SAAB Nieuws. Quingdao is NEVS-aandeelhouder.

Goed nieuws van Trollhättan. De aankondiging van Quingdao's toetreding tot de NEVS in januari is officieel afgerond. De metropool is betrokken bij 22% als aandeelhouder in National Electric Vehicle Sweden. Op de 11. In juni werd de nieuwe aandeelhouder geregistreerd in Zweden. Voor het 22% -belang in Saab 2.0 betaalt Quingdao 228 miljoenen euro's.

Quingdao heeft al aangekondigd dat het van plan is bijkomende investeringen te doen in de vorm van verdere joint ventures met Saab 2.0. Een nieuwe fabriek in China is slechts een van die mogelijkheden. Voor NEVS of Saab 2.0 brengt de grootaandeelhouder meer financiële zekerheid en opent hij de deur naar China.

Tekst: tom@saabblog.net

7 gedachten over 'SAAB Nieuws. Quingdao is NEVS-aandeelhouder."

 • Tot dusverre is NEVS kalm gebleven, maakt geen voorbarige aankondiging, maar is voorzichtig met beloften. De voltooiing van Quingdao's toetreding is een belangrijke mijlpaal op weg naar het herleven van het merk SAAB. De volgende grote stap zal zijn wanneer voertuigen opnieuw worden gefabriceerd en verkocht. Hopelijk zal dat snel zijn.

 • blanco

  Over reserveonderdelen gesproken - wat is de status van de onderhandelingen tussen NEVS en de onderdelendivisie? Hier is lange tijd niets gemeld.

  Nog een opmerking over de bijdrage van de doghunter (hopelijk niet de eigenlijke klus): de kwestie van het leveren van reserveonderdelen is al correct - maar we willen allemaal zeker eerst en vooral dat SAAB weer stevig in de markt verankerd is, zodat ook een nieuwe SAAB is in de garage.

  Wacht dus en houd uw vingers gekruist dat het pad dat door NEVS wordt ingenomen zo snel mogelijk vrucht zal dragen!

 • blanco

  Heel goed! Dit is een stap verder in Sxchweden!

 • blanco

  Het nieuws is goed als we boos worden, maar je kunt nog steeds zo gek zijn Saab dat we niets kunnen veranderen. Of het werkt of het begint vanaf het begin. In het ergste geval, als het om niets meer gaat dan hebben we die ene Saab of zelfs meerdere, we hoeven ons alleen zorgen te maken over reserveonderdelen. Dus zie alles heel gemakkelijk

 • blanco

  Goed nieuws. Het is echter ook bekend dat 228-miljoenen hinderlijk zijn in de auto-industrie. NEVS heeft al lopende kosten en geen inkomsten - van winsten, waar het een lange en rotsachtige weg met veel imponderables is, om nog te zwijgen van.

  Des te belangrijker echter, zijn die signalen, zoals die van Quingdao, dat er vertrouwen is in SAAB 2.0. Dus wacht even.

 • blanco

  Waar dit nu is gedaan, zullen sommige werkzoekenden in Zweden waarschijnlijk nog steeds de stap durven zetten en solliciteren bij SAAB in Trollhättan - de zoektocht naar de juiste CEO zou nu gemakkelijker moeten zijn.

  Overigens vind ik de opmerking van SaabRedJ over het wagenpark van de staat erg toepasselijk - ik begrijp nog steeds niet waarom de Zweedse parlementslid een Duitse auto bestuurt ......

  Noch in Duitsland noch in Frankrijk drijven de toppolitici in buitenlandse merken door het gebied !!!!!!

 • blanco

  Met het contract wint NEVS ook een belangrijke klant, in tegenstelling tot Zweden, in Quingdao, geen BMW's of Audis zullen als officiële voertuigen worden gebruikt.

Reacties zijn gesloten.