SAAB-foto's. Saab in Buenos Aires.

Stel je voor, we leven in een land waar er sinds de 10-jaren geen nieuwe Saab-auto's meer zijn. Niet leuk, toch? Wij in Duitsland en de rest van de wereld hebben een idee wat dat zou kunnen betekenen. Sinds twee jaar zitten we op het droge. Maar 10 jaar, dat is een heel ander nummer. In Argentinië is dit de realiteit. 2003 heeft Saab ingehuurd om daar nieuwe auto's te verkopen. Point.

Saab in Buenos Aires
Saab in Buenos Aires

Als Saab-fans overal ter wereld zijn, dan kijken ze natuurlijk naar Saabs. Het ziet er niet bijzonder goed uit in Zuid-Amerika. Vriend Uli was op reis in Brazilië. Geen Saabs, maar veel Scania. In ieder geval. In Argentinië zag het er in eerste instantie ook niet goed uit. Maar er zijn genoeg oldtimers op straat. Peugeot 504, Renault 12, Ford Falcon enzovoort. Behalve eergisteren. Onderweg in Buenos Aires ziet hij een Saab langs de weg staan. Een schreeuw van vreugde, een luide "Stop!"

Remmen in noodgevallen! De lading staat stil, de chauffeur vermoedt een ernstig probleem. Een noodgeval voor de Duitse passagier? Helemaal niet, het is een Saab 9-5 die daar staat. Een momentopname met de camera, de chauffeur twijfelt al aan de mentale toestand van mijn vriend, een blik aan de andere kant van de straat, en dan ... plotseling overal Saab! Saab 900, Saab 9000 en Ulis Tag worden opgeslagen. Midden in Buenos Aires zit een voormalig Saab-bureau aan huis, dat nog steeds service biedt aan de Zweden.

Na het einde van de verkoop van de nieuwe auto kwamen Porsche en Audi eraan, maar gaat, zoals de eigenaar verzekert, alleen verder voor Saab. De workshop zit vol met Saabs uit verschillende bouwjaren, in alle mogelijke staten van bewaring, die met veel toewijding onderweg worden gehouden. Inclusief een gepantserde Saab 9-5. De geschiedenis ervan zou interessant zijn om te weten. Maar we zullen het waarschijnlijk nooit weten. Omdat Ulis-tijd in de Saab-workshop te kort was, wachtte een afspraak op de achtergrond. Er was dus nog maar tijd over voor enkele geweldige foto's voor de blog.

Een bezoeker uit Duitsland, een workshop vol met Saab, de wereld kent geen grenzen, als je het Saab-gen op zich draagt. Saabblog.net heeft nu wat meer lezers uit Zuid-Amerika en we kunnen er zeker van zijn dat onze Saab-passie echt internationaal is. Uli's reis gaat verder. Hij blijft op het Amerikaanse continent en verandert van zuid naar noord. Bezoek een stad waar het jaren geleden was. Een stad met een Saab-representatie en een sonnet III voor de hoofdingang. Dat is 15 jaar geleden en de goede tijden van ons merk in de VS zijn allang voorbij.

Volgende week rapporteren we over Uli's zoektocht naar aanwijzingen en verbazingwekkende waarnemingen in de Verenigde Staten.

Tekst: tom@saabblog.net

Foto's: Uli voor saabblog.net

 

4 gedachten over 'SAAB-foto's. Saab in Buenos Aires."

 • blanco

  En opnieuw de luide schreeuw: "NEVS, eindelijk aan de slag - zelfs in Argentinië zijn voorraden dringend nodig!"

  Zelfs hier in Hamburg zijn er nauwelijks nog goed bewaarde SAAB-gebruikte auto's meer - nieuwe auto-aanvulling is dringend gewenst!

 • blanco

  Leuk verhaal, maakt mijn maandag makkelijker.

 • blanco

  Excellent! Bedankt voor het leuke "begin van de week verhaal"! En ook een DANKJEWEL aan de fotograaf! Ga zo door, houd altijd je ogen open ... met SAAB's in het zicht, komt ontspanning - je hart gaat open!
  nice groet

 • blanco

  Heel leuk rapport! Dank aan de fotograaf!

Reacties zijn gesloten.