Intern blog. Saab-blog aanwezig en toekomstig.

Laten we het vandaag over de blog hebben, want het is tijd om terug te kijken en naar de toekomst te kijken. Saabblog.net begon in februari 2011 met het basisidee om het merk Saab te ondersteunen met ervaring en testrapporten over alles met betrekking tot Zweedse auto's. Het idee was misschien goed, maar de geluidsbanden stopten in maart en wat Victor Muller, CEO van Saab, op dat moment bloeide als een “ochtendkoud'Moet zeer snel longontsteking blijken te zijn, die de patiënt niet los kon laten.

Saab blog. Waar komen de lezers vandaan?
Saab blog. Waar komen de lezers vandaan?

Het eigenlijke blogdoel werd voorlopig opgeschort - vanwege het gebrek aan nieuwe auto's. Misschien was dat het juiste moment geweest om de stekker uit het jonge project te trekken en op zoek te gaan naar een andere, zinvollere vrijetijdsbesteding. Maar eenmaal daar was het moeilijk om afscheid te nemen, want er was nu niet alleen het merk, maar ook vriendelijke en morele loyaliteit. Dus kwam het idee om in ieder geval door te gaan met schrijven tot - als een minimum doel - de banden weer liepen of totdat de sleutel in de fabriekspoort voor de laatste keer zou worden omgedraaid.

Schrijven voor Saab - niet gemakkelijk ...

Het is niet eenvoudig om te schrijven over een merk dat geen auto's meer bouwt. Over een situatie waarin er altijd nieuwe geruchten en informatie waren en zijn. Iets wat ik helemaal niet leuk vind en dat me na bijna drie jaar ergert. Een omgeving waar het elke dag moeilijk is om onderscheid te maken tussen waarheid en verlangen, vooral als je een fan bent van het merk. Dat ik het soms helemaal mis had met mijn voorspellingen ... Ik hoop dat de lezers ernaar zullen kijken.

Eigenlijk heeft zo'n project weinig kans. En toch - in deze omgeving ontwikkelde de delicate blogplant zich ondanks alle obstakels goed en wordt, hoewel in het Duits, steeds meer internationaal gelezen. Een van die vreemde effecten die alleen kunnen worden beschreven met de "Saab-factor".

Top 5-bezoekers van de laatste dagen naar landen
Top 5-bezoekers van de laatste dagen naar landen

De Saab-factor - of wat?

Het merk is dood en toch levendiger dan ooit. De interesse in de voertuigen en de geschiedenis is geweldig. En wanneer oude Saab-rijders naar andere merken migreren, worden nieuwe, jonge fans toegevoegd, die minstens even enthousiast zijn over het cultmerk als degenen die er al tientallen jaren zijn. Sommige van de emigranten blijven de blog regelmatig lezen en schrijven e-mails aan het team, ook al rijden ze op een fiets van Göteborg, Wolfsburg of Ingolstadt als hun dagelijkse auto. Sommigen hebben nog steeds een Saab in de garage, die dan de auto is voor mooi weer of voor ontspanning.

Terug naar het merk - dat is wat de meeste van de eersten willen. Wanneer er nieuwe auto's zijn of wanneer er op een dag een nieuwe grote Saab uit de assemblagelijnen in Zweden komt. Tegen deze achtergrond is het begrijpelijk dat het aantal bezoekers van het hele ongeluk in Zweden gedurende een lange periode stabiel is gebleven en nu stijgt. Eens Saab, altijd Saab! Het merk laat niemand gaan. Wat de marketingafdelingen van andere fabrikanten definiëren als merkervaring en met veel moeite voor hun klanten willen creëren, is bij Saab vanzelfsprekend. Ik noem het de Saab-factor.

Mijlpaal bereikt - de riemen lopen weer

De banden lopen weer een paar weken. Heel langzaam ... maar er werd een klein aantal nieuwe voertuigen gebouwd. Nog niet in het nieuwe ontwerp, maar om de productiesystemen te testen. In Zweden ben je op de goede weg met wat aanvoelt als slow motion. Misschien ... Want hoewel het nieuws positief is, zijn er nog steeds open vragen en twijfels. Er is de motorvraag, er is het concept met elektrische auto's en een onbekende verkoopstrategie die de toekomst wazig doet lijken.

De start van de productie van de herziene 9-3 zou slechts enkele weken moeten zijn. In kleine hoeveelheden en zeker niet voor verkoop aan de klant. Het is de testrun voordat het serieus wordt, maar we zullen de versie zien die 2014 in de showrooms zal hebben. Spannend!

Blog toekomst - open ...

De toekomst van de blog en de wens om te schrijven hangt natuurlijk nauw samen met wat er in Trollhättan gebeurt. Hoe NEVS zichzelf positioneert wanneer de productie loopt en wat er in Duitsland zal gebeuren ... of niet. Omdat schrijven, speciaal voor Saab, ook het overleven van crises betekent. Het afscheidsartikel was al geschreven - het was nog niet zo lang geleden - en belandde in de prullenbak.

Als Saab 2.0 net als de Phoenix uit de as komt, zouden we eindelijk meer over auto's kunnen schrijven en minder over economie. Nieuwe auto's kunnen testen, wat een idee na jaren van droogte! De blog zou een doel hebben, het blogteam en de lezers leuker. Want volgens Loriot is een leven zonder blog mogelijk, maar niet zo vermakelijk.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

16 gedachten over 'Intern blog. Saab-blog aanwezig en toekomstig."

 • Hallo Tom ...
  Ik kan je heel goed begrijpen dat jij en ook enkele fans van het merk; -) (waaronder ikzelf) soms echt geen zin hebben om nieuwe, vaak onbegrijpelijke activiteiten uit Zweden te doen ... maar zonder je ongelooflijk goede en altijd mooi geschreven artikelen ... wat zou dan achterblijven?
  Geen hert op mijn Saabine, geen oranje jasje, geen grappige uitstapjes, geen dealertour ... en en en ...

  Dus ... we houden stand en hebben GEDULD ...

  PS: Er zullen zeker lezers zijn die een Saab-parade door Randhessen maken, alleen dat je doorgaat! 😉

 • Maar we mogen niet vergeten dat de eigenaren van NEVS zijn gevestigd in het Verre Oosten ... en dat sociale mediaplatforms "verdacht" kunnen worden bekeken ???

 • De auto-industrie investeert enorme sommen geld in sociale media. Zelfs het snotterige GG-bedrijf heeft een blog met een sociale media- en auteursteam. Omdat NEVS de relevante blogs moet kunnen houden en gebruiken. Zoals Aero 9-3 suggereert, is een blog relatief goedkoop. Ik zou nog steeds een blog toevoegen die meer waard is dan elke krantenadvertentie. Ga alsjeblieft heel lang door!

 • Hi Tom!
  Als je nieuwe koffie nodig hebt om te schrijven ... anders zou het zonde zijn als de blog als een gedroogde plant ten onder ging.
  Ik kan raden dat NEVS het je moeilijk maakt, maar het helemaal niet begrijpt! Alleen de klikken op deze pagina laten zien: SAAB leeft! Ook internationaal! Er zijn mensen die iets van SAAB willen LEREN, in dubbele zin! Deze blog zal zeker enkele van de SAAB-liefhebbers in het gareel houden ..., andere ex-SAAB'ler komen graag nog een keer langs. Met dit medium heeft SAAB de kans om relatief goedkoop (!) Op een turbo-achtige manier weer op te starten met de basis! NEVS zou de tekens moeten herkennen en nog vriendelijker met u moeten samenwerken! Dan profiteert IEDEREEN!

  • Dus misschien weer iets voor het merk. Maandag maakte ik een lange geplande wandeling door de Upper Harz met een goede vriend. We brachten bijna 10 uren door op het gebied van belachelijke lippen en vlak voor donker was mijn SAAB 9-3 convertible (model 09) weer gelukkig en volledig uitgeput.
   bereikt.

   Zodra ik aan mijn reis begon, zei mijn wandelgids: "Trouwens, een hele fijne auto!" Bij het instappen aan het begin van de terugreis kwam dezelfde opmerking. En toen hij het afleverde op het treinstation, herhaalde hij het spontaan nog een keer.

   Dat is precies wat het merk SAAB maakt en je kijkt uit naar elke dag dat je met de cabriolet kunt rijden, zelfs als je op dit moment nogal gesloten moet rijden.

   Het zou mooi zijn als het merk kan blijven leven met nieuwe Fz.

 • Hallo Tom & Blogger-team,
  Ik hoop dat het ene einde van je werk niet te voorzien is, dit zou jammer zijn !!!
  Jullie blog in het bijzonder heeft me 18 maanden geleden, ondanks de productiestop, bewogen om nog een 9-3 SC voor mijn vrouw te kopen en ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Integendeel, de informatie van de blog en de unieke auto smolten meer samen met Saab dan welke autoverkoper en -bedrijf dan ook ooit zou kunnen.
  @ anoniem- zonder de blog en het team zou de verkoop voor de sabbathandelaren zeker zijn blijven dalen en zou Saab dichter bij de dood zijn geweest ...

 • Nieuwe auto's zijn het enige ding, de passie voor het merk Saab (levend of niet levend, levend of niet) is de andere.
  Mijn passie voor Saab is al vele jaren ongebroken, GM, Muller. Nevs? geen idee!
  Waar het om gaat is de Geest van Saab, en deze blog brengt het hier levend tot leven.
  Dus wat zijn de gedachten over stoppen ?????

  groeten
  Gerald

 • schrijft anoniem zeer correcte zinnen - maar hopelijk is het niet gelukt om nauwe en, voor NEVS, mogelijk vervelend contact tot stand te brengen.

  Bij NEVS, ten slotte, zouden de mensen die het toekomstige evenement voor het merk SAAB willen ontwerpen en alleen omdat daarvandaan maar heel weinig informatie om buiten te ontsnappen, de dealer veel stabieler hebben om naar het beschreven probleem te verwijzen en permanent contact met NEVS te zoeken.

  Dat u contact kunt opnemen met NEVS en antwoorden kunt krijgen, kan ik bevestigen op basis van mijn eigen ervaring (hoewel ik geen dealer ben, maar alleen een SAAB-stuurprogramma).

  Langetermijndealers moeten echter aandringen op meer specifieke antwoorden dan ik een paar weken geleden kreeg - omdat bekend is dat ze over zulke belangrijke zaken gaan als het plannen van de beveiliging van hun bedrijf!

  Of ik bijvoorbeeld de tijdschema's voor aankomende modellen al weet, is bijvoorbeeld niet zo belangrijk - toekomstige dealers zouden echter in een vroeg stadium naast de te sluiten contracten bij het hele SAAB-onderwerp moeten worden betrokken. Hoe dit tot nu toe is gedaan, is simpelweg onbegrijpelijk. NEVS heeft nog geen mogelijke nieuwe verkooporganisatie opgericht - dus er zijn nog steeds enkele informatielacunes en niet alleen voormalige geautoriseerde dealers zouden graag een paar plausibele antwoorden willen hebben.

 • Hi Tom,
  alstublieft geef niet op. Onthoud altijd: ga naar boven als de keel ook vies is.

 • Je hebt me echt naar SAAB gebracht via deze blog. In het begin was ik sceptisch, maar zelfs daar heb je me geadviseerd over de aankoop geweldig. Zonder jou denk ik dat er niet veel Saab-fans meer zouden zijn of dat ze nooit zouden zijn geweest. Dus ga je gang en blijf op de hoogte van alles. Hopelijk komen er betere tijden aan met nieuwe autotests, enz. Aan het eind van de tunnel kun je het licht al zien.

 • Hi Tom,

  omdat geen van de twee punten tot nu toe is bereikt om deze blog te openen (de banden voor Saab 2.0 werken nog niet echt of de sleutel in de fabriekspoort is nog niet voor de laatste keer omgedraaid) Ik hoop dat je de tijd bewaart en de kracht deze blog zal vinden opereren.

  Hoewel ik kan begrijpen of je zou zeggen dat het nu voorbij is. Omdat het veel zelfdiscipline vereist om te gaan zitten en nieuwe artikelen te schrijven, zelfs als je er geen zin in hebt.

  Je bent er immers tot nu toe in geslaagd om bijna 75.000 lezers te bereiken => inclusief enkele kranten, wat de berichtgeving in het bos van Saab een beetje beter heeft gemaakt.

  Je hebt een prachtige trollenwinkel opgezet en ook een blog van Youngtimer, waarin wordt gerapporteerd over het werken met oudere Saabs.

  De enige vraag is dus wat je doel was ten opzichte van je lezers, want zonder deze achtergrond zou je de blog niet zijn gestart, toch? Als je naar het aantal bezoekers kijkt, lijkt het je in ieder geval een lef, want de genoemde nummers zouden een andere blog doen bleken van jaloezie. Dus als het je doel was om vele Saabfans te bereiken, zou ik zeggen: Klaar !!!

  Het zou dus jammer zijn om te stoppen, vooral wanneer Saab 2.0 echt van de grond komt. Omdat je dan terug kunt gaan naar het eigenlijke doel van de blog en kunt schrijven over "het merk Saab met ervaringen en testrapporten rond de Zweedse auto's".

  Tot die tijd kunnen er ook enkele enthousiaste blog-lezers zijn en met hun eigen artikelen bijdragen aan het feit dat je je niet alleen (met Mark) zorgen hoeft te maken voor entertainment.

  Tot die tijd veel groeten waarop je graag lang blogt

  afdruk

  • Beste Cetak, soms heb je geen idee wat je gaat doen als je een nieuw project start. Zo was het met de blog en het momentum dat het project ontwikkelde, was een grote verrassing. Misschien moet het meest interessante deel van de thriller nog komen en staat “de stekker uit het stopcontact trekken” op dit moment niet op de agenda. Omdat je gelijk hebt, dat zou te vroeg zijn. Ik zal verrast zijn en wil van deze gelegenheid gebruik maken om u hartelijk te bedanken voor uw steun ... 😉

 • Er is nog een andere serieuze kant aan het enthousiasme van Saab:
  Wij, voormalige Saab-dealers, die wij beschouwen als Saab zonder economische rationaliteit, blijven goede service verlenen, wachten op de verwachte verkoop van nieuwe auto's, hebben veel bloed verloren.
  We laten Saab auto's samen gebruiken om Saab te blijven gebruiken. Het heeft ons veel geld gekost, veel bedrijfskapitaal zit in de put.
  Het wordt hoog tijd dat we een economische basis terugkrijgen en nieuwe Saab verkopen. Op een gegeven moment kunnen we het niet meer doen.

  • Dat Saab-dealers moeite hebben om te begrijpen, denk ik, elke lezer. Helaas kan niemand van ons het proces in Zweden versnellen, zelfs als de tijd opraakt en we allemaal verlangen naar positief nieuws. Het blogteam schrijft niet alleen voor het merk maar ook voor de dealers en we hebben veel respect voor de grote toewijding die sommige partners elke dag tonen. Als een platform is de blog waar mogelijk beschikbaar voor Saab-partners.

 • Tom,
  de gedachte om op te geven is door veel denkers door veel Saab-bloggers geschoten. Over een paar weken (zoals de vakpers schrijft) zullen we de eerste redenen zien om verder te schrijven of om niet te schrijven (de smaak is anders).

  Volgend jaar komt er weer een belangrijke e-fase en dan is er een kleine droogtijd totdat de eerste Phoenix NEVS Saab-auto te zien is bij de dealer naast de deur. Maar op zijn minst zullen Saab-auto's niet langer Schrödinger-katten zijn.

  Ik hoop dat je de Phoenix vasthoudt, of ik je mening nu wel of niet deel. 🙂

 • Beste Tom!

  Ik hoop dat je veel prullenbakken op kantoor hebt! ;-)))

Reacties zijn gesloten.