onduidelijk. Of het wordt verspreid via internet of via de traditionele dealerstructuren, is momenteel niet beslist. In elk geval is NEVS in China in onderhandeling met commerciële bedrijven, die de nieuwe elektrische auto zullen verkopen.

[sam id=”10″ codes=”waar”]

De volgende generatie elektrische voertuigen van Trollhättan zal gebaseerd zijn op het Phoenix-platform en zal waarschijnlijk 2016 verschijnen. Het voertuig, dat is geoptimaliseerd in termen van bereik en gewicht, geeft dan waarden weer die vergelijkbaar zijn met die van Tesla-producten. De verschillen tussen conventionele aandrijvingen en de nieuwe generatie voertuigen zullen steeds meer verdwijnen.

Bepalend voor het succes van het concept is de uitbreiding van de infrastructuur in de vorm van laadstations. China drijft dit met kracht vooruit. Waarschijnlijk met deze achtergrond is de beslissing van de NEVS om op de Chinese kaart te zetten de enige juiste. Zweden, aan de andere kant, loopt achter op het gebied van elektromobiliteit in landen als Noorwegen en Denemarken en heeft veel investeringsbehoeften. En Duitsland? Het lijkt bij ons heel traag, maar we zijn niet de belangrijkste markt voor NEVS.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: Beijing National Battery Technology

16 gedachten over 'SAAB Nieuws. Saab EV is klaar om te starten."

 • Over CO2 gesproken ... ons kleintje is pas 4 maanden oud en met alle luiers heeft ze geen kans meer op een goede CO2 balans. 😉

  Van een reeks van 400Km zijn we daar, dat geeft mij veiligheid en een buffer, het zou tijden moeten zijn -10C van de 400Km alleen 250Km of.

 • blanco

  Elektrische voertuigen zijn niet noodzakelijk de "over-eco-voertuigen". Productie kan milieubelastender zijn - ik kan zeggen, want ik weet niet of dat overal geldt - ook voor batterijen en dergelijke.

  Zelfs als je kijkt naar de CO2-emissies van een elektrisch voertuig, hoeft dit niet per se beter te zijn dan een voertuig met een verbrandingsmotor. Allereerst hangt het af van waar je rijdt en hoe je het moet tanken. Want zolang het voertuig in Duitsland reist en niet wordt aangedreven door een zonne- of windturbine op zijn eigen dak, moet je de Duitse elektriciteitsmix als basis nemen.

  En hier kunt u snel naar regio's komen waar voertuigen met verbrandingsmotor zich bevinden. Omdat 127 g / km of 136 g / km voor de Tesla S (60kWh of 86kWh) dicht bij de 139 g / km van de 9-5 II 2.0 TiD liggen of boven de waarden van de huidige BMW 518d / 520d - met 119 g / km . Alleen voor Duitsland, let wel.

  Als je naar buurland Zwitserland en Oostenrijk gaat, ziet het er heel anders uit. Als men van plan is om de lokale elektriciteit mix te vinden, de Tesla slechts 26,9g / km of 28,7g / km (Zwitserland) of 34,2g / km of 36,5g / km (Oostenrijk) kennen alvorens.
  Natuurlijk rijdt er nog steeds een elektrisch voertuig in Zweden, omdat de Tesla alleen 3,3g / km of 3,5g / km uitstuurt.
  Natuurlijk is de reden zeer snel te vinden in de elektriciteitsproductie van de respectieve landen. Dus je kunt geen deken zeggen, hoe milieuvriendelijk een voertuig eigenlijk is.

  Wat betreft het bereik, ik begrijp de zorgen. De ontwikkeling van laadstations gaat echter ook vooruit. Dus als het in 2014/15 daadwerkelijk mogelijk is om een ​​85kWh accu binnen 10 minuten (Tesla plant voor zover ik weet) tot 80% op te laden, dan heb je op een 1000km lange route toch meer pauzes dan met een benzine / diesel, maar dat is niet meer zo belangrijk als aan het begin van de elektromobiliteit of nu. Het kan dus zijn dat je 3 keer moet “tanken” - dat wil zeggen 30 minuten - terwijl ik met een benzineauto ook een keer moet tanken - tanken + betalen kan soms 1 minuten duren.
  Trouwens, je moet toch altijd een pauze nemen.

  Groeten van Christian uit Zwickau

  • blanco

   Eigenlijk verwees mijn bijdrage naar die van GP362 en werd gekozen als het antwoord. Nou ja, maakt niet uit.

   Nog steeds iets voor het artikel zelf:

   Goed goed, als het aandeel van de elektrische voertuigen in China en in het bijzonder de stad stijgt voortdurend. Ik vind de actie van de Chinese overheid zeer lovenswaardig. Men kan China zeggen wat je wilt, maar hier China toont een vooruitziende blik en innovatieve geest. We Duitsers met onze ongrijpbare superieure technische kennis krijgen het nog niet staat als gevolg van te bouwen op de serie een paar e-tankstations, laat staan ​​zinvolle vooraf elektrische mobiliteit (behalve BMW VLL.) En de overheid is er alleen geen droom cijfers en verlangen doelen.
   China daarentegen “bouwt” slechts 220.000 e-tankstations en subsidieert e-mobiliteit steeds meer. Maar ze hebben ook niet zo'n sterke 'diesellobby'.

  • blanco

   Dit was een zeer informatief en verhelderend commentaar van lezers op het C02-aspect. Bedankt!

   • blanco

    Bedankt voor de complimenten. Ik streef ernaar om dergelijke bijdragen te blijven bijdragen.

    Groeten van Christian uit Zwickau

 • blanco

  De betekenis van een elektrische auto hangt sterk af van het persoonlijke bewegingsprofiel van de gebruiker. Nutteloos voor een vertegenwoordiger, het zou logisch zijn voor ons in het gezin. Ik heb een relatief korte weg naar mijn werk en hoef maar af en toe de piste op, omdat er waarschijnlijk geen nieuwe conventionele auto met technologie van het afgelopen millennium is, daar zijn we het allemaal over eens.
  Voor de lange trektochten wordt de SAAB-collectie gebruikt, wat ook heel leuk is.

  We hebben onlangs een kijkje genomen bij de BMW i3, wat een fijn toestel is. Ik vrees echter dat de 17 pk sterke achterwielaandrijving met het hoge koppel van de elektromotor de berijders in de winter nog veel "plezier" zal bezorgen.

  Ik denk dat het duwen van een hybride tussendoor de ruimte van een 9-3 overbelast, die ook te zwaar wordt (zie Volvo V60 plug-in hybride met 1,8 ton - nee bedankt!).

 • blanco

  Wat is milieuvriendelijker? Boorplatforms, laat het teveel aan gas daar komen? Productie, transport en verwijdering van dergelijke? Transport met olietankers, chemische behandeling naar benzine? Opslag in verre oliepoorten, vervoer per vrachtwagen naar mijn tankstation? En tot slot de verbranding in de motor?
  Ik geloof echt dat elektriciteit milieuvriendelijker is ... ik bouw tenminste een carport met een PV-systeem. Gebruik de elektriciteit die je zelf opwekt beter dan kolen-elektriciteit uit het Ruhrgebied.
  Mijn volgende SAAB zal een EV zijn!
  Nu rijd ik twee Biopower, dus ik ben al in die richting.

  • blanco

   Als het om stroomopwekking gaat, geloof ik als een naïeve leek ook in een betere "milieuvriendelijkheid" ... alleen niet met de batterijen en dus mogelijk "als geheel".

 • blanco

  Uiii ... nu wordt het "gaspedaal" blijkbaar echt ingedrukt! Erg fijn! 🙂

  Ik zou graag overtuigd zijn van elektrische auto's.
  Maar zijn ze echt zo milieuvriendelijk (trefwoord: batterijen, vervanging en verwijdering van batterijen, stroomopwekking)?
  En zelfs een "grotere" actieradius van 300/400 km is eigenlijk niet genoeg voor een "volwaardige" auto om de elektrische aandrijving als een "verstandig alternatief" te beschouwen (het kan anders zijn met een stadsrenner). Hmmm….

  • blanco

   Trefwoord milieuvriendelijk. De batterij van de kleine Tesla met de Lotus Karrosserie is samengesteld uit ongeveer 7800-batterijen voor mobiele telefoons. En op de een of andere manier lijkt dat niet echt milieuvriendelijk voor mij, als iedereen op reis is met 7800-telefoons !? Maar misschien kan iemand ons dat uitleggen. Maar overweeg ook de extractie en verwijdering van alle giftige stoffen in de batterijen. En natuurlijk het energieproduct. De bottom line is er naar mijn mening niets meer over. Integendeel.

   • blanco

    Dat zet me altijd aan het denken.

    Als ik eraan denk hoe lang (zelfs goede) oplaadbare batterijen meegaan in verschillende apparaten en wat een "inspanning" is om batterijen en oplaadbare batterijen in te zamelen en te recyclen in het algemeen.

    En nu moet je je bovendien nog "miljoenen" enorme batterijen in auto's voorstellen ...

    Ik ben altijd gescheurd ...

   • blanco

    Tesla gebruikt een andere technologie dan NEVS. Lithiumion versus lithium-ijzerfosfaattechnologie. Door deze "gsm-batterijen" heeft de Tesla een groot bereik, maar wordt ook gezegd dat hij "zeer gevaarlijk" is. In de laatste spiegel stond een goed artikel over de risico's en bijwerkingen bij Tesla.
    Natuurlijk is de ecologische voetafdruk van batterijen niet erg duidelijk, eigenlijk zijn de concepten dat oude batterijen van e-bussen en auto's na gebruik nog steeds worden gebruikt voor stationaire energieopslag.

 • blanco

  Zwart of wit en niets daartussenin?

  Hoe zit het met een hybride? De Phoenix is ​​als zodanig ontwikkeld ...

 • blanco

  Kan alleen maar hopen dat niet alleen de Chinese markt het doel is. Als het bereik juist is en de oplaadtijd laag is, kan de volgende buur een Stromer worden. Hoe dan ook, de volgende zal een turbo-benzinemotor zijn. Tot die tijd zullen we ook weten waar de reis met NEVS naartoe gaat.

 • blanco

  Sorry, nu heb ik het goed gelezen - het is jammer - ik hoopte op een eerder tijdstip voor de EV-SAAB in de garage….

 • blanco

  Nu schreef ik een paar minuten geleden dat ik zou wachten op de Stromer - maar NEVS, stuur de EV-SAAB's alsjeblieft niet van Zweden naar China en dan weer terug, of ......?!

Reacties zijn gesloten.