SAAB Festival Zweden. Saab-tour Kiel - Trollhattan.

Het aftellen naar het Saab-festival in Trollhättan is begonnen. In goede 8-weken is het zover! Op donderdag, de 30. Saab-fans die op de Zweedse veerboot naar Göteborg reizen, ontmoeten elkaar in mei Saab Service Kiel. Historische voertuigen van het Zweedse merk en ook zeer zeldzame pre-series Saabs zijn aangekondigd. Reden genoeg om er nog wat meer van te maken! We hebben een programma gemaakt voor ons kleine Saab-evenement en onze gezamenlijke reis naar Trollhättan.

Ontmoetingsplaats voor het Saab-feest: Saab Service Kiel
Ontmoetingsplaats voor het Saab-feest: Saab Service Kiel

De campagne wordt gesponsord door heel wat Saab-Spirit van de Duitse tak van de Saab Parts AB en van Saab Service Kiel.

Wat kunnen de fans verwachten in Kiel? De Saab-basis is vanaf 15.00 uur open voor de vergadering en historische Saabs uit de collectie van de familie Lafrentz zijn te bewonderen in de showroom. Er is koffie en cake, een ontmoeting met leuke, ietwat Saab-gekke mensen en natuurlijk Saab-gesprekken om in de stemming te komen voor onze Zweden-tour en het festival.

Als speciale verrassing ontvangt elke deelnemer die naar Zweden rijdt een persoonlijk Saab “rallybord” met de teamnaam erop gedrukt als herinnering aan de Saab-tour “Kiel - Trollhättan”. Aangezien de platen beperkt zijn en voor elk team individueel worden bedrukt, is het verstandig om vroeg in te schrijven. Het ontwerp van de tourplaten "Kiel - Trollhättan" is heel erg Saab en zal volgende week op de blog worden gepresenteerd!

De E45 naar Trollhattan 2010. Nog steeds als een bouwplaats met files.
De E45 naar Trollhattan 2010. Nog steeds als een bouwplaats met files.

Bij 17: 45-klok is het tijd. Samen beginnen we in de richting van Schwedenkai en gaan we op weg in de richting van Trollhättan. De veerboot landt tegen 9: 00 in Göteborg de volgende ochtend, en wie wil, kan ons meenemen in een konvooi naar Saab City. Over de nieuw ontwikkelde E45 gaat het dan, zonder bouwlocaties en files, in de richting van het noordoosten. Samen zijn we van plan om rechtstreeks naar de Saab-fabriek te rijden en, indien mogelijk voor het hoofdportaal, een herdenkingsfoto te maken. Dan: het festival is open!

Deelnemers kunnen zich hier registreren. De regels zijn eenvoudig. Het kan elke Saab-fan zijn die met ons naar Zweden komt en wiens Saab een Duitse of Oostenrijkse goedkeuring heeft. Registratie voor deelname aan het evenement is uiteraard gratis.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

Een gedachte over "SAAB Festival Zweden. Saab-tour Kiel - Trollhattan."

  • Geweldig idee! SAAB is springlevend

Reacties zijn gesloten.