SAAB opnieuw opstarten. Zeer belangrijk signaal.

Het belang van de herstart van Saab is te zien aan de bezoekers die hun deelname hebben bevestigd. Zweedse politieke beroemdheden - tot op ministerieel niveau - zullen maandag aanwezig zijn in Trollhättan. Omdat het belang voor Zweden en de regio Västragötland niet mag worden onderschat.

Trollhattan Buecke over de Goeta Aelv
Trollhattan brug over de Goeta Aelv

In een notendop, vandaag Fredrik Sidahl van de Association of National Suppliers of the Auto Industry. Hij ziet in de comeback van Saab, na 30 maanden zonder productie, een uiterst belangrijk signaal. De verloren interactie tussen Saab en Volvo, die verantwoordelijk is voor veel innovaties uit Zweden, zorgt ervoor dat hij terugkeert. Volvo, zegt hij, verwelkomt de terugkeer. De Gothenburgers hadden met zorg de verdwijning van Saab bekeken. Saab was belangrijk voor innovatieve ideeën omdat het bedrijf verantwoordelijk was voor de turbo en Halab werd gemaakt door Saab, zei hij vandaag in de TTELA.

Saab was tenslotte een van 's werelds kleinste fabrikanten, verantwoordelijk voor 25% van de productie in Zweden, waardoor het een grote nationale ster werd. De herstart werd vandaag in veel Zweedse media genoemd en verwelkomd. De verwachtingen voor de volgende maandag lijken aanzienlijk. NEVS-oprichter Kai Johan Jiang spreekt tijdens de persconferentie en NEVS-CEO Mattias Bergman.

[sam id = "8" codes = "true"]

De pers kan dan vragen stellen en dat kan spannend zijn. Omdat Saab niet alleen voor Trollhättan van groot belang is, wachten ook hier in Duitsland de actieve Saab-partners reikhalzend op nieuwe auto's. Zullen de prangende vragen een antwoord vinden? Misschien omdat maandag een spannende dag wordt. In veel opzichten ... Daarover morgen meer ...

De herstart van NEVS-Saab heeft nu de Duitse media bereikt. De Saksische krant was er als eerste. Met één zin "Er zullen benzinemotoren worden gemonteerd op basis van het Saab-model 9-3, de 2011 is in de toekomst stopgezet“Dat klinkt beter dan wat we op de IAA mochten lezen. Kort daarna volgden ze WAZ , D auto Bild en Fokus met soortgelijke berichten. Saab keert terug naar de media en terug naar de markt. De comeback begint nu, we zijn er. Spannende dagen!

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

14 gedachten over 'SAAB opnieuw opstarten. Zeer belangrijk signaal."

 • blanco

  Een echt historische dag! Na jaren van angst en beven nu het reliëf, de productie is begonnen, Saab schijnt weer in de automagazines, de wedergeboorte is perfect.

  Als NEVS het merk op de lange termijn positioneert boven de bekende premiummerken, dat wil zeggen exclusiever, innovatiever, betrouwbaarder en veiliger dan de concurrentie, zie ik geen gevaar voor de duurzame groei van Saab 2.0.

  Audi, BMW en Mercedes mogen - wat exclusiviteit betreft - niet de maatstaf zijn: dan waarschijnlijk meer Porsche, of Maserati!

  • blanco

   supplement:

   ... ja, ik geef toe, ik zou graag de Aero X of Phoenix op straat willen zien.

   Tom en Mark, ik wens een goede reis naar Saab-stad. Ik kijk uit naar gedetailleerde rapporten!

 • blanco

  "Sächsische Zeitung" wil zijn.
  Saab-bolwerk Saksen. 😉

 • blanco

  Het is moeilijk te geloven ...
  maar vooral nu eindelijk zijn de persberichten correct. Het nieuwe zal niet het oude zijn, maar het oude. Dus de 2011 en niet zoals eerder het 2002-model geclaimd.

  Goede reis naar Zweden Tm & Mark

 • blanco

  Ik wens u veel succes en een geweldige start met veel bestellingen voor NEVS bij het merk SAAB in Zuid-Zweden.

 • blanco

  Het hele verhaal herinnert me langzaam aan Asterix en zijn kleine weerstaan ​​dorp.
  Als je kijkt naar de Europese industrie, dan is een groot deel inmiddels door onze 'executives' uit de politiek en het bedrijfsleven naar het oosten verkocht. Het resultaat is een waardeloze kwaliteit die als een rode draad door alle levensgebieden loopt. Als je een kijkje achter de schermen neemt, is er niet veel made-in-Germany in onze Duitse (zogenaamde) "premium merken" - behalve de prijs!
  SAAB is altijd een heel klein automerk geweest dat onconventioneel is geworden. Nu een in onbruik geraakte autofabriek wordt heropend in een West-Europees hoogloonland, is dat alleen al een sensatie. En de meeste leveranciers zouden uit Zweden komen. De hele zaak onder leiding van een Aziatische investeerder - verkeerde wereld! Als dat werkt, dan vraag je je af waarom westerse managers en auto-experts (D.) deze gigantische salarissen in hun zak steken ...
  Ik blijf echt mijn vingers gekruist voor Nevs en hoop snel echte Zweedse SAAB's te krijgen.

 • blanco

  Gelukkig is "morgen" al vandaag, zodat ik binnenkort het volgende artikel kan opsnuiven. Ik ben zo opgewonden als een klein kind met Kerstmis 😀 Ik kan me alleen maar bij de anderen voegen en kijk uit naar maandag - met het verschil dat ik maandag vakantie heb 😛

  Dus onder ons, wat maakt de autoscout-link midden in de tekst? o.o

 • blanco

  Dit is waarschijnlijk de eerste maandag waar ik naar uitkijk! 🙂

 • blanco

  Gewoon een droom, wie had dat gedacht. Tom, geweldig dat je onze tijd altijd hebt overbrugd met interessante bijdragen.
  Ben je maandag in Trollhättan?
  Jij verdient het!
  Een leuk weekend en een spannende maandag!

  • blanco

   De vluchten zijn geboekt, Mark en ik zijn er!

 • blanco

  GO! SAAB GO! 🙂

 • blanco

  "De comeback begint nu, we zijn binnen"!
  Ja, ook BEDANKT Tom, voor je geweldige emotionele gratis informatie over het merk SAAB! Ik heb me nog nooit zo goed geïnformeerd gevoeld! Ik wens SAAB een succesvolle turbostart!
  In afwachting….

 • blanco

  Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou zeggen, maar hopelijk wordt het snel weer maandag.

 • blanco

  Eindelijk begint het opnieuw, veel succes Saab!

Reacties zijn gesloten.