Spotlight Trollhattan. NEVS technisch directeur Kjell ac Bergström.

Bij het Saab-diner, iets meer dan twee weken geleden, stonden we samen bij het buffet en gaven elkaar het bestek. Zijn beoordeling van het diner was realistischer dan de mijne. Terwijl ik een soort voorgerecht wilde zien in wat me te wachten stond, laadde hij zijn bord vol. Wat als de betere strategie kan worden beschouwd, omdat het bij dit unieke aanbod bleef en meer niet op tafel lag.

Saab-fabriek met Zweedse vlag
Saab-fabriek met Zweedse vlag

De spraak is van Kjell ac Bergström. Saab-veteraan, voormalig Saab Powertrain-baas, vandaag NEVS technisch directeur (Engineering & Product Development). Een week geleden sprak hij met de plaatselijke krant over zijn plannen en onthulde dat hij al lang geleden met pensioen had kunnen gaan. Maar hij wil blijven omdat hij het zo leuk vindt om bij Saab 2.0 te werken. Nadat hij voorlopig Saab Automobile had verlaten, werkte hij voor de curator, reisde voor hen de wereld rond en hield toezicht op de resterende projecten. Toen werd hem door NEVS-voorzitter Karl-Erling Trogen - beiden kennen elkaar van eerdere Volvo-dagen - gevraagd of hij zich eraan wilde houden. Afgesproken voor drie maanden, en dat zou betekenen dat hij in december met pensioen zou zijn gegaan. Het is nu een soort permanente tussenoplossing en alleen de toekomstige CEO van NEVS, die mede-eigenaar Kai Johan Jiang gaat vervangen, zal dan de koers weer bepalen.

Bergström staat duidelijk achter Saab 2.0 en zegt dat hij al lang met pensioen zou zijn en de tijd met zijn vrouw zou doorbrengen als hij niet in NEVS en de toekomst zou geloven. Tegelijkertijd begrijpt hij ook de leveranciers, vooral de kleine bedrijven, die sceptisch zijn omdat ze werden verbrand tijdens het Muller-tijdperk. "Het is aan ons om contracten zo te formuleren dat ze zich veilig voelen", zegt hij. Waar hij naar toe werkt, is duidelijk. De start van de productie, de eerste persconferentie ...

Wat vanaf de herfst van de productielijnen in Trollhättan zal rollen, zegt Bergström, is niet noodzakelijk een kopie van de "oude" auto. Als een eerdere oplossing niet op deze manier werkte, werd deze herzien, verbeterd of werd er naar een alternatieve optie gezocht. "Onze mensen bij de inkoop en productie hebben geweldig werk geleverd", zegt hij. NEVS stelt twee prioriteiten voor elektrische auto's: actieradius en oplaadtijd. Ze willen normen stellen in beide disciplines en werken hieraan samen met partners uit China. Dat kan spannend zijn. Omdat Tesla daar tot nu toe wereldkampioen is geweest, en het bedrijf tenslotte korte tijd in het zwart heeft gezeten.

“We werken intensief aan de 9-3-opvolger, die een geweldige Saab wordt. We bouwen nieuwe ontwikkelingen en we testen de grenzen ... We willen dat onze klanten de nieuwe auto als Saab zien. Niet zoals onze premium concurrenten, waar je je moet omdraaien en vragen wat er aan de hand was, ”zei Bergström. Duidelijk herkenbaar als Saab en met een "... ik wil dat effect ..."

'Dus de auto wordt cool?' vraagt ​​de plaatselijke krant. En Bergström zegt: “Ja, daar kun je op wedden”. Klinkt goed !

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

 

 

 

 

14 gedachten over 'Spotlight Trollhattan. NEVS technisch directeur Kjell ac Bergström."

 • blanco

  Houten tandenborstel met natuurlijke borstelharen? Helaas niets, want na een korte tijd vol met ziektekiemen! Dus betere vingers weg.Freundliche Grüsse, Horst Heindl.

 • blanco

  Dat is goed nieuws. Er is dus echt iets aan de hand in het “stille kamertje”.

  Maar als het gaat om de kwaliteit van moderne producten, kan ik het alleen maar eens zijn met Bergziege. Als je vandaag een product hebt dat zonder problemen werkt, moet je er goed voor zorgen en het lang bewaren; de opvolger zal er zeker niet beter op worden. Het loopt als een rode draad door alle aspecten van het leven, van gsm's tot televisies, computers tot auto's, boten ...
  Dit is natuurlijk te danken aan het goedkoop-goedkope beleid van de “Media Markt”, dat doet alsof alles niets mag kosten en de massa trapt in deze val. Er is echter geen keuze meer, aangezien bijna al het goede uit de markt is geduwd. U doet geen goede zaken met "Duurzaam" - zie oudere SAAB.
  Als ik hoor wat mijn collega's met hun nieuwe premiumauto's voor een deel aan jaarlijkse reparatierekeningen plus afschrijvingen, rij ik mijn twee 9000 echt ontspannen.

  Prettig weekend

 • blanco

  Bedankt voor de vriendelijke verwijzing naar de natuurlijke borstels! Maar blijf bij de elektrische versie vanwege de meer optimale verzorging van mijn gebit. De remschijven van mijn SAAB worden pas bij de volgende keuring (momenteel 130.00 KM) vervangen. Ik bekritiseer dat helemaal niet. Maar de auto van de collega “uit het Middenrijk” was merkbaar na 30.000 km neg.! En dat is gloednieuw
  M .... een fijn weekend!

 • blanco

  93 III MY08-remschijven achter tot ca. 65TKM 🙁

  • blanco

   Het hangt allemaal af van de rijstijl! Mijn eerste 9.5 verkocht bij 140.000 km, niemand zei iets over remschijven. De tweede, verkocht voor 120.000 dezelfde ...

 • blanco

  @ Mountain goat: 95 II, voornamelijk lange afstand, eerste remschijfvernieuwing (eerste) naar 117 TKM!

 • blanco

  En de tevreden SAABians kunnen er positief over praten! Alleen bij "oude" SAABians zal de herstart niet werken! NIEUWE klant heeft NEVS nodig, met een perfect product (SAAB, wat nog meer!) En aanhoudende goede kwaliteit op de lange termijn! Dagelijks We hebben allemaal genoeg botch: stofzuiger defect, geen vervangende onderdelen voor de tandenborstel, printer onherstelbaar ... remschijven na 30.000 KM etc. De lijst kan naar believen worden uitgebreid. Het is tijd om de verspilling tegen te gaan! SAAB zou dan de tijd vooruit zijn ..., tijden
  weer! Doe goed en praat erover! Ik kijk uit naar de late zomer en de 1. Persconferentie van Troll-City! Fijne zomer!

  • blanco

   Welke reserveonderdelen heb je nodig voor een tandenborstel? Is de hand gestopt met werken en moet deze daarom worden vervangen? Als u niets tegen natuurlijke haren hebt, kunt u het bijvoorbeeld doen:
   http://www.ebay.de/itm/Zahnbuerste-Naturborste-Borste-Holz-Buerste-Oko-GR-/120749685019
   Als u denkt dat u alles elektrisch, nieuw en dus niet automatisch beter wilt hebben, moet u rekening houden met de gevolgen en mogelijke teleurstellingen (als wordt verwacht dat deze beter werken).

 • blanco

  Dat is goed nieuws. Laat me dan maar hopen dat de Saab-fans een nieuwe Saab kopen, dat was het grote probleem van Saab.
  Velen waren zo blij met hun Saabs dat er geen nieuwe werden gekocht.

  • blanco

   ... ..of zo "vreselijk tevreden" met uw SAAB-dealers!

 • blanco

  Dan rij ik niet mijn laatste SAAB?
  Ik wil het, maar ik kan het nog steeds niet geloven.

  Groeten uit Bad Salzdetfurth
  Ulrich

 • blanco

  Kerstmis, Pasen, verjaardag en bruiloft op één dag? Laat ons je verrassen!

  En ... Aardige Tom die we horen, hij leest weer van je voor!

  Dank je wel!

  Groeten uit het zonnige Oldenburg.

  Andre

 • blanco

  WOW! Klinkt echt goed! Ik kan nauwelijks wachten!

  Bedankt voor het leuke bericht, de laatste dagen zonder nieuws van de blog waren een tragedie!

 • blanco

  Dat klinkt heel leuk! 🙂

Reacties zijn gesloten.