SAAB-nieuws: aantekeningen uit Zweden.

Langzaam lijkt het serieus te zijn. Saab-testvoertuigen maken hun ronde en werden voor het eerst waargenomen in Duitsland. Het licht aan het einde van de lange tunnel? Saab 2.0 heeft sinds maandag nieuwe banen geplaatst die ons een idee geven van het schema.

Saab logo bos

We zijn op zoek naar een medewerker met de focus op toekomstige werving. De inkoopafdeling is op zoek naar drie kopers en tegelijkertijd drie kwaliteitscontroleurs voor de aankoop van goederen.

De kansen op een succesvolle doorstart zijn niet slecht, investeerder NEVS vindt de geschikte werknemers. Het tijdschrift NyTeknik onderzocht waar de ingenieurs van 1.500 Saab na het tijdelijke einde in Trollhättan zijn terechtgekomen. Er waren voorspellingen die een migratie van Saab-competentie over de hele wereld voorspelden. Dat lijkt niet zo te zijn gebeurd.

Met Zweedse degelijkheid hebben ze Oslo onderzocht als de meest populaire stad in het buitenland, waar nu 15-ontwikkelaars werken. Shanghai is met z'n vieren geëmigreerd naar Beijing, een ingenieur. Goede 700-ingenieurs bleven trouw aan de regio en werken in het gebied Trollhättan - Göteborg. Zeker ook een verdienste van overheidsmaatregelen en een groot pluspunt voor Saab 2.0.

De Zweedse auto-industrie is stevig in handen van Chinese investeerders. Göteborg creëert een nieuw Volvo-ontwikkelingscentrum onder leiding van voormalig Saab-manager Mats Fägerhag. 200-ingenieurs zullen zich daar ontwikkelen, samen met Geely, de opvolger van de Volvo V40. In juni zullen de Göteborgs eindelijk hun nieuwe fabriek in Chengdu, China, in dienst kunnen nemen. Het patroon bij Volvo lijkt duidelijk. Ontwikkeling en ontwerp in Zweden, nieuwe fabrieken in China. Dit geeft ons een idee van wat ooit werkelijkheid zal worden met Saab.

China wordt steeds belangrijker voor de Zweedse economie. Een delegatie van het ministerie van Economische Zaken reist vrijdag naar China. Ondersecretaris Hakan Ekengren bezoekt de NDRC Superintendent en ontmoetingen met NEVS-eigenaar Kai Johan Jiang en Volvo-eigenaren zijn gepland. De NEVS-batterijfabriek wordt bezocht, ook de locatie van de nieuwe fabriek, waar vanuit 2014 de batterijen voor elektrische Saabs worden geproduceerd. Ook Quindao, als het huis van de nieuwe Saab-fabriek, staat op de agenda.

Tekst: tom@saabblog.net

15-gedachten ook "SAAB-nieuws: aantekeningen uit Zweden."

 • Het draait ....

  Nu afwachten en zien wat er uitkomt en hoeveel SAAB-spirit "wegging"!

  Groeten uit het zonnige Oldenburg

  Andre

   • Oeps, dat is echt geweldig! Verschrikkelijk! Zou verbaasd zijn als BAIC zo op de SAAB-geschiedenis kan vertrouwen.

    • Heel eenvoudig omdat de Chinezen altijd slecht zijn geweest in het kopiëren en vertalen.

 • Een dergelijk gedrag, zoals hier getoond op de website van BAIC, suggereert dat het een frivool bedrijf is - natuurlijk is dat niet alleen in China.

  In ieder geval denk ik dat het een zaak is van de juridische afdeling van SAAB AB - wiens president, Buskhe, zeker geen goedkeuring heeft verleend aan de SAAB-naam voor de BAIC Group.

  Een interventie door de SAAB-groep moet plaatsvinden in samenwerking met de NEVS - er zijn direct getroffen!

 • Dat is echt enorm!
  Ikzelf woonde en werkte 1-jaar in Guangzhou. Als gevolg daarvan mocht ik ook de levenswijzen van de Chinezen leren kennen. Daar was ALLERHAND, maar dit is meer dan ongelooflijk. Ik ben benieuwd of dit mogelijk gevolgen zal hebben (wat ik heel erg hoop).

  Zonnige groeten uit Lausitz. Marco

 • De BAIC kant is echt geweldig.

 • We moeten leven met de Chinezen-investering maar goed is de Chinezen-juiste internationale producten prefereren.
  Dit maakt ontwikkeling in Scheden zo belangrijk.
  Productie kan overal plaatsvinden.

 • Ik vond dat dit een voorproefje kon zijn van ons nieuwe SAAB-imago, gemaakt door SAAB in China.
  Er zijn echt mijn laatste haren naar de bergen.
  Er zijn dingen die de SAAB-wereld niet nodig heeft, BAIC is waarschijnlijk vanuit het perspectief van SAAB Fan ...

 • "Saab-testvoertuigen maken hun ronde en werden voor de eerste keer in Duitsland gezien." Hebt u meer informatie, beste Tom?

  • Het onderwerp zou me ook interesseren voor branden. Wilt u daar meer over weten?

  • Ik begrijp de interesse en de nieuwsgierigheid ;-). Er zou meer te schrijven zijn, maar dit is slechts een fanblog. Sommige dingen moeten door Saab 2.0 zelf worden gepubliceerd en niet door een fansite. Daarom - alsjeblieft - ga door met het gebruikelijke G-woord.

Reacties zijn gesloten.