SAAB Nieuws. Verdere personeelsbeslissingen bij de NEVS.

Voor het weekend is er goed nieuws uit Zweden. Het vordert merkbaar, NEVS-Saab kan nieuwe, belangrijke banen vervullen met voormalige Saab-medewerkers. Stig Nodin, tot 2007 toetreedt tot Saab Automobile AB, keert terug naar Stallbacka om de nieuwe technisch directeur van NEVS-Saab te worden.

Goed nieuws van NEVS-SAAB
Goed nieuws van NEVS-SAAB

Hij volgt dezelfde positie als voordat hij naar Iveco vertrok, met het verschil dat zijn werkgever nu de naam NEVS draagt. Kjell ac Bergström, Saab-veteraan en voormalig Saab Powertrain-baas, is technisch directeur van NEVS sinds het faillissement van Automobile AB en blijft verantwoordelijk voor de aandrijflijn als senior consultant.

De eerste taak van Stig Nodin zal zijn om de organisatiestructuur voor technologische ontwikkeling bij NEVS op te zetten.Tot dusver is kennis vooral gekocht van externe consultants. Vroeger had Saab een sterke ontwikkelingsafdeling en kwamen veel innovaties voor GM uit Zweden. Het zal interessant zijn om te zien hoeveel deze afdeling zal ontwikkelen en hoeveel u in de toekomst zelf gaat bouwen. Omdat NEVS-Saab tot nu toe een zeer slanke organisatie is geweest met veel externe consultants.

Ook Göran Fredriksson, hij keerde zich af van Saab 2006, is terug in Trollhättan. Hij heeft gewerkt in marketing voor Saab Automobile en is nu de nieuwe Manager Customer Relations bij NEVS.

De rijen vullen zich aan en steeds meer voormalige Saab-managers komen “thuis”. Goed nieuws en een goed gevoel voor ons. Omdat met de werknemers de garantie komt dat de Saab Spirit zal voortleven in Trollhättan.

En er is meer goed nieuws, deze keer van Nyköping. Orio AB, voorheen Saab Automobile Parts AB, blijft deel uitmaken van het opwindende Saab-verhaal. Orio neemt de distributie van onderdelen voor de nieuwe producten over van Trollhättan voor NEVS en blijft daarmee een logistieke dienstverlener voor ons merk. Goed om te horen! Soms verandert alleen de naam!

Tekst: tom@saabblog.net

 

5 gedachten over 'SAAB Nieuws. Verdere personeelsbeslissingen bij de NEVS."

 • blanco

  @ Manfred: Denk je niet dat als je iets met Saab wilt scheuren, je een modernere motor nodig hebt? De 2.2 is een beetje oud geworden en heeft het loopgedrag van een tractormotor. Het zal ook moeilijk zijn met EURO 5 of zelfs EURO 6. Daarentegen zou niemand bezwaar hebben tegen de 2.0 TTiD van de 9-5NG

 • blanco

  Het is begrijpelijk dat de zeer levendige blogs over "GM's benzinemotoren" op 20.11.13 november XNUMX werden geannuleerd omdat het onderwerp door individuen werd gemist.

  Maar terug naar de verschillende meningen welke engine er in het spel moet komen, kan ik op mijn blog van 16.11.2013 november XNUMX onder "The saga continue ..." aangeven.

  Ik ben van mening dat men - waaronder Franken Troll - dat in ieder geval bij de diesel heeft gezegd
  Motor op de 2.2. TiD van Opel - gemaakt in Keulen - moet worden gebruikt. Deze machine is veilig
  met een lange levensduur - uitgerust met 2.2 kubieke capaciteit en “slechts” 125 pk of 98 kW. Het is nog steeds erg krachtig, wat me altijd verbaast. Misschien niet zo zuinig, maar mijn mening, die nog niet is bewezen, kon niet zo gemakkelijk worden gerepareerd.
  En daarmee wordt het enigszins hogere extra verbruik zeker goedgemaakt.

 • blanco

  Alles komt goed! En wat niet goed is, is nog niet voorbij!
  Aangenaam dat ex-SAAB-ers weer aan boord zijn en geschiedenis blijven schrijven! De Geest SAAB leeft eigenlijk (in Trollhättan)! SUPER !!!! Ik kijk uit naar de volgende week!

 • blanco

  Hoop sterft altijd als laatste - alles komt goed!

 • blanco

  Heel goed nieuws voor het weekend. De productie kan volgende week starten.

Reacties zijn gesloten.