Saab Community. Saabhuy 2013.

Eigenlijk eindigt het seizoen met de maand oktober. Voertuigen met seizoenetiketten overwinteren gedurende 4 of 5 maanden en zijn veilig voor sneeuw en ijs. Eigenlijk! Voor Saab-fans wordt het seizoen dit jaar verlengd. Onze Belgische Saab-vrienden van Saablog-in en van de Belgische Saab Club nodigen we ons in november uit naar Wallonië.

Saabhuy 2013, Saab Meeting
Saabhuy 2013, Saab Meeting

Het kleine stadje Hoei is locatie voor de 3. Europese Saab-bijeenkomst. De bijeenkomst begint op zaterdag 9 november met een diner voor de deelnemers. Gelieve tijdig te reserveren, want er zijn maximaal 100 personen gepland. Zondag staat de historische binnenstad van Hoei in het teken van aangrijpend. "Saab parking only" is hot.

De fans hebben de keuze om 's middags deel te nemen aan een excursie die 45-kilometers door de romantische omgeving leidt, drie kastelen begraaft en een doorwaadbare plaats over het programma kruist. Of ze kunnen een meer ontspannende wandeling maken, genieten van de oude stad, goed Belgisch bier en een praatje met Saab-vrienden. 'S Avonds is een gezamenlijk diner mogelijk, ook hier is een eerdere registratie noodzakelijk.

Meer informatie volgt op de pagina van Saabhuy2013, die keer op keer updates ontvangt en we zullen regelmatig rapporteren. 2013 was of is een jaar vol Saab-evenementen. In sommige weekenden werd je verwend met keuzes en een moeilijke beslissing. Het cultmerk van Trollhättan is levendiger dan ooit in Europa. Ik hoef niet te zeggen dat andere merken - met een voortdurend aanbod van nieuwe auto's - van dergelijke omstandigheden dromen.

In oktober is er de Saab-bijeenkomst in het Beierse Woud, die Matthias Ketterl voor de tweede keer met veel passie organiseert. We kunnen dan samen in België het einde van een geweldig Saab-seizoen vieren. Hoei in november? Een heerlijk idee! Mark en ik zijn al bezig om het schema voor "Saabhuy2013" gratis te krijgen.

Tekst: tom@saabblog.net