SAAB weekend. Techno Classica-voedsel.

Op zaterdag belde de 25. Techno-Classica, en we gebruikten de enorme oldtimer-show om onze eerste grote tournee te maken met ons Silver Aero-project. Soms is de reis de bestemming en was de reis in Saab leuk. In Essen wachtte een kleurrijke show op veel, soms dure oldtimers.

Saabblog-team onderweg - dit keer in Essen
Saabblog-team onderweg - dit keer in Essen

De gepercipieerde hoeveelheid klassieke Porsche 911 wordt elk jaar groter bij vintage autoshows en de prijzen stijgen, stijgen omhoog en omhoog. Porsche rockt de scène, en misschien is het ook het onderwerp dat geld tegen elke prijs op zoek is naar een vorm van beleggen, wat ook het steeds stijgende prijsniveau zou verklaren. Maar we zijn er om oude en nieuwe vrienden te ontmoeten en over benzine te praten. En natuurlijk om op zoek te gaan naar ons Zweedse favoriete merk.

1. Duitse Saab Club op de Techno Classica
1. Duitse Saab Club op de Techno Classica

Saab, om het meteen te zeggen, vond bijna nooit plaats. Oké, daar is de 1. Duitse Saab Club, waarvan de leden al jaren de merkvlag onverminderd houden. Het bezoek aan de clubstand in hal 9.1 was ook een must. Dit jaar werden een Saab 99 Combi Coupe en een sonnet gepresenteerd in de 70-showroom voor het design van de jaren. De WAZ bezocht ook de clubstand en een Bericht geschreven.

Zweeds verhaal: Triboron-stand op de Techno Classica
Zweeds verhaal: Triboron-stand op de Techno Classica

Een verrassende Saab-aanwezigheid vonden we een verdieping lager. Een prachtige Saab 96 uit de verzameling van Josef Zabel versierde de stand van het Zweedse bedrijf Triboron, De Zweden ontwikkelen en distribueren biologisch volledig afbreekbare motoradditieven en het is een verhaal met Saab-achtergrond. Kort voor de beurs werden de Duitse brochures en de website voltooid, de Duitse distributie is de verantwoordelijkheid van de absolute Saab-fans. Geen wonder dat merkfans bij ons langs kwamen tijdens ons bezoek. We zullen later meer over Triboron praten.

En anders? Een Saab 900 zou in de open lucht te koop zijn geweest en de Saab 96 bevindt zich ergens op de markt voor klassieke auto's. Dat had het moeten zijn. Het was nog steeds interessant! Veel van de stands van het merk waren liefdevol ontworpen door de clubs, de vrienden van Wartburg hadden bijvoorbeeld een rallybaan opgezet. En de prijzen, zelfs voor alledaagse klassiekers, blijven stijgen. Tenminste als je de prijsideeën op de stands volgt. Een Citroën 2 CV Charleston kost naar verluidt net geen € 20.000 als hij nieuw is en een ietwat pluizige Ford Granada iets minder dan € 10.000. Ik denk dat we nog veel te leren hebben.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

Een gedachte over "SAAB weekend. Techno Classica-voedsel."

  • blanco

    Hallo Ttom,
    het was eigenlijk zo groen als ik ooit had ...
    Groeten, Horst.

Reacties zijn gesloten.