SAAB dienst Kiel. Review.

Het dealernetwerk van Saab is nooit bijzonder krap geweest en heeft de laatste jaren het zelfs nog breder gemaakt. Het is verheugend dat er nog steeds toegewijde dealers zijn die hun kans in de niche hebben erkend en de Saab leven. Op de top van het noorden is Saab Dienst Kiel, de Saab-basis van de familie Lafrentz. Het is opwindend om te leren hoe Saab-klanten het Kiel beoordelen. Vooral als ze niet uit het noorden van Duitsland komen. In dit geval uit Oostenrijk.

Autodealer Lafrentz in Kiel.
Autodealer Lafrentz in Kiel.

Klaus uit Stiermarken was op bezoek in Kiel en - natuurlijk - bij de Lafrentz-dealer. Hij vat samen wat hij daar heeft meegemaakt in een e-mail aan de blogger:

Afgelopen dinsdag reden we weg van de 4-klok vanuit Leoben (Stiermarken). Het was een vreemd gevoel gezien je 1300-kilometers voor de boeg hebt. Bovendien regende het de hele tijd tot en met Kiel. Niet echt comfortabel om mee te rijden, maar in mijn 9-5 II TiD, gestalkt, gebouwd in maart 2011, dat was echt geen probleem. Klimaatset, zitpositie op ontspanning, 4-tijden breken en we waren aan de Oostzee. Na twee dagen verblijf vervulde ik een grote wens. Ik bezocht het autodealerschap Saab Lafrentz.

Ik heb het eigenlijk alleen bedacht omdat je altijd veel positieve dingen over je hebt in de blog. Hallo, groeten, ik heb een paar wensen met betrekking tot mijn auto. Uit mijn dialect bleek dat ik niet uit de buurt kwam. Bent u in het bezit van het Oostenrijkse kenteken en rijdt u van daaruit naar ons in de werkplaats? Ja - en er volgde een vertederend gesprek. Even later stond meneer Lafrentz daar en begroette mij persoonlijk.

Ik vertelde hem ook dat ik eerder contact met Tom had gehad en dat ik via hem naar jou toe kwam. Ja - krankzinnig - zei hij, ik heb zojuist Tom gebeld. Ik legde hem mijn wensen uit (personaliseer de auto achteraf) en zeer zelden een nauwelijks merkbare eikel.

Je kunt je Saab rond 4 uur 's ochtends krijgen, zeiden ze. Je weet hoe langzaam de tijd verstrijkt als je op iets leuks wacht. Ik was er om 3 uur 's nachts en mijn auto stond klaar. Naast mijn ongebruikelijke verzoeken werden de EGR-klep en de turbo gekalibreerd. Het roetfilter werd ook schoongemaakt en kreeg de software voor het modeljaar 2012 draufgespielt. En alles over 104 Euro.

Tom, ik zeg je, ik sprong bijna in de lucht van vreugde. Ik heb dan nog een Saab anti-slip pads voor de mobiele telefoon, een parkeerschijf, Saab reinigingsdoekjes voor de navigatie-display en een lanyard. DUS IETS HEB IK NOG NIET ERVAREN. 

Met retailers zoals Saab Lafrentz kan ons merk 100% overleven - zeker. Op weg naar huis werd er niet meer geschokt en de snelheidsmeter, ik mag helemaal niet schrijven, liet 230 km / u zien.

Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om het Lafrentz-team nogmaals hartelijk te bedanken en zal hen opnieuw bezoeken tijdens mijn volgende Kiel-reis - of mijn auto nu iets heeft of niet.

Goede, toegewijde Saab-partners zijn de vuurtorens voor ons merk. Ze zijn belangrijk, ze houden de zeer speciale Saab-dealercultuur levendig. Degenen onder ons die een aanbevolen Saab-basis in hun omgeving hebben, worden uitgenodigd om erover te rapporteren. We zullen het verhaal hier op de blog publiceren.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

 

5 gedachten over 'SAAB dienst Kiel. Review."

 • Mooi rapport, maar je moet zeggen dat wij in Sleeswijk - Holstein zeer goed uitgerust zijn met Saab-servicewerkplaatsen.
  Het begroet

  Ulrich

 • Voor de meer specifieke banen is de reis zeker de moeite waard vanuit het zuiden van de Main. Het gebied rond de fjord is ook erg leuk voor een korte pauze.
  En voor het "normale" werk zijn er ook experts hier ter plaatse, zelfs als het grote Saab-bord niet meer hangt. Laten we hopen dat het zo blijft.

 • Dear Klaus,

  in het land van de vrijgemaakte snelwegen mag de naald van de snelheidsmeter zich ook uitstrekken tot het merk 230

  En de 400 km die ik van Saarland naar Bamberg rijd vond ik gek ...

  Met vriendelijke groet,
  Phibo

 • Klasse, de Kieler. Ze bewijzen dat je met SAAB geld kunt verdienen en het kunt laten rocken!

 • Hallo,

  Nou, ik ben nieuwsgierig, volgende week ben ik in de buurt van Kiel en ga ik naar de autodealer Lafrentz !!! Ik kijk er naar uit, ook geweldig dat je een beetje reclame kunt maken voor onze FSH. Mijn in Vienenburg is ook erg vriendelijk en doet het goed!

Reacties zijn gesloten.