Economy. Beheerders willen meer vooruitgang.

Een terugblik op het verleden, ook als de toekomst voorbij is. Saab is verkocht en met de nieuwe eigenaren zal het dit jaar verdergaan. Nieuwe productie-aanstellingen worden aangekondigd voor augustus en even later wordt de kantoorvleugel gevuld. Terwijl we een paar weken op goed nieuws moeten wachten, werken advocaten nog steeds aan de erfenis van het Spyker-tijdperk.

De comeback is binnen handbereik, maar de erfenis blijft de advocaten bezetten
De comeback is binnen handbereik, maar de erfenis blijft de advocaten bezetten

De beheerders Anne-Marie Poteaux en Hans Bergqvist verzochten gisteren om een ​​verdere voorschot van de bevoegde districtsrechtbank voor hun werk ten belope van bijna 35 miljoen Zweedse kronen. Al in november werden 2012 129 miljoen kronen vooraf overgemaakt voor verrichte werkzaamheden. Dit is niet gebruikelijk, omdat normaal gesproken de vergoedingen pas na afloop van een procedure worden betaald. De huidige vereiste heeft betrekking op werk in het geval van Saab, van november 2012 tot 30. April van dit jaar.

De beslissing of er nog meer geld zal stromen, ligt nu in Vänersborg. De Saab-zaak is de grootste zaak in Zweden van de afgelopen jaren en zal advocaten nog lang bezig houden. Tegelijkertijd heeft de pers een kritische blik op de betrokken bestuurders. Omdat ze goed verdienen met zo'n uitgebreide procedure. Advocaat Anne-Marie Poteaux heeft via de "Saab-dossiers" haar inkomen flink kunnen verhogen. In plaats van 1.8 miljoen kronen zoals in het voorgaande jaar, boekte het het afgelopen jaar 14.6 miljoen (1.675 miljoen €) aan privé-inkomsten. Dat schreef de "Expressen" gisteren. Grote procedures brengen grote opbrengsten met zich mee. Dit is niet alleen het geval in Zweden.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

 

2 gedachten over 'Economy. Beheerders willen meer vooruitgang."

  • Als potentiële koper van de verwachte producten onder NEVS, zou men genadig de hoge kosten kunnen negeren als de richting bij SAAB binnenkort in de goede richting zou zijn - alleen dan zouden de hoge betaalde vergoedingen naar mijn mening een zekere rechtvaardiging hebben!

    De schuldeisers die als toekomstige leveranciers terug in de boot, zou misschien zelfs geluk en komen terug op hun voeten economisch als binnenkort de richting zouden stemmen.

    Helaas is nog niet te beoordelen of het selectieproces uiteindelijk is bekroond met een geschikte investeerder. Het is dus nog steeds erg onduidelijk of de vergoedingen gepast zijn of niet - althans wat ons gevoel in dit opzicht betreft.

  • blanco

    Ja, faillissementen kunnen gelijk hebben, ik verdien mijn goede goed. Sommige schuldeisers (die er uiteindelijk met verlating en de gebroken nek voor betalen) lijken de blote spot.

Reacties zijn gesloten.