Saab nieuws. Saab-productie start in november?

Bilsport Sweden is het eerste tijdschrift dat ooit een datum heeft genoemd voor de Saab-productielancering. Het magazine wil dat weten op 29. November zullen de eerste productievoertuigen zijn die van de haspels in de stablebacka rollen.

NEVS CEO Bergmann
NEVS CEO Bergmann

Alle andere media houden opvallend vast aan voorspellingen of verwijzen naar Bilsport.se. Er is nog steeds geen officiële datum van NEVS-Saab, alleen het goede nieuws dat de toeleveringsketen met succes is herbouwd. Bilsport wil ook meer weten over het motorprobleem - hier heerst nog volledige stilte. Chinese motoren mogen niet werken onder de NEVS-Saab-motorkap, zoals wel eens werd vermoed, maar bekende oplossingen en mogelijk ook motoren van BMW. Let wel - mogelijk! Gewoon speculatie of opzettelijk verspreide indiscretie? Ik hou me in met een prognose.

Een blik op de kalender laat zien dat 29 november een vrijdag is. Mijn weddenschap druist er tegenin. Als ik met de productie wilde beginnen, zou ik dat niet voor het weekend doen. De kans is groter dat het op een maandag begint, aan het begin van de werkweek. Laten we kijken…

Hoe dan ook, of we in november of december lopende bands zien, de timing is secundair. NEVS-Saab zou zijn aankondiging waar hebben gemaakt en begon met de productie in de herfstkalender. Saab komt eindelijk weer op gang, dat is belangrijk. De tijden zijn opwindend!

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: National Electric Vehicle Sweden AB

25 gedachten over 'Saab nieuws. Saab-productie start in november?"

 • Ik wil graag de agent van Saab Automobile zijn in het land of in het Midden-Oosten

 • Eén ding moet ik dus zeker zeggen: de nieuwe radiatorgrille is de beste van de afgelopen 11 jaar. Ik heb nooit vrienden gemaakt met de driedelige (9-3 uit 2002) en de volledig nieuwe, grote - ik vond de smalle uit de 9000- en 900-serie altijd leuk.

  Nu is het gewoon spannend, als er eindelijk een gedetailleerd, uitgebreid beeld van de auto is toegestaan ​​aan het begin van de productie: interieuruitrusting, motor, details aan leveranciers. Of als de persafdeling dan weer slaapt, een koffiepauze heeft of gewoon naar de wc moet?

 • Is NEVS al ISO 9000 gecertificeerd? Dit is tenslotte een van de basisbeginselen van homologatie. Immers, NEVS wil voertuigen in Europa als prototypes op de weg brengen. En daarvoor heeft het het geaccepteerde kwaliteitsmanagementproces nodig.

 • Het zal zeker geen kwantumsprong zijn, bovendien, als de markt eenmaal gevuld is.

 • Tom is weer heel nuchter…. ;-) Gelooft hij echt dat wat daar in het voorjaar getoond zal worden hem niet zal bevallen ??? 🙂

 • De Zweedse markt zal in 2014 in ieder geval voorzien worden van nieuwe voertuigen. Een import zou geen probleem zijn, als EU. Maar - we moeten eerst afwachten wat ze ons in de lente laten zien en of ze het leuk vinden.

 • Ons hele gezin rijdt ook Saab met 5 personen. Waaronder 4 keer de 9-3 uit verschillende bouwjaren en eenmaal de nieuwe 9-5. Ten minste drie van de voertuigen worden komend voorjaar vervangen. Laten we hopen op nieuwe modellen ...

 • Hé Tom! lees gewoon het superkleine artikel. erg schaars en nauwelijks de moeite waard om over te praten. men kan alleen maar hopen ..... leuke WEE! ga zo door….

 • We rijden wat SAAB in de familie (alle 9-3 1997-2010). Een bonte verzameling (AERO / STH / Kombi / CABRIO) - diesel / benzinemotor - nauwelijks problemen - de benzinemotor uit 2002 bitches zo nu en dan. Anders alle zonneschijn. Nu zullen de eerste twee u binnenkort veranderen. men kan niet iedereen overtuigen om te blijven wachten. Ik kan alleen maar hopen dat onze TOP-dealer daadwerkelijk zal worden benaderd door NEVS en dat de droge periode eindelijk voorbij is. Laat de gebruikte niet voor altijd draaien. Hier mist NEVS een enorme kans, ook in Europa, om iets te bereiken en te overleven. Of gaat het eigenlijk alleen om China?

 • "Maar of we banden nu in november zien bewegen of niet tot december, de timing is secundair."

  Daar ben ik het totaal niet mee eens. Toegegeven, ik heb nog nooit in een Saab gezeten, laat staan ​​gereden, maar ik vind Saab leuk en ik zou liever een NEVS Saab gebruiken als volgend jaar een gezinsvoertuig moet worden gekocht. Hoe dan ook, ongeacht de geplande aankoopperiode, zou het naar mijn mening direct moeten beginnen in plaats van op 29 november (we gaan ervan uit dat de geruchten waar zijn). Omdat dat een heel simpele achtergrond heeft. Ik sta te popelen voor meer informatie, enerzijds over de motor-versnellingsbak-aandrijfcombinaties (ik zou liever een diesel met vierwielaandrijving en automaat hebben - zal waarschijnlijk niet zo komen, aangezien de hoofdmarkt weinig geïnteresseerd is in dieselmotoren en maar heel weinig mensen hebben er een Vierwielaandrijving nodig) en hoe de nieuwe Saab eruit ziet (vooral het interieur). Dit zijn voor mij persoonlijk de belangrijkste aspecten van een auto, want stoelverwarming, cruise control, xenonkoplampen etc. zijn overal aanwezig.

  Persoonlijk hoop ik dat de achterkant van de 9-3 een beetje zal worden herzien, omdat het naar mijn mening niet perfect harmonieert met de zeer mooie voorkant van de auto. En de keuzehendel van de automatische transmissie werkt helemaal niet - waarom je zoiets in het Griffin-model hebt achtergelaten, is me altijd een raadsel geweest.

  De motoren Ik wil een zeer zuinige 140-160ps diesel of als alternatief een 200ps variant. Als het echt een gegeven moment zou geven de BMW motoren, dan moeten we het uitzicht niet alleen van het liter motoren 2 nemen, want BMW wil zoals bekend, neem de 1,5er benzine en diesel, die ook zal bieden tot 225ps (?). En dat zou heel goed aansluiten bij het eco-denken van NEVS.

  Groeten uit Schü

 • Dagens Industri, de toonaangevende zakenkrant in Zweden, heeft er gisteren over geschreven. Maar verder ben ik het ermee eens, het is een beetje stil voorbij de autopress.

 • Het negatieve is de prijs voor een BMW-motor. Anders geef ik je 100 pro gelijk.

 • Als u het huidige motoraanbod van de 5er BMW bekijkt, is dit meestal 2Ltr.-4-Cyl.-Turbo's, zowel als benzine en diesel. Dat zou goed passen bij de SAAB, aansluiten op oude tijden en ik heb niets negatiefs gehoord over de BMW-motoren. Grijp alsjeblieft niet in de VAG-plank !!!
  Anders goed nieuws.

 • Als je het bovenstaande swade-artikel leest, ziet het er allemaal heel plausibel uit, de auto's gaan allemaal naar China en er is hier alleen iets als er nieuwe (e?) Motoren zijn. Er is nu immers een reële kans om hier op een dag nieuwe SAAB's te kopen. Dat is iets.

 • Laten we eerlijk zijn, laten we wachten op de daadwerkelijke verklaring van NEVS. Deze halve en eventuele uitingen / berichten zijn nu langzaam aan het afnemen. Met alle SAAB-sympathie (ik ben er ook), maar nu hoef je niet bij elke bubbel in de lucht te springen. Het bestaan ​​van een dealer zal de komende jaren door ongeveer 2000 dealers op de hele Duitse markt worden gedecimeerd. Onze dealers beginnen niet eens een nieuwe auto voor ons op het erf te hebben. Toonaangevende Zweedse kranten richten zich momenteel niet eens op NEVS met een enkele regel. Desalniettemin een goed WEE voor alle FANS. Ik wil geen optimisme stelen van iemand die al heldhaftig is na zulke magere periodes.

 • Maar als je dan kunt kiezen, zou de oude 2.0 liter machine mij prima vinden ...

 • Ik denk niet dat het erg serieus is als je 2 of 3000 auto's met GM-motoren bouwt en dan misschien overschakelt op BMW-motoren zodat je uiteindelijk overstapt op ex Saab-motoren van bijvoorbeeld BAIC ... Denk je dat zoiets mogelijk is?

 • Dat met de aankoop van de motor correct is. Of het nu om 2 of 3.000 gaat, er zijn onderweg verschillende nummers. Blogger Swade heeft wederom een ​​goed Saab-artikel geschreven dat in een notendop een paar dingen raakt.

 • Het is leuk als je alleen maar zo'n vraag stelt. Op de motorvraag die ik vandaag heb gelezen, dat NEVS-restanten van GM-tijden moeten hebben gekocht. Ca 3000 stuk. De eerste willen geblokkeerd zijn. Of dat waar is, is de andere vraag.

 • Wedden op de blog ;-)… Oké, waarom niet. 26.11 november wordt genoteerd 🙂

 • Laten we gokken. Ik zeg gewoon dinsdag 26.11. Dat was een jaar geleden ondenkbaar.

 • Oké, dat zou natuurlijk mogelijk zijn. Altijd met het uitgangspunt dat Bilsport hier is.

 • Zo zou ik het uit te leggen op deze manier: als de eerste auto's in deze genoemde vrijdag worden afgerond heb je met de productie zeker een paar dagen voor de start (en dus gewoon niet op die vrijdag).

 • Hmm, wat bedoel je? Start productie op deze dag of eerder? Of hoe moet je Bilsport interpreteren ...

 • Hi Tom,
  Kijk nogmaals naar het bilsport-artikel, er is geen productiebegin op de 29.11. de toespraak, maar dat de eerste auto's die dag zullen worden voltooid.
  Groet
  Thilo

Reacties zijn gesloten.