Retrospect. Moment van hoop.

Het was precies 2 jaar geleden! De zon ging op haar dagelijkse pad onder, duidelijk moeizaam. Omdat de naderende winter al voelbaar was, en dus op deze zondagochtend stond ze nog vrij laag boven de Saab-plant en trok een mooi, zacht herfstlicht. In het industriegebied van Stallbacka heerste de weekendstilte, alleen nog geaccentueerd door het lage achtergrondgeluid van de autofabriek.

Saab 9-4x en Saab 9-5 II in de ochtendzon
Saab 9-4x en Saab 9-5 II in de ochtendzon

Dat had echter maandenlang geen auto's mogen bouwen en wachtte op de toekomst in standby-modus. Vier bezoekers uit Duitsland waren de avond ervoor in Trollhättan aangekomen, vanuit Frankfurt. Nu waren ze bij het hoofdportaal. De reden voor hun aanwezigheid, twee Saab 9-5 II-sportpakken en twee 9-4x, geparkeerd op de parkeerplaatsen voor bezoekers - bedekt met ochtenddauw. De Zweedse werknemers hadden hun woord gehouden. De voertuigen stonden klaar. Maar meer niet. Omdat de Duitsers werden genegeerd. Geen overdracht, geen duimen omhoog, geen goede wensen onderweg.

De sleutels van de voertuigen waren bij de bewaker bij de poort. Geen papieren, geen bonnetje. Saab was in de strijd om te overleven, de tijden waren zwaar. En toch vol hoop. Verlichting toen alle voertuigen liepen. Omdat de sport en de twee SUV's rechtstreeks uit de proef kwamen, was alles mogelijk. Snell nog een fotosessie voor het hoofdportaal en voor de grote Saab-pyloon met de griffioen.

Vervolgens in de richting van Smaland en verder naar het zuiden. Hamburg wachtte 's avonds, het schema was strak. De dealertour voor de Duitse markt, een laatste toegewijde Aufbäumen, was begonnen. De rest is bekend en geschiedenis.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

9 gedachten over 'Retrospect. Moment van hoop."

 • Het is jammer ... Het zijn zulke geweldige voertuigen. De LGT 265 (Sportcombi) en de GWM 850 (9-4X) staan ​​nu naast elkaar in de garage. Een geweldige foto.

 • Wistfulness .... en een KLASSE ACTIE die 2 jaar geleden begon! Zeker de laatste reserves gemobiliseerd, maar ook laten zien welke geweldige SAAB's van Trollhättan kunnen komen ... NEVS is nu (bijna) alles NIEUW, alleen de zwakke communicatie blijft over! Een toekomstige dag zonder SAAB is maar half zo leuk!

 • Oh ja, dat was een leuke middag in Bamberg. Allemaal nog steeds hoopvol. Ook herinnerd is het leuke gesprek met de heer Schumacher.

 • Als je naar de foto's kijkt, voel je je verdrietig ... Ik had de gelegenheid om het Saab-konvooi in Vienenburg te zien. Er hing toen nog hoop in de lucht.
  Nu lijkt het op een andere manier te gebeuren. Destijds was er nog de “Saab Spirit”. Hopelijk gaat het niet verloren bij NEVS.

 • De actie was goed, maar helaas iets te laat voor Saab. Men kan nu speculeren "wat als"
  Laten we hopen op een nieuw begin. (zonder GM)

 • Verdomme, dit zijn de prachtige auto's. Waarom hielden ze ons buiten? Ik word weer kwaad op Gangster Motors

 • Als ik naar de foto's van 28.10.11 oktober 9 in Leipzig kijk, wat voor enthousiasme we hadden toen Herr Schuhmacher uit de auto sprong en de verkoop van Saab aankondigde, ben ik een beetje verdrietig vandaag. Ik zag al een 4-XNUMXX in mijn garage . Helaas verliep alles anders. Je campagne was nog steeds geweldig en mobiliseerde de Saab-fancommunity opnieuw!

 • Geweldige foto's en ergens heel triest! Maar we hebben de hoop op een gelukkig einde niet helemaal opgegeven ...

 • Moin.

  Deze campagne (en de presentatie in Bremen) is een van de redenen waarom ik vandaag nog steeds in mijn “oude” stationwagon rijd (en er dol op ben) en nog wat langer kan / zal wachten op een goede vervanging.
  Als ik niet in Bremen was geweest, was ik vandaag misschien met “iets anders” onderweg geweest.

  Nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor deze geweldige actie toen!

Reacties zijn gesloten.