SAAB-gemeenschap. Saab-groei en updates.

Als er zoiets bestond als een Saab Merit Medal, dan zou Freund Götz een kandidaat zijn. Omdat hij veel mensen heeft geïnspireerd voor het merk, en hij ze altijd verleidt om meer Saabs te kopen ... Götz is de afgelopen dagen op pad geweest met zijn Saab-vriend Dietrich - natuurlijk om Saab te kopen, wat anders ...

Aan de rechterkant een zeldzame Saab 900 Turbo DeLuxe en aan de linkerkant de nieuwe Saab 9-5 van Dietrich.
Aan de rechterkant een zeldzame Saab 900 Turbo DeLuxe en aan de linkerkant de nieuwe Saab 9-5 van Dietrich.

Dietrich bezit een Saab 900 Turbo DeLuxe, die het door publicatie in de motor klassieker tot op zekere hoogte heeft gebracht. Het is echter niet de DeLuxe op de foto, in bepaalde Saab-kringen zijn er gewoon eindeloos Zweden. Dietrich is nu ook de trotse eigenaar van een Saab 9-5 van 2006, een aankoop die opnieuw consequenties zou hebben. Omdat Götz ook zo enthousiast is over de 9-5, dat de volgende dag een Saab werd gekocht. Een Saab 9-5 voor Götz.

Heiko en de Saab 9-3

In januari kocht Heiko een Saab 9-3 Aero op het Mobilforum Dresden. Zijn eerste Saab, en zoals wij schreef hij was er erg blij mee. Was, want na een korte tijd ontdekte hij een sterke roestaanval op het spatbord. Wat is er ongewoon aan zo'n jonge Saab en tot nu toe is de eerste zaak in mijn oren opgekomen. In Dresden werd de roest verwijderd ten koste van het mobiele forum en de Saab opnieuw geverfd.

Gedurende deze tijd mocht Heiko rijden ten koste van de Mobile Forum Mini. Hmm. Zelfs in Dresden zijn de voertuigen uit Trollhättan schaars, en we hebben, zoals Heiko opmerkte, een Saab-autodealer zonder Saabs. Maar dat kan op een dag veranderen. Hoe dan ook, Heiko is nu weer gelukkig en heeft plezier met zijn Saab.

Heikos Saab 9-3 Aero en 9-3 Cabriolet in Dresden
Heikos Saab 9-3 Aero en 9-3 Cabriolet in Dresden

Max en de Saab 9000-update

6 week geleden dat ik met Max in Hanau was voor Saab-aankoop. Voor een klein bedrag hebben we er een Saab 9000 gekocht, waarvan de toekomst we gezien als gevolg van optische roest aanval niet zo rooskleurig. Ondertussen is de Saab goedgekeurd en het eerste bezoek aan de lift bracht het geheel overzichtelijk.

Wat er op het eerste gezicht niet goed uit zag, werd in het juiste perspectief geplaatst. De roest wordt verwijderd en de Saab gaat langer mee. Hiermee heeft Max een goede aankoop gedaan en de prijs betaald voor de restauratie.

Ik ben blij als Saab-verhalen tot een goed einde komen.

En er komt nog iets in je op: de Saab-gemeenschap groeit nog meer. In Franken is een Saab 9-4x onderweg. Een echt zeldzaam voertuig. Super goed !

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeeldingen: saabblog.net

4 gedachten over 'SAAB-gemeenschap. Saab-groei en updates."

 • Beste Dietrich, beste Götz,

  We wensen je altijd een goede reis.

  Groeten uit het zuiden en tot snel,
  Nico en Felix

 • Moin moin, Constantin! Misschien is de zon te laag…..
  Groeten uit het noorden!

 • Ik herken de kentekenplaat van mijn vaderland op de cabriolet, maar in natuurlijke termen heb ik de Saab daar nooit gehad.

  groeten

 • Ja, ik ben weer gelukkig. Hoewel ik de ervaring heb dat Minis geen Saabs zijn. 😉
  Nu moet alleen het nieuws uit Zweden kloppen, dat kan ik in de toekomst Saab rijden.

Reacties zijn gesloten.