SAAB Nieuws. Bergman: Binnenkort 500-medewerker bij NEVS.

Mattias Bergman
Mattias Bergman

Na zijn benoeming tot Managing Vice President heeft Mattias Bergman met de plaatselijke krant gesproken over de toekomst van Saab 2.0. NEVS heeft nu 300-medewerkers, inclusief 150-medewerkers. Het aantal groeit gestaag en ligt dicht bij 350, en vooral het aantal "blauwe kragen" is sinds de zomervakantie gestegen. Daarnaast zijn er 100-consultants in het bedrijf.

De eerste verjaardag van NEVS wordt nu niet gevierd met koffie en cake in het perscentrum, maar in de productiehallen, dus Bergman. Klinkt goed en strijdlustig. Vertaald betekent, het wordt serieus. We willen beginnen, zegt hij in het najaar, maar stel je alsjeblieft niet voor dat dit een complete productie is. Het woord "full-scale production", dat Bergman gebruikt tegen de TTELA, is niet eenvoudig te interpreteren. Waarschijnlijk zal NEVS niet met alle Saab 9-3-varianten beginnen, de pers had dit verschillende keren gemeld en de productie startte heel langzaam. Ten eerste - dat zou de normale manier zijn - een klein pilootteam zou de productie kunnen starten. In de tweede stap wordt dit opgestart met meer werknemers.

Leveranciers zijn klaar om de componenten te leveren die nodig zijn voor productie. 99% van de onderdelen is beschikbaar. Bergman ziet de nadruk als COO op de volgende punten, waarvoor hij de steun van het bestuur heeft veiliggesteld:

- Om te beginnen met de productie van de Saab 9-3.

- Vaststellen van de distributie van de producten die Saab 2.0 produceert.

- Om productontwikkeling vooruit te helpen.

En tot slot, om van Saab opnieuw een autofabrikant te maken met een complete organisatie. Dat horen we graag. Er is nog steeds een probleem met de COO, die heeft geannuleerd. Vandaag werd er nogmaals op de pers gewezen dat het persoonlijke redenen van de aanvrager waren en niets te maken heeft met het bedrijf zelf.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: NEVS

10-gedachten ook "SAAB Nieuws. Bergman: Binnenkort 500-medewerker bij NEVS."

 • Misschien heb je ook een "reserve" -kandidaat voor de functie van COO, die onder het toezicht van het bestuur valt en binnenkort het stadium ingaat - waarvan we moeten aannemen dat je niet slechts één persoon verstijfd hebt ,

 • Het blijft immers in de goede richting, om zo te zeggen, bevestigd door de officiële kant. Kleine kwalen zijn er opnieuw en opnieuw, het hoofdgerecht wordt gehouden.

 • Hoeveel auto's er per dag worden geproduceerd, is onbelangrijk. Het belangrijkste is om eerst te gaan en de schoorstenen te roken. Zelfs als het gewoon 5 per dag is, is het 5 meer zoals een jaar geleden. Een COO zal zichzelf vinden wanneer het opnieuw begint.

  • Omdat je de zaak ter zake brengt. Natuurlijk zou het leuk geweest zijn om een ​​COO te winnen met bekende namen voor NEVS. Maar dat is geen gebroken been, denk ik. Wat nog belangrijker is, is dat NEVS in de nabije toekomst met de productie begint, dat is waar het om gaat.

   • Er is een naam die me veel meer brandt, die van de motorleverancier.

    • Ja, iedereen wil dat weten 😉

  • Het heette al BMW.

 • Wat me aan het denken zet, is het feit dat geen enkele zogenaamde dealer een officiële uitnodiging van Saab heeft ontvangen. Ik betwijfel ten zeerste dat NEVS veel partners blij kan maken met dit beleid. Veel retailers bieden hun klanten en Saab-liefhebbers lege verklaringen van de officiële Saab-site.
  Als NEVS er echt om geeft, nodig dan al je Saab-dealers uit om Trollhättan te laten zien wat er aan de hand is. Zoals het nu is, zullen ze geen kans krijgen op de markt. Helaas is de volgende dood van Saab al geprogrammeerd.

 • Productie start ??
  Het werd in het vroege najaar genoemd.
  We beginnen met de herfst en tot nu toe is niemand op de hoogte van de staat van productie.
  Het zal ook erg interessant zijn met E-parts prijzen, omdat saab driver weer leuk is.
  Er zijn toeslagen die zijn gewassen.

Reacties zijn gesloten.