Go. Een bezoek aan Saab Zentrum Bonn.

Het leven van Blogger kan moeilijk zijn. Een paar dagen geleden ben ik in de richting van Bonn begonnen om het lokale Saab-centrum te bezoeken. Voor me waren slechts 200-kilometers, waarvoor ik van plan was, met een kort ontbijtpauze van twee en een half uur. Dat mijn schema niet zou werken, merkte ik na een paar kilometer op. Bij Hanau, de eerste file die ik nog steeds kan rondrijden, komen de files nummer twee en drie in korte tijd.

Wilklommen in het Saab-centrum Bonn!
Welkom bij Saab Zentrum Bonn!

Ik martel mijzelf en de Saab op zijstraten in de Taunus, zelfs daar is het alleen in een rustig tempo. De grotere omgeving van Frankfurt is te wijten aan vele ongelukken strak, niets werkt. Voor de eerste 30-kilometers heb ik een uur nodig, dus mijn schema is eindelijk rijp voor de prullenbak. Sommige dagen zijn zo, maar ik heb er een hekel aan om te laat te zijn voor een afspraak. Vooral als het de eerste persoonlijke ontmoeting is. In Bonn reageert men met clementie op mijn aankondiging, om te laat ter plaatse te zijn.

Een gevoelde eeuwigheid later, terug op de snelweg, is de weg vrijer, en hoe dichter we bij de voormalige hoofdstad komen, hoe meer de Turbo X kan vliegen. De pauze is geannuleerd omdat ik er later niet wil zijn. Ik kijk uit naar het Saab Zentrum Bonn, dat als Kunert Automobile AG een kleine naamloze vennootschap is. Ongebruikelijk voor een Saab-partner, maar ik heb in de vele Saab-jaren geleerd dat de handelscultuur van Saab heel individueel kan zijn.

[sam id=”1″ codes=”waar”]

In Bonn wachtte op mij een zeer grote, lichtovergoten dealer. De familie Kunert heeft jaren geleden een voormalige fabriekshal in Dynamit-Nobel gekocht en omgebouwd. De architectuur van de open hal is aangenaam, en in zekere zin sluit de Zweedse cirkel hier. De eerste indruk is positief. In de grote verkoophal staan ​​aan de linkerkant enkele huidige Saab 9-3-modellen en een mooie, open Saab 900. Aan de rechterkant is het andere Zweedse merk thuis. Aan de muren hangen Saab-foto's uit verschillende hoofdsteden van Europa. Heel veel Saab Spirit, op het eerste gezicht!

Inga Spira, CEO van Kunert Automobile AG, verwelkomt me hartelijk en ik krijg (eindelijk!) De eerste koffie van de dag. Bij de volgende rondleiding maak ik kennis met de andere twee bestuursleden Christoph Fassbender en Ralph Günter. In gesprek merk ik: Saab heeft een zeer hoge prioriteit in Bonn.

Saab 9-3-modellen bij Kunert Automobile AG in Bonn.
Saab 9-3-modellen bij Kunert Automobile AG in Bonn.

Een indruk die later nog sterker wordt. In de grote werkplaats worden de werkplaatsen voornamelijk bezet door voertuigen uit Trollhättan, moderne Saab 9-3 zijn op deze dag te bezoeken en ook een klassieke Saab 900 is er. In het werkplaats- en servicegebied wordt al heel wat Saab-competentie verzameld en ik ben ervan overtuigd dat de klanten van Bonner Saab hier in goede handen zijn.

Een specialiteit van Kunert Automobile AG is de online winkel voor Saab-reserveonderdelen. Het onderdelenmagazijn is uitgebreid en goed gesorteerd, de verkochte onderdelen zijn "Original Saab". Ik moet toegeven dat ik onder de indruk ben! Tijden zijn moeilijk voor Saab-partners en hoewel er een positieve toekomst aan het ontstaan ​​is in Trollhättan, is het "nu en hier" nog steeds een uitdaging.

Het Saab Center Bonn is een indrukwekkend modern, groen dealerschap. Zonne-energie wordt meer opgewekt dan nodig is voor de werking en het overschot wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De in-house carwash wordt bedreven met regenwater en de gebruikelijke milieuprocessen voor een autodealer zijn sowieso standaard.

Klassiek: Saab 96 van de familie Kunert
Klassiek: Saab 96 van de familie Kunert

Het Saab-bureau in Bonn is een open, hartelijk bedrijf, wat je voelt in een gesprek met Inka Spira, die het dealerschap van de tweede generatie runt, en de medewerkers. In Bonn zou je de mogelijkheid hebben om andere merken te vertegenwoordigen, omdat de locatie aantrekkelijk is, het pand modern en groot is. Maar u gaat de moeilijkere route en blijft loyaal aan Saab- en Saab-klanten. Tegelijkertijd wordt het aanbod onderaan afgerond. Gebruikte en jaarlijkse voertuigen van het merk Mini worden al geruime tijd aan het assortiment toegevoegd en passen goed bij de twee merken uit Zweden.

Terwijl ik met Inka Spira praat, zie ik de Mini Display Cleaner van de Saab Spring Action op haar smartphone. Kunert Automobile AG is betrokken bij elke actie van Saab Parts AB. Wat motiveert je om elke dag sterk te zijn voor het cultmerk van Trollhättan? Het antwoord komt in het interview dat ik had met Inka Spira.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

6 gedachten over 'Go. Een bezoek aan Saab Zentrum Bonn."

 • blanco

  Ik kan alleen maar instemmen met de positieve opmerkingen. Ik had een klein probleempje bij het passeren van mijn 9-3 2,8T SC, die erg meegaand en vriendelijk was en ook erg goedkoop in een half uur vast. Het was dus een erg leuke maar niet geplande pitstop. Autohaus Kunert is duidelijk het eerste adres voor Saab in en rond Bonn

 • blanco

  Heb er een paar keer besteld, een echt goed gevulde winkel en zeer vriendelijk personeel.

  Groeten Ralf

 • blanco

  Ik was vele jaren bij mijn Saab bij Kunert in Bonn en ik kan Tom alleen bevestigen. Hier wordt Saab geleefd en als klant voel je je goed (ook als vrouw, want helaas is het nog steeds niet overal standaard)

  Groeten Cetak

 • blanco

  Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! De winkel is, voor zover advies en kwaliteit van de onderdelen, zeer aan te bevelen.

 • blanco

  Moin.

  Als “Northern Lights” heb ik enige tijd geleden hun webshop bezocht omdat ze hier op de blog geadverteerd waren en een “kleinigheidje” wilden bestellen.

  Omdat ik nog een vraag had, belde ik daar.
  Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam!

  Sindsdien heb ik daar een paar keer meer "kleine dingen" besteld en zij (vooral de heer Waldorf) zijn altijd zeer behulpzaam, flexibel en bereid geweest om informatie te verstrekken!

  Leuk om hier meer te weten te komen over de "winkel". 🙂

Reacties zijn gesloten.