SAAB pers. "... koop in de herfst een nieuwe Saab 9-3"

Vrienden in Zweden, degenen met een Saab-achtergrond, zijn er zeker van dat het cultmerk dit jaar zijn comeback zal maken. Het optimisme groeit van maand tot maand, wat niet ongegrond lijkt. Saab 2.0 perschef Östlund vuurde deze positieve verwachtingen af ​​en gaf de "... late herfst" als datum.

Auto-Motor-Sport Zweden: vingers gekruist voor een nieuwe Saab 9-3 in de herfst!
Auto-Motor-Sport Zweden: vingers gekruist voor een nieuwe Saab 9-3 in de herfst!

In de Zweedse editie van de Auto-Motor-Sport Dus gisteren was er een kort artikel over de ontwikkeling van Saab. "Misschien kun je in de herfst een nieuwe Saab 9-3 kopen", schrijven ze. Wat ik wel zou willen, maar een beetje te optimistisch lijkt. Omdat Saab 2.0-eigenaar NEVS nog niet heeft gereageerd op welke markten prioriteit moeten krijgen.

In het online magazine Just-Auto persvoorlichter Östlund wordt aangehaald. In de lokale tekst komt de start met diesel- en benzinemotoren naar voren. Wat op zijn beurt speculatief is, want voor de motorvarianten hebben de officiële bronnen tot nu toe geen commentaar gegeven. Of het nu gaat om een ​​comeback van dieselmotoren van de lang ontbonden Fiat / GM-samenwerking, wordt in geïnformeerde kringen als onwaarschijnlijk beschouwd.

Saab 2.0-eigenaar NEVS heeft aangekondigd dat hij het Saab-festival in Trollhättan wil gebruiken als platform om de verzamelde fans en lokale internationale persvertegenwoordigers op de hoogte te houden. Wat zeker de best mogelijke fase is voor de interesse van de opkomende media. Zoals altijd is het belangrijk dat we ontspannen blijven, het Saab-festival komt steeds dichterbij. Het nieuws uit Zweden wordt al een tijdje beter en beter, het lange wachten lijkt de moeite waard te zijn. En Saab 2.0 heeft geleerd van de fouten uit het verleden en gebruikt als een mondstuk, niet alleen de fanblogs, maar in toenemende mate ook de power-press.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: Motor van een autosport Zweden

10 gedachten over 'SAAB pers. "... koop in de herfst een nieuwe Saab 9-3""

 • Dus voor zover ik weet en de info komt van Saab, zou een motor een samenwerking moeten zijn van Daimler en BMW.

 • 200.000-voertuigen per jaar moeten al productie- en verkoopdoelen zijn voor de herstart. Optimisme is absoluut heel belangrijk. Goed nieuws en ik ben tevreden. We Saab-fans wachten al lang op het begin van het nieuwe jaar.

 • Wat een krachtige en elegante opname van de rode SAAB 9-3! Nog steeds een spannend sportpak! Er moet iets worden gedaan met aantrekkelijke motoren ... Ik begeleid de stille herstart met positieve gedachten en hoop op zuinige, maar toch sterke, veilige en tijdloos elegante innovatieve auto's van Trollhättan! Public relations op de bijeenkomst van de SAABisten in Trollhättan zou geweldig zijn! Veel positieve mensen met het SAAB-gen in hun bloed zouden eruit vliegen als vermenigvuldigers ... Een prachtige gedachte ...

 • "Enerzijds is er een kans dat de concurrentie al gaat kopiëren"

  BMW staat niet alleen in de startblokken, maar heeft de i-3 al klaar!
  Eveneens heeft Renault al ETUELE e-modellen in het programma.

  Dus ik weet niet wat er anders zou moeten worden gekopieerd?
  Als een PIONIER op het gebied van elektrische auto's, kan NEVS / SAAB niet langer verschijnen, vooral omdat de overgrote meerderheid van auto-‘nieuwigheden’ vaak pas nieuw zijn gebrouwen en meestal tientallen jaren geleden zijn uitgeprobeerd (bijv. Stuurlicht op Citroen).

  Ik ben nieuwsgierig, maar niet sceptisch, omdat ik al een Saab bestuur

  Sesi

 • Hallo alle Saabists,

  Lange tijd was ik stil, omdat een grote verhuizing naar het noorden op handen was, maar ik las altijd aandachtig en veel van wat je hoorde - ik vind het erg leuk. Ook ik stond aanvankelijk wantrouwend tegenover het NEVS-nieuws, maar ik hoopte altijd dat de eigenaren zouden weten wat ze aan het doen waren (en niet). Ik ben nog steeds van plan om naar Zweden te gaan, dus ik probeer ook "Zweeds" te denken. Vanuit het standpunt van een Zweed is de aanpak niet helemaal begrijpelijk, maar in ieder geval begrijpelijk.

  De gereserveerde manier is typisch Zweeds, maar het is ook logisch. Waarom zou NEVS zichzelf nu al in de kaarten laten zien, laat staan ​​in de afgelopen 12 maanden? Enerzijds zou er een kans zijn dat de concurrentie al zou beginnen met kopiëren en anderzijds zou men opnieuw te maken hebben gehad met het vormen of vertrappen van het delicate "SAAB 2.0 plantje". Dat weet je uit de tijd van VM.

  Ik denk dat dat een compleet concept is. Carrosserie en varianten, nieuwe modellen en ook motoren. Ik ben er ook zeker van dat de reclametrommel al in het donker draait - of dat gaat hij in ieder geval doen. Ik geloof in een succesvolle comeback voor SAAB 2.0

  Hopelijk maken alle potentiële geïnteresseerden die er na het faillissement achter zijn gekomen dat SAAB mooie en goede auto's bouwt [dat was een briefje - denk ik van Tom - kort nadat VM het faillissement heeft aangevraagd] ook het geld los, om er een te verwerven.

  Strategisch is het ook om naar de pers te gaan op het SAAB Festival, want dan heb je een enorm en zeker euforisch publiek ter plaatse. [Misschien nodigt u de ESC-winnaar Loreen uit als verrassingsgast - want het winnende nummer "Euphoria" zou meer dan toepasselijk zijn :)]

  Ik wens dat het festival EN het begin van de productie een groot succes voor iedereen zal zijn. Ik wens alle deelnemers heel veel plezier in Trollhättan en een goede reis. Helaas kan ik niet deelnemen, omdat ik mijn verjaardag in mijn favoriete land graag zou willen hebben.

  God reser ochertligt velkomna tillbaka i Tyskland - hejdå

  Ralf

  (woont nu in het RZ-district)

 • Ik houd mijn vingers gekruist!

 • Het verhaal met NEVS wordt steeds beter en beter. Het lijkt er dus echt op dat ze net zo verrast waren door de aankoop van het bedrijf SAAB als wij allemaal. Nu wekt het de indruk dat de mensen van NEVS hard werken om het mogelijke mogelijk te maken en in productie gaan met "normale auto's". Maar er lijkt een goede geest te zijn in termen van innovatie bij SAAB 2.0; je ontwikkelt nieuwe concepten voor de toekomst.
  … .. En als alles goed gaat, zal ik mijn oorspronkelijke vermoedens over NEVS 🙂 terugnemen

 • Dat zou echt geweldig zijn als dat lukte !!!

  Ongeacht het motorprobleem, maar dan moeten de toekomstige public relations en vooral de reclame worden verbeterd, zodat zowel voormalige als potentieel nieuwe SAAB-bestuurders weten dat het merk leeft, wat daar modellen zijn, etc. ppp .. Want het mist, naar mijn mening in het verleden, althans in Duitsland.

 • Dus als je de informatie met productiestart en meer details zou bezorgen op het Saab-festival, zou je NEVS voor het eerst kunnen feliciteren met een succesvolle publiciteit. Dat zou uiteindelijk het langverwachte teken van leven worden en het optimale podium ervoor.

  Als de productie aan het einde van het jaar zou kunnen starten, zou NEVS aan alle twijfelaars hebben laten zien dat ze op de achtergrond een goed concept hebben voorbereid, dat ze vervolgens kunnen gebruiken als het om het publiek gaat. Als ze dat kunnen doen, respect dan, want de laatste maanden waren zeker niet prettig voor het team met de vele vijandelijkheden.

 • Goed om te lezen! Maar de vraag naar de toekomstige motoren blijft nog steeds spannend. Een antwoord zou me erg interesseren!

Reacties zijn gesloten.