SAAB Nieuws. Vuile nachspiel.

Sinds gisteren zijn de voormalige CEO van Saab Jan Ake Jonsson, de hoofdadvocaat Kristina Geers en de voormalige CFO Karl Lindström ondervraagd door de officier van justitie. De kantoren van Spyker zijn vanochtend binnengevallen. Het vuile deel van de Saab-nasleep is begonnen. Een vriend die Zweden en het juridische en fiscale systeem daar beter kent dan ik, heeft de feiten voor ons samengevat. Hij schrijft:

Volgens Zweedse persverslagen worden drie voormalige leidinggevenden van Saab Automotive verdacht van het moeilijk hebben gemaakt van belastingcontroles. Ze werden verhoord op Pinkstermaandag. Twee van hen zijn voorlopig gearresteerd, onder wie voormalig juridisch directeur Kristina Geers. Ze was lid van het dagelijks bestuur van het bedrijf tijdens de periode van beschuldigingen. Haar advocaat verwerpt de beschuldigingen als "helemaal uit de lucht".

Voorlopige arrestaties werden verricht door hoofdaanklager Olof Sahlgren om samenspanning tussen de verdachte te voorkomen. De beschuldigingen hebben betrekking op "boekhoudkundige maatregelen" die kunnen worden bestraft met maximaal vier jaar gevangenisstraf

De Zweedse belastingautoriteiten "Skatteverket" hadden het parket afgelopen mei gewaarschuwd voor mogelijke overtredingen van de wet.

Tekst: Richard voor saabblog.net, tom@saabblog.net (Inleiding)

6 gedachten over 'SAAB Nieuws. Vuile nachspiel."

 • Zelfs vandaag was de lokale regionale krant een boodschap waard in de zakelijke sectie. Laten we hopen dat er binnenkort meer nieuws zal zijn in de auto-sectie!

 • De reacties van de lezers in Zweedse kranten zijn soms beangstigend omdat ze hatelijk zijn. En het feit dat Kristina Geers op straat in Uddevalla werd opgepakt, ligt onder vuur. Ik kan niet inschatten wat er is gebeurd of de beschuldigingen, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat een vrouw - ze is getrouwd met Erik Geers, voormalig perswoordvoerder van Saab, nu perswoordvoerder van Qoros - en moeder van 2 kinderen haar gezin in de steek zullen laten en verdampt. Ze hadden ook kunnen worden ingeschakeld om de beschuldigingen op te helderen.
  Het is opvallend dat alle drie verdachten vanmiddag zijn vrijgelaten, maar de Aanklager benadrukt dat het vermoeden blijft bestaan.
  De rol van Victor Muller in dit spel is nu nog steeds ondoorzichtig, Dagens Industri vraagt ​​of hij is gedupeerd of in de affaire (Härva) is betrokken. Deze formulering komt op zichzelf neer op een vooroordeel van de drie beschuldigden, namelijk de vooroordelen van de toonaangevende zakenkrant van het land.
  Ik blijf op de bal.

  • blanco

   Bedankt voor de update! Zweden is soms een vreemd land, toch?

 • blanco

  Eerst gaan de bureaucraten en anderen van de GM over de tafel en wordt nu een zogenaamd schuldige partij gezocht. Zweden en zijn bureaucratie.
  Anders, een prachtig land en aardige mensen. (Over 20 jaar Zweden ervaring)

  Groet
  Ulrich

 • blanco

  Het blijft een raadsel waarom deze kwestie zo laat en precies op dit moment ter sprake komt - hopelijk gewoon weer een onhandigheid van het Zweedse staatsapparaat en niets meer.

  Het is nu tijd dat positieve berichten van SAAB de negatieve koppen van het verleden in de schaduw werpen!

 • blanco

  Dit is triest nieuws maar ook resultaten uit het verleden. SAAB heeft weer negatieve koppen, wat niet goed is voor het merk. Positieve berichten uit Zweden zijn welkom!

Reacties zijn gesloten.