SAAB Nieuws. Wilde tijden.

De Zweedse auto-industrie beleeft turbulente momenten. De vloed van artikelen in de laatste paar dagen was meer dan het haasten in het bos van bladeren. Er is veel beweging bij Volvo en Saab, en het is moeilijk om bij te houden. Ogenschijnlijk domineert de belastingaangelegenheden rond voormalig CEO Victor Muller van Saab het medialandschap.

Saab-fabriek Trollhattan
Saab-fabriek Trollhattan

Ondertussen, het hardhandig optreden tegen openbare aanklagers in de kritiek. De actie van hoofdaanklagers, die doet denken aan een Wild West-scenario, wordt als volkomen overdreven en onverantwoord beschouwd Olof Sahlgren heeft gebeld. Hij wil andere deelnemers dagvaarden, zoals de vakbondsafgevaardigden van Trollhättan. Hij wordt veroordeeld tot succes door zijn vooruitgang in alle media. Het te nemen bedrag lijkt nu te worden gerelativeerd. Zweedse media spreken, onbevestigd, van minder dan 25.000-euro's, die moeten worden onthouden van sociale bijdragen aan de staat.

Deze verhalen zullen u alleen maar een vermoeide glimlach op Volvo doen toveren. Serieuzer is de steeds sneller draaiende personeelscarrousel van het andere Zweedse merk. Sinds oktober 2012 hebben topmanagers nummer vier en vijf het schip verlaten. Verrassend genoeg heeft inkoopmanager Alex Maschka nu de Gothenburg-groep verlaten. Slechts een week nadat hij de aankoopstrategie had uitgelegd die hij had ontwikkeld op het Stuttgart Automobile Forum. Tegelijkertijd vertrekt Doug Speck, vice-president marketing en verkoop. Twee harde bezuinigingen, en vooral het vertrek van Alex Maschka, is een tegenvaller voor de groepsherstructurering. Tot dusver is Volvo-baas Hakan Samuelsson er niet in geslaagd om continuïteit in het bedrijf te brengen. De situatie in Göteborg blijft turbulent.

In deze hele golf aan informatie is een artikel over Saab 2.0 de afgelopen week bijna verloren gegaan. Dagens Industri, momenteel druk bezig met schrijven over Victor Muller en belastinggeschiedenis, vond vrijdag de tijd om een ​​ander soort Saab-artikel te schrijven. NEVS is op zoek naar personeel en - wacht even - "er is een mogelijkheid dat de fabriek snel weer operationeel zal zijn na meer dan twee jaar stilstand". Raar maar waar. De toonaangevende zakenkrant van Zweden, bekend als Saab, heeft de afgelopen dagen zo positief over ons merk geschreven.

Omdat het tijd is, vult die een nieuwe naam en komt uit Trollhättan een bericht van officiële kant. Van goed 1.200 kilometers verderop kun je alleen kijken wat daar nu gebeurt. Maar het lijkt erop dat je heel snel iets te zeggen hebt. Er is veel media-aandacht en de persdienst van NEVS heeft veel te doen. Het dagboek aanstaande donderdag en vrijdag lijkt erg druk. Journalisten krijgen, als ze dat al doen, alleen afspraakjes met een strak korset. Dat is de reden waarom sommige vertegenwoordigers van de pers hun afspraak hebben gemaakt tot de week na het Saab-evenement, waar meer tijd beschikbaar is. Het is onjuist om de verhoogde bezoekersfrequentie bij NEVS te koppelen aan het festival. Het internationale evenement in Trollhättan is vooral een show voor de fans. Het kan dus zijn dat je de komende paar dagen iets belangrijks moet communiceren. De tijden zijn wild! Maar ook spannend!

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

7 gedachten over 'SAAB Nieuws. Wilde tijden."

 • De 9-5 is waarschijnlijk in productie gegaan.
  Op de een of andere manier valt deze verklaring van een Opel-manager onder mijn aandacht. Ik denk dat hij het in 2012 al heeft gezegd (of is dit artikel niet nieuw).

 • Misschien is zo'n pauze helemaal niet slecht. Ondertussen is er een tyfoon door de auto-industrie geblazen en zijn verschillende fabrieken gesloten, zoals die in Antwerpen, Genk, Bochum, Aulnay of opnieuw ingewijd (Nedcar). Dit zou de overproductie kunnen verzachten en mogelijk ook Saab een kans geven, indien nodig ook voor externe bestellingen, zoals Magna doet.

  Ik struikelde er toevallig door:
  http://www.automobil-produktion.de/2012/03/gemeinsame-plattformen-von-opel-und-psa/

  “Dus sedans uit de hogere middenklasse zouden van de lopende band moeten rollen op een uitgebreid platform dat al bestaat. Een platform op basis waarvan de Opel Insignia van de lopende band zou rollen, zou in het geding komen.

  “Het platform kan naar boven worden uitgeschoven. Het zou onder meer de basis moeten zijn voor een groter Saab-model dat niet langer in serieproductie was ”, vertelde een Opel-manager aan de krant. Een groot probleem bij PSA is het ontbreken van grote modellen die volgens de krant met goede marges verkocht kunnen worden. "

 • Wat betreft "Nieuws van NEVS", dit is te vinden in het Saab Festival-programma:

  Zondag: 11:15 uur - 12:15 uur Seminarium in het museum - "NEVS - Onze toekomst" met Mattias Bergman.

  Ik denk dat ze nieuwe dingen zullen leren over NEVS-plannen daar.

 • Zou NEVS / SAAB ook na één jaar traag zijn!

 • Misschien willen de 2 van Volvo Saab….

 • De indirecte situatie is duidelijk, bij Festval zal het nauwelijks zijn. Het is duidelijk dat NEVS piekt over goede NEVS 😉

 • Goede SAAB duurt even ... Hopelijk komt het "juiste" nieuws snel! De informatieweek lijkt te zijn aangebroken! Graag positievere NEVS!

Reacties zijn gesloten.