Economy. Qoros met Saab-technologie.

Op de een of andere manier wordt de blog steeds meer een ‘wat als blog’. Ik vind het helemaal niet leuk... het was nooit in ons belang! Mark en ik werken nu aan een Plan B. Dit klinkt voor sommige lezers misschien bekend in de oren, want Plan B is typisch voor Saab en was een begrip in het Muller-tijdperk. Vandaag zijn we terug bij de ‘wat als’-situaties. Vroeger waren er Saab- en e-AAM-aandrijflijnsystemen.

Detail: merkbelettering in de koplampen
Detail: merkbelettering in de koplampen

Met dit partnerschap waren de Zweden op de juiste, veelbelovende weg. Voor de opvolger van 9-3 op basis van het Phoenix-platform, werd technologie gezamenlijk ontwikkeld en had Saab een geweldige oplossing voor hybride en elektrische aandrijving kunnen samenstellen. Voor de eerste 12-maanden zou deze technologie exclusief voor Saab zijn gereserveerd, maar alles is anders verlopen, zoals we weten.

Het voormalige, gemeenschappelijke bedrijf is niet langer, e-AAM is stevig in de handen van de Amerikanen. Nieuwkomer Qoros zal samenwerken met e-AAM voor toekomstige modellen. Voor hybride en elektrische modellen zullen de Amerikanen in de toekomst elektrische aandrijfeenheden leveren, krachtboxen met een besturingsmodule voor de elektrische aandrijving, evenals een besturingseenheid van het bedrijf en software die tractie en hybride besturingsfuncties biedt.

Saab-technologie in de Qoros. Niet dat het me op de een of andere manier zou troosten. Integendeel!

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

Een gedachte over "Economy. Qoros met Saab-technologie."

  • Gemiste tijd, gemiste kansen ... nou ja, in ieder geval een kans voor NEVS, omdat ze het ofwel meteen kunnen aanpakken, zoals GM, of ze kunnen veel dingen veel beter doen en misschien op een dag de feniks uit de as laten komen.

    Ik ben nog steeds erg geïnteresseerd om erachter te komen waarom het contract naar NEVS ging en niet naar een van de concurrenten. Misschien leren we hier wat meer over (?). Of misschien - en dat zou natuurlijk nog beter zijn - zal het ons snel duidelijk worden vanwege de geweldige producten van Saab / NEVS dat of waarom NEVS een goede keuze was ... Dromen is toegestaan ​​🙂

Reacties zijn gesloten.