Nordi Car Classic. Saab 900 wrijvingstester.

De voorbereidingen voor de Nordi Car Classic 2013 Met veel Saab Spirit op volle snelheid, want in het laatste weekend van oktober zal het zo ver zijn. Het hoogtepunt op de Saab-stand van dit jaar is een Saab 900-wrijvingstester. Vriend Oli had hem dit jaar uit Noord-Zweden naar de Elbe gebracht.

Saab Fricition Tester voor de Nordi Car Classic
Saab Fricition Tester voor de Nordi Car Classic

Een avontuur waarvan we de voortgang en open uitkomst regelmatig rapporteren op onze youngtimer blog. De Saab verkeert nog steeds in dezelfde staat als toen hij naar Hamburg kwam na meer dan 30 jaar gebruik. Het wordt momenteel schoongemaakt voor de tentoonstelling, sommige onderdelen worden opgeknapt. Bijvoorbeeld koplampen en achterlichten die op de beurs weer moeten gaan schijnen. De radiatorgrille is vervangen omdat de Saab op een bepaald moment in zijn carrière een nieuwe grill kreeg uit een ander bouwjaar. Wat goed dat Oli de juiste grill in zijn magazijn heeft.

De Saab moet authentiek blijven, de littekens van een lang leven in de auto. De zorgvuldige restauratie begint pas volgende winter. Of Oli op tijd voor Nordi Car Classic klaar en of de Friction Tester werkt zoals we hopen? De blog blijft in de stemming en zal rapporteren.

Saab-fans in het noorden moeten de datum noteren voor de Nordi Car Classic. Zeker een bezoek waard en we kijken uit naar veel Saab-fans!

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: Oliver voor saabblog.net

Een gedachte over "Nordi Car Classic. Saab 900 wrijvingstester."

  • blanco

    Het is leuk om zijn nieuwste opvolgers elke dag aan het werk te zien. We hebben twee 2 als wrijvingstester. Een vanaf ca. 95 en chromen glazen. Beiden werken uiterst betrouwbaar! Wie weet komt er misschien nog een opvolger….

Reacties zijn gesloten.