SAAB merkt op. Duitsland. Italië. China.

Tijd voor een paar aantekeningen uit de Saab-wereld. Waar gingen de Saabs van de laatste grote veiling? De lokale krant in Trollhättan heeft deze vraag behandeld. 78 bezocht 23 in Nederland, 20 in Duitsland, 14 in Zweden. De rest werd gedistribueerd naar andere landen. Dus de Nederlanders zijn de grootste fans van ons cultmerk? Saab heeft daar altijd een sterke basis gehad, dat klopt. Maar het land van de tulpenbloesem is ook het land van autospeculanten.

Saab 9-5 Aero sportpak
Saab 9-5 Aero sportpak

Een bepaalde dealer heeft op grote schaal gewinkeld en probeert nu veel winst te maken - met gewaagde premies. Als dat werkt? De verkoper wordt geobserveerd. We zullen rapporteren.

Saab Italië bij uitbreiding.

Er is veel activiteit achter de Saab-scènes en we zien zelden directe effecten. In Italië werd de voorheen onafhankelijke, door fans beheerde blog “saabnews.it” op 24 april het officiële communicatiekanaal van Saab Italië. Een interessante ontwikkeling en een idee hoe je jezelf in de toekomst kunt positioneren. De Italiaanse Saab-fans verwelkomen het.

Saab Parts AB in Finland.

Saab Parts AB is nu vertegenwoordigd in Finland met een eigen dochteronderneming. Het Zweedse merk heeft daar 41 partners. Deze worden nu verzorgd door "Swedish Distribution Services Finland AB" onder leiding van Country Manager Sauli Naski, een oude Saab-man. Na Noorwegen is Finland al de tweede uitbreiding in korte tijd. Saab Parts AB breidt daarmee zijn internationale netwerk uit.

[sam id = "1 ″ codes =" waar "]

NEVS terug uit China.

Een delegatie van Saab 2.0-eigenaar NEVS was op reis in China. Het doel was de autoshow in Shanghai, de batterijfabriek in Beijing, en ook de vergadering met een delegatie van het Zweedse Ministerie van Economie stond op de agenda. Samen werd de site bezocht voor de geplande fabriek in Quingdao.

Op dit moment bevinden de plannen zich in een vroege fase. In drie tot vijf jaar zou de nieuwe Saab-fabriek in China kunnen zijn, aldus persvoorlichter Östlund. Momenteel is er geen bouwvergunning. Ook de invoer van de metropool Quingdao met 22% bij NEVS is nog niet voltooid. De contracten zijn ondertekend maar de definitieve goedkeuringen zijn in behandeling.

Hebben we de indruk dat de Chinese bureaucratie weer op de rem staat?

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: saabblog.net

 

 

4 gedachten over 'SAAB merkt op. Duitsland. Italië. China."

 • blanco

  De SAAB Parts is vrij actief. Moet u daadwerkelijk worden verkocht aan NEVS, heeft u al meer informatie?

 • blanco

  Vraag me meer, hoe dat zou moeten werken met de marketing daar.

  De saab-wortels worden al door anderen verkocht. (
  Zoals we gisteren hebben gelezen.
  "Shen Bao-serie". Shenbao is een oude naam voor Saab op de Chinese markt. "

 • blanco

  Hallo,
  de NL - Saab dealer zit in het net met een stationwagen. Zou bijna € 80.000, - willen, dus duidelijke speculatie zoals Tom ook schrijft. Wat de Chinezen betreft, mijn mening is nog steeds en opnieuw: er is geen Saab u. Zo ja, dan een Chinese die ik nooit zal kopen als de productie niet in Zweden blijft. Saab behoort tot Zweden a. nergens anders. Ook wat betreft de mensen die deze prachtige auto hebben gebouwd.

 • blanco

  De Chinese bureaucratie lijkt veel erger te zijn dan de Duitse bureaucratie - echt een "grote prestatie" als de administratie daar nog stroperiger wordt!

  De Chinezen doen zichzelf absoluut geen plezier met games als deze, vooral niet als het om SAAB gaat. Hier zijn vertragingen om de redenen waarvan we weten dat ze nu zeker contraproductief zijn.

Reacties zijn gesloten.