SAAB Nieuws. Klaar om de productie te starten.

Saab-eigenaar NEVS geeft eindelijk een verklaring af die we kunnen beschouwen als een bevestiging van het goede nieuws. Perswoordvoerder Mikael Östlund koos er niet voor om een ​​fanblog door te nemen, maar gaf een interview aan het brancheblad "Automotive News Europe". Het werk is "praktisch klaar“Om de productie van de Saab 9-3 te starten.

Nationaal elektrisch voertuig Zweden. We geven gas!
Nationaal elektrisch voertuig Zweden. We geven gas!

En heel voorzichtig voegde hij eraan toe dat "het is mogelijk om later dit jaar met de productie te beginnen". Ik gebruik hier bewust de originele tekst zodat je de zachte nuances kunt horen. Er is bevestigd dat de nieuwe editie gebaseerd zal zijn op het 2011-model. Over de motoren waren geen details bekend, behalve dat er benzinemotoren met turbo zijn gebruikt. Als het naar Östlund gaat, zullen de nieuwe Saabs beschikbaar zijn in Europa en China. Heel, heel goed nieuws. Duitsland ligt - dat staat buiten kijf - in het hart van het goede oude Europa. Saab-aanvulling voor ons is mogelijk!

Alleen onze Amerikaanse vrienden zullen nog wat langer moeten wachten ...

Het goede nieuws vertrekt niet. Er is meer! Nieuwe modellen zijn in de pijplijn, gebaseerd op het Phoenix-platform. Volgens Östlund moet 20% van het platform worden aangepast om GM-DNA te verwijderen. Hoewel je geen schema hebt, heb je ook niet besloten wanneer welk model komt, maar op het platform kunnen zowel grotere als kleinere modellen worden gebouwd. Een paar zinnen later onthult Östlund zichzelf: in 2016 willen ze 120.000-voertuigen bouwen. Dit maakt het schema een beetje transparanter.

Het volledige interview is beschikbaar om te lezen bij Automotive News Europe.

Het gaat door en bij NEVS ontbrandt de turbo. Geduld is nog steeds vereist, we moeten nog steeds rustig blijven en wachten. Maar het begint al te laten zien: de SAAB-comeback wordt het verhaal van het jaar!

Tekst: tom@saabblog.net

20 gedachten over 'SAAB Nieuws. Klaar om de productie te starten."

 • blanco

  Hi Tom,

  op de een of andere manier ben ik in de war, je schrijft dat de "nieuwe 9-3" is gebaseerd op het Griffin-model uit 2011, wat me altijd duidelijk was, omdat ik dacht dat Muller al de rechten op dit ontwerp had.

  Alle andere persberichten zeggen echter dat het 2002-model de basis is. Dit zou onbegrijpelijk zijn voor mij, omdat de rechten op de 2002 9-3 model ging mijn kennis van BAIC, na het lezen van het artikel in diepresse.com (Saab opstanding met vraagteken) Nu weet ik, maar helemaal niet wat te denken.

  De meeste berichten zouden gebaseerd zijn op een DPA-bericht, hoewel ik me niet kan voorstellen dat de DPA zo'n fout maakt. Of heeft iedereen opnieuw van de ander afgeschreven zonder de boodschap te betwijfelen?

  Kun je wat licht brengen in de duisternis?

  Bedankt en vriendelijke groeten

  afdruk

  • blanco

   BAIC heeft geen exclusieve rechten en NEVS lijkt de goodwill van Beijing te genieten. Zonder dat zou de verkoop in China niet mogelijk zijn en volgens het plan, dat een paar maanden geleden in de Zweedse pers werd gepubliceerd, gaat twee derde van de productie naar China. De rechten op het huidige ontwerp zijn ook bij NEVS en zijn vorig jaar overgenomen door de nieuwe eigenaren met het werk en alles wat daarbij hoort. Ik hoop dat dit helpt.

 • blanco

  Het belangrijkste is dat Saab eerst in China succesvol kan zijn en vervolgens in de VS / Canada, aangezien zij bekend staan ​​als 2 van de grootste automarkten en uiteraard Saab helpen om sterkere benen te krijgen voor de race.
  De verkoop op de Europese automarkt zal waarschijnlijk niet zo groot zijn, omdat Saab zijn fans heeft, maar waarschijnlijk in Duitsland / Frankrijk / Tsjechië / Spanje / Groot-Brittannië hebben andere autofabrikanten een thuisvoordeel.

  Wat je over de motoren schreef, maakte me een beetje bang. Omdat het volgens uw verklaring klinkt alsof alleen opgeladen benzine wordt gebruikt (wat de verkoop in Duitsland / Europa niet bijzonder gunstig zou zijn). Maar als je de originele tekst opnieuw leest, ziet het hele ding er een beetje anders uit.

  "Hij maakte geen motordetails bekend, behalve om te zeggen dat de benzineversie een turbocompressor zou hebben."

  Voor mij betekent dat dat hij niets heeft verklapt, behalve dat de benzinemotoren turbocompressor hebben. Dat is een "specialiteit" bij benzinemotoren die bij diesels niet het vermelden waard is. Dieselmotoren kunnen dus niet categorisch worden uitgesloten. Er zullen dus waarschijnlijk (en hopelijk) niet alleen turbobenzinemotoren worden aangeboden, maar ook een diesel.

 • blanco

  Als tenminste een deel van de stuurprogramma's van 900er eindelijk zijn toevlucht zou nemen tot de nieuwe SAAB, zou dit een voordeel zijn. Heel duidelijk.

  Maar het zou ook van groot voordeel zijn als de PR-medewerkers van NEVS aan de bel zouden trekken in de relevante redacties en een correctie zouden voorstellen in het geval van valse persberichten (... de nieuwe voertuigen zijn gebaseerd op het model van 2002).

  Want alleen bij objectieve en correcte persberichten wenden aspirant-kopers zich ook tot de geplande nieuwe modellen - niet als men zegt dat het meer dan 10 jaar oude modellen zijn die een beetje opgefrist zijn. Dit schrikt potentiële klanten nogal af - maar is zeker ook gewenst door sommige schrijvers en geeft zin aan dergelijke "artikelen".

 • blanco

  Ik vind het al leuk dat je een "serieuze" publicatie hebt gekozen die ook gewicht heeft in de branche. Blijkbaar is de persafdeling er langzaamaan aan gewend...

 • blanco

  Ik hoop alleen dat de "kaartkern", de mensen die hier de afgelopen jaren op de blog zijn geweest en die het hardst hebben geklaagd, dus alle warme 99 en 900 dromers, hun euro's bij elkaar schrapen en een NIEUWE 9 krijgen -3 of wanneer ze weer beschikbaar zijn ... waar ik mijn twijfels heb.

  • blanco

   … .. En ik hoop dat er ook dollars, Britse ponden, Zwitserse franken, yens, enz. Enz. Zullen worden toegevoegd….

 • blanco

  Om ervoor te zorgen dat NEVS de turbo beëindigt, moet eerst de basisboostdruk worden opgebouwd - en dat voel ik nog niet.
  Afgezien van de starter lijkt er niets opgestart te zijn, dat meer permanent kan bewegen.

 • blanco

  Zijn er pogingen gedaan om Hirsch aan boord te krijgen? De vraag wordt waarschijnlijk te vroeg gesteld ... maar je kunt het proberen

  • blanco

   Natuurlijk is er op dit moment niets officieels. Ik neem echter aan dat Hirsch nog steeds op de boot zit. Saab zonder hert zou veel minder leuk en ondenkbaar zijn!

 • blanco

  Een beursoptreden met de 9-3 III in het volgende jaar of het jaar erna zou natuurlijk veel indrukwekkender zijn - maar het idee met het prestatieteam dit jaar heeft ook iets!

 • blanco

  De verwachting neemt toe en op de een of andere manier is het allemaal zo cool, niet ondraaglijk. Wachten op een hete SAAB-herfst 🙂

 • blanco

  Wacht geduldig en blijf kalm…. WIJ zijn echte Europese kampioenen ... ik ben erg opgewonden. Bedankt Tom voor de coole info.

 • blanco

  Dat klinkt allemaal te mooi na al het wachten ...

  Nu, als gedurende de reclame-drums en geven de mensen is dat de voertuigen gebouwd zijn niet oud (de 9-3 2011 BJ verschillende werelden dan die van 2002) dan het zou kunnen werken.

  Het zou geweldig zijn om op de IAA te verschijnen. Omdat het een zeer korte termijn zou zijn, zou het erg moeilijk zijn om vorm te geven. Maar als er ruimte zou zijn voor een paar uitvoeringen van het SAAB Performance Team? Ik denk dat je beter niet kunt laten zien hoe goed een SAAB is !!! Voor zo'n spektakel is een geweldige plek zoals het Maritim in het expositiecentrum in Frankfurt. Dat zou het voordeel hebben dat niet alleen eerlijke bezoekers de show konden zien.

  Ik zou daar zeker voor gaan !!!

  • blanco

   Een optreden op de IAA zou echt geweldig zijn, maar ik vermoed dat er in Zweden (helaas) niets gepland is.

 • blanco

  Hi Tom,
  Ik wil niet kieskeurig zijn, maar je eerste zinnen kloppen niet helemaal.

  "Perswoordvoerder Mikael Östlund koos er niet voor om een ​​fanblog door te nemen, maar gaf een interview aan het brancheblad" Automotive News Europe "."

  NEVS heeft, voor zover ik spreek, nooit opzettelijk een fanblog als spreker willen gebruiken, maar de pers toonde helaas geen interesse in NEVS / SAAB. Misschien hebben enkele artikelen in fanblogs de pers wakker geschud en vorige week dacht men dat NEVS kon vragen hoe ver ze zouden zijn.

  In die zin, laten we blijven schrijven over SAAB, en als de reguliere pers het wil doen, des te beter. 🙂

  • blanco

   Hallo RedJ,

   Heeft het eigenlijk een diepere reden dat u geen commentaar geeft op de laatste rapporten?

   • blanco

    Nee,
    maar we hebben er al bijna twee weken geleden over gesproken. De berichten van Tim zijn daar. Als er nieuws is, zullen we het ook melden.

 • blanco

  Excellent! En nu voor het voeden van enkele officiële foto's van werkende mensen in de lijn en / of de pre-productiemodellen.

  Helaas is de foto van het model "001" een paar jaar geleden verbrand ...

Reacties zijn gesloten.