Druk op. Auto - Bild - Saab - Klassiek.

De blogger zal de komende dagen overschakelen naar zomervakantie en de blog naar stand-by modus. Maar laten we eerst eens kijken wat de pers te zeggen heeft over Saab. Nummer 8/2013 van Autobild Klassik heeft het allemaal! Er zijn een paar mensen in de redactie die de moed hebben om gaten te laten en van de kleine merken houden. Saab, het cultmerk uit Zweden, verschijnt meerdere keren in het huidige nummer. De eerste verwijzing naar het Zweedse merk vind je op pagina 44. Het gaat over de klassiekers uit de jaren 70, en de Saab 99 Turbo krijgt een paar zinnen en een aanbeveling als kooptip voor weinig geld. Met “turbo afterburner”, aldus de redactie.

SAAB 92 in de Autobild Classic
SAAB 92 in de Autobild Classic

Het gaat verder op pagina 92. In het rapport over brandstofverbruik doet de Autobild Klassik een einde aan vooroordelen. Een Saab 900 S Cabriolet uit 1991 wordt getest met andere oud- en youngtimers. De Saab doet het goed in de testcyclus. Geen turbo draait, turbo drinkt! Het kan ook economisch worden gedaan! In de top 30-lijst staat de Saab 8e en voor op een Golf 1.1.

Op pagina 99 gaat het over de Keuze voor de klassieker van het jaar. De Saab 900 Cabriolet is opgenomen in de categorie "Cabrio's en Roadsters". De stemming duurt tot 15 september. Geen twijfel mogelijk, de 900 Cabriolet is helemaal het Saab-pictogram en alle fans zouden hun stem moeten uitbrengen! Zou het niet mooi zijn als ons merk een mooie plaatsing zou krijgen!

Nog meer Saab? Ja, het gaat door. Vrijwel op de laatste pagina's van het tijdschrift schrijven de redacteuren over de auto's van de vliegtuigfabrikanten. Logisch dat Saab daar niet mag ontbreken. Want bij welk merk zijn de productie van auto's en vliegtuigen zo nauw met elkaar verbonden? De Autobild Classic is de Saab 92 en daarom een ​​dubbele pagina waard. Niet slecht, de aanwezigheid van Saab in het huidige nummer. Het zou leuk zijn als de motorpers in de toekomst op vergelijkbare schaal zou rapporteren over de comeback van het merk. Wanneer het eindelijk komt!

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

8 gedachten over 'Druk op. Auto - Bild - Saab - Klassiek."

 • Ik kreeg het tijdschrift ook. Als je dat denkt, dat waren nog steeds echte auto's. Tegenwoordig is er veel uniformiteit. Omdat ze net als de ander één zijn.

  Wens je een fijne vakantie toe

 • Bedankt allemaal, maar ... te vroeg. Ik werk en blog nog twee of drie dagen. 😉

 • Wens je een geweldige vakantie tijdens de standby-tijd en bedankt voor deze fantastische blog

 • Het blogger-team inclusief het gezin een ontspannende vakantie! Het zal een moeilijke tijd worden voor gebruikers, maar we zullen kalm blijven en uitkijken naar nieuwe positieve verhalen over SAAB! En als NEVS iets leuks te bieden heeft, nemen we het ook! Fijne zomer ... de ZON schijnt in het noorden !!!

 • Het is altijd leuk om over SAAB te lezen ... Ik gebruikte de lunchpauze en kreeg het tijdschrift. Hopelijk blijven we niet bij de youngtimers hangen en lezen we binnenkort weer de laatste nieuwe autotests!

 • Het zou een belediging zijn als ze waren vertrokken en niets over Saab als auto- en vliegtuigfabrikant hadden meegebracht. Maar zoals het is ... Goed om weer eens te zien hoe ons merk als jong en oud in een vakblad genoemd wordt.

 • Ik ren gewoon naar de tijdschriftenhandelaar ... 🙂

 • De persconferentie die indirect is aangekondigd door Kjell AC Bergström, tot welke tijd hij beslist in dienst wil blijven bij NEVS, zal waarschijnlijk pas over een paar weken plaatsvinden - dus Tom, dan goed uitrusten op een welverdiende zomervakantie!

  Trouwens, de auto-afbeelding voor SAAB heeft inderdaad goed werk geleverd, petje af!

Reacties zijn gesloten.