Saab-ontmoeting in het Beierse Woud - 10. naar 13. Oktober 2013

Na het grote succes van de Saab-bijeenkomst in het Beierse Woud hield 2012 in oktober ook een vergadering in de Schnitzmühle in de buurt van Viechtach in het Beierse Woud. Alles bij elkaar op de 2. Oktober-weekend over 85 Saabs met ca. 150-deelnemers en dagbezoekers ter plaatse. Het kwam dus niet voor de waarschijnlijk grootste Saab-vergadering in het Duitstalige gebied in het jaar 2013.

Saab Zone ...
Saab Zone ...

Onder andere werden deze voertuigen gezien in het Beierse Woud: Saab 93, Saab 96 tweetakt, Saab Sonett II V4, Saab Sonett III, Saab 95 V4, Saab 96 V4, Saab Sonett Convertible III, Saab 9000 sleeptouw, Saab 9-3 Viggen, Saab 9-3 TURBOX, Saab 9-4x Saab 9-5 II Sport Estate en vele andere Saab modellen van alle modeljaren.

De eregast van de voormalige Finse rallyrijder Simo Lampinen lokaal, lange tijd lid van de Saab fabriek team en nu een echt indrukwekkend ambassadeurs van het merk was. Na tal van nationale en internationale overwinningen op Saab in de 60er en 70er jaren ook Simo Lampinen gemaakt met andere merken de circuits over de hele wereld onzeker. Na zijn actieve loopbaan als rijder werd gevolgd door andere succesvolle jaren als hoofd van Course en coördinator van runs van het World Rally Championship. Zelfs vandaag de dag is het elk jaar over de hele wereld te ontmoeten op evenementen. Lokaal Simo Lampinen werd altijd omringd door fans van dichtbij en aanbod en breedsprakig gesprekspartner. Op zaterdagavond, gaf hij een lezing over zijn bewegende rally keer en volgden tal van handtekeningen.

Nadat enkele deelnemers al op donderdag waren aangekomen, begon het officiële programma op vrijdagmiddag. Vanaf de Schnitzmühle ging de voertuigtrein via Bad Kötzting naar Furth in het bos. Hier was het Verder Dragon werd bezocht en kon daarna worden bewonderd in een ontroerend leiderschap. The Further Dragon is de grootste viervoetige looprobot ter wereld, het staat in het Guinness Book of Records. de Verdere draakgravure, waarin de draak "meespeelt", is het oudste populaire spektakel in Duitsland.

Na de tour reden de deelnemers terug naar de houtsnijmolen. Na het diner werden films uit het glorieuze rally verleden van het merk getoond in de vergaderzaal. Wie niet naar bed wilde, ging naar de "Bongo Beach Bar".

Zaterdagochtend begon na het ontbijt met de voorbereidingen voor de Bayerwald Tour. Kort na het 10-horloge gingen de auto's, die volgens hun bouwjaren waren onderverdeeld in 5-groepen, op pad om de schilderachtige stukken van het Beierse Woud onder de wielen te nemen. Na een korte parkeerstop bij het dalstation "Geisskopf" zijn we verder gegaan naar de bergherberg Buchet, waar een langere lunchpauze nodig was. Hier wachtten al de eerste dag bezoekers op het aanzienlijke aantal Saabmodellen. Een genot voor elke fan van het merk waren de nauwelijks telbare modellen voor het prachtige decor van de Berghof.
Na de daaropvolgende terugkeer naar de Schnitzmühle stonden 's middags een onderdelenmarkt en benzinebesprekingen op het programma en' s avonds fascineerde Simo Lampinen de fans met zijn eerder genoemde lezing. Van tevoren vond een veiling van Saabraritäten (boeken, modellen, etc.) plaats.

Op zondag, de Saab bijeenkomst klonk in het Beierse Woud dan langzaam en de deelnemers op de terugreis te stellen (meerdere deelnemers hadden aankomsten tot kilometers 800).

De opbrengst van de bijeenkomst gaat naar het Saab-museum in Trollhättan zoals het jaar ervoor.

De volgende Saab-bijeenkomst in het Beierse Woud vindt plaats van 30 april tot 03 mei 2015. Degenen die geïnteresseerd zijn in de volgende bijeenkomst kunnen contact opnemen met de organisator Matthias Ketterl op matthias-ketterl@gmx.de

Talloze foto's van de bijeenkomst zijn te vinden onder de volgende links: Blder door Matthias Ketterl, foto's van deelnemers.

Tekst: Matthias Ketterl

Afbeeldingen: Matthias Ketterl