Update. Dealerslijst Saab voorjaarsweken online.

Het is zoiets als een inventaris van de huidige Saab-situatie in Duitsland. De Duitse dochteronderneming van Saab Parts in Eschborn heeft een actueel overzicht van alle dealers die deelnemen aan de voorjaarscampagne online gezet. Een goed idee, want bij eerdere campagnes was er soms wat frustratie door het gebrek aan transparantie.

SAAB voorjaarsweken 2013
SAAB voorjaarsweken 2013

Maar als je de lijst doorbladert, zijn er nog een paar verrassingen. Logischerwijs behoren de "vuurtorens" tot de Saab-dealers. Beginnend in Kiel, boven Bonn, Berlijn, Bamberg, Leinfelden, Osnabrück, Paderborn en Vienenburg. Maar sommige namen ontbreken, terwijl andere me verbazen.

Voorbeeld Hamburg. Vier bedrijven nemen deel aan de Hanzestad en ik zou geen enkele naam hebben verwacht. Maar een traditionele Saab-partner uit de omgeving van Hamburg ontbreekt, wat jammer is. Of Frankfurt. Het voormalige Saab-centrum Frankfurt is er niet, het gebied rond Frankfurt is een groot vacuüm. Frankfurt organiseert zijn eigen actie, die onbegrijpelijk is. De dichtstbijzijnde deelnemende partner is Saab Zentrum Mainz.

Ik zou graag een dealerlijst verwelkomen voor toekomstige acties. Elke dealer heeft de mogelijkheid om deel te nemen, en een directory bespaart ons als klant enige teleurstelling, als het bedrijf niets wil weten over de speciale aanbieding. Saab-partners, die Saab als een businessmodel begrijpen en leven, worden er door ondersteund. Dat is gewoon. Omdat deze bedrijven hun kleuren tonen en tijd en geld investeren. Ze verdienen onze steun.

De dealerlijst van de veeractie 2013 kan hier worden gedownload.

Tekst: tom@saabblog.net

28 gedachten over 'Update. Dealerslijst Saab voorjaarsweken online."

 • Dit gaat allemaal goed. Maar hoe moet ik als potentiële klant ervan leren als het nergens wordt gepubliceerd? De blog heeft waarschijnlijk niet gecommuniceerd en ik ben (nog) niet in het klantenbestand.

 • Er zijn Saab-dealers die erg betrokken zijn bij het merk en hun klanten en er nog steeds een hebben
  Bied premium service aan. Saab-dealers zijn vaak zoals uw klanten, bijvoorbeeld particulieren en maak ze zelf
  Acties !! Hier in de blog krijg je de indruk dat alleen degenen die meedoen aan een voorjaarscampagne goed zijn ...
  Ik zou het geweldig en meer objectief vinden om een ​​volledige lijst van dealers te publiceren. Het kan ook worden aangevuld
  Deelname of eigen actie.

  Christoph hart

  SAAB Centre Trier (sinds 1982)

 • @John:

  > Welke koelkast is goedkoper en welke is goedkoper? Die voor 299, - en na een jaar kapot
  > gaat of blijft die bijvoorbeeld 349, - en minimaal twee jaar bewaren?

  Ik kan je dat niet vertellen. Kan ook de goedkopere zijn! Maar dat is niet mijn punt! Het gaat mij niet om de prijs, maar om het feit dat het voor mij weer een ongecoördineerde actie lijkt te zijn! En ik ben niet de enige die daar staat ... In het huidige geval is het alsof de brief afkomstig is van de Duitse tak van Saab Parts AB. Het zijn uiteindelijk aanbiedingen van de respectievelijke winkelier. In de brief wordt de indruk gewekt dat het om “speciale aanbiedingsprijzen” gaat, ook al wordt het nergens vermeld. Men kan desnoods afleiden uit “fixed price”, maar alleen de productie van een prospectus kan dat bewerkstelligen. Maar het is niet! Dit zijn normale, individuele prijzen van de respectievelijke dealer. Ik weet niet wat er mis gaat, maar naar mijn mening moet je iemand aan boord krijgen met wat marketingkennis. Dit is hoe je je een beetje voelt als een "denkend" persoon…. 😉

  > Is u ooit getoond hoe en waar de banden worden opgeslagen en hoe ermee wordt omgegaan?
  > Wat krijg je als je maar 60, - betaalt voor het stallen van de banden maar ze zijn bekrast
  > Velgen terugkrijgen?

  Begrijp uw vraag niet ... Omdat: 1. Er zijn SAAB-dealers, waar het 30 EUR kost. Betekent dit dat ze de wielen niet opslaan en bekrassen? Omgekeerd: ik betaal (t) e bij een ex-Saab dealer (grote GM alles dealer) 80 euro inclusief inruil. Ze krabden nog steeds aan mijn velgen. En nu? Mhhh….

  Conclusie: ik was NIET bezorgd over het prijsniveau, maar over de uitvoering van de campagne ... Dezelfde folders verspreid over Duitsland, met een aantal heel anders. Prijzen en zelfs op één plek. Persoonlijk vind ik dat onprofessioneel ... Zoals ik al zei, er zijn manieren en middelen om het anders te doen en andere merken, hoe groot of branche ook, kunnen het ook!

  Ik vind het erg belangrijk dat "acties" of iets dergelijks. gemaakt zijn. Niet dat er een verkeerde indruk ontstaat ... 😉

 • Wel, ik heb het gedaan. SAABINE opgepikt door de vriendelijke na inspectie. Voor bijna 300 € veeractie dankzij een complete inspectie, olieverversing en alle nieuwe filters. Omdat je niet kunt klagen. SAABINE is nu klaar voor de paasvakantie en de SAAB-pad was ook beschikbaar. Wie klaagt nog steeds dat is echt niet om te helpen.

 • Bedankt Tom, zo is het. Elke betrokken servicepartner verdient onze steun en onze bestellingen. De actie is goed, het idee klopt!

 • Ik denk dat het heel normaal is voor Saab-partners om hun eigen prijzen te berekenen op basis van grootte en regio. Het feit dat de dealers en de Saab-onderdelen dergelijke uitgebreide pakketten met inspectiediensten leveren, zou ons tevreden moeten stellen en we zouden deze acties moeten verwelkomen.
  Misschien moeten we, voordat alles eindelijk besproken is, bedenken hoe het was voor 15 maanden rond Saab en ook nadenken over welke acties in de voorgaande jaren werden ondernomen. Er waren zomer- en winterbandenpromoties maar geen innovatieve productideeën rond de auto zoals nu. Als traktatie zijn er nog steeds saabige weggeefacties. Ik begrijp sommige van de opmerkingen hier niet en ik vraag me af, wat willen we nog meer?

 • Hallo, moin Saab fans,

  je maakt zoveel prijsvergelijkingen! Waarom schrijft niemand van jullie dat hij blij is om een ​​Saab-partner te hebben of wat voor soort aandacht hij krijgt voor de betreffende prijs?
  Van papier is bekend dat het geduldig is en er wordt veel geschreven en zelfs meer geadverteerd, maar niet altijd wordt alles nageleefd. Ik betaal liever een paar euro meer als ik me achteraf geen zorgen hoef te maken over de service! Wat heb ik er aan (naast problemen) als er na een onderhoudsbeurt / inspectie of reparatie een 'eigenaardigheid' is weggewerkt, maar er dan een nieuwe eigenaardigheid (die voorheen niet aanwezig was) opduikt.

  Persoonlijk zou ik graag zien dat onze servicepartners een zorgvuldige service verlenen en geen vaste prijs. Als de service GOED is, ben ik bereid de WAARDE ervan te betalen. Ik heb tenslotte altijd een reis van ongeveer 50 km (minimaal twee keer per jaar alleen om banden te verwisselen en dat met elk van onze Saab's) en investeer vrijwillig veel vrije tijd. Anders zou ik van merk moeten veranderen.
  Ik ken iemand die zijn 'mooie 9-5' gewoon heeft 'afgeschrikt' omdat hij vreesde dat hij geen reserveonderdelen meer zou krijgen. Leken niet goed geïnformeerd te zijn.

  Velen van ons hebben geen reden om te klagen over de kosten van onze auto's. In tegenstelling tot de 'Duitse massaproducten' zijn onze betrouwbare Zweedse rariteiten niet bepaald goedkoop, maar zeker niet duur.
  @Mike3k
  Welke koelkast is goedkoper en welke goedkoper? Wie breekt voor 299, - en na een jaar of wie houdt voor bijvoorbeeld 349, - en minstens twee jaar?
  Heb je ooit laten zien hoe en waar de banden zijn opgeslagen en hoe je ze moet hanteren? Wat heb je gewonnen, als je alleen 60 betaalt, voor het opbergen van de banden maar ze terugkrijgt met krassende velgen?

  @flor
  Wees blij dat je zo bent voor de gek gehouden! Kunt u degene kiezen waarvan u denkt dat hij een betere partner is? Anderen zouden blij zijn als ze maar één partner hadden!

  @Thomas
  Ook zijn de 'aardige mensen' die je noemt nog steeds aardig en vriendelijk, maar (uit eigen ervaring) helaas niet zo voorzichtig! Ook zijn sommige van deze aardige mensen er helaas niet meer.

  @ Tom
  Natuurlijk is het jouw blog en ook jouw schrijfstijl. Maar misschien kunt u wat gedachten over het juiste gebruik van elk van de termen schijnbaar of blijkbaar maken?
  Bedankt voor het vermelden van de Swissvax-producten in een van uw vorige berichten. Ik kende haar nog niet. Ik had een goed instapassortiment en ben erg enthousiast over het resultaat! Trouwens: de telefoondienst werd ook aanbevolen!

 • Bedankt, Matthias

 • Hallo saabisten, weet iemand iets van de Zwitserse deelnemers?

  TX-groeten uit Centraal-Zwitserland

 • Een prijsvergelijking is de moeite waard. Het is geruststellend dat er geen prijsafspraak lijkt te zijn:

  Het aanbod van de lenteweken kreeg ik van twee workshops in dezelfde stad. De prijzen van A en B verschillen van boven naar beneden voor de 6 beoordeelde diensten als volgt (ik neem aan dat inclusief btw, maar niets is inbegrepen):

  AB
  _________________________________

  97% 100%
  134% 100%
  133% 100%
  114% 100%
  124% 100%
  146% 100%

 • Ik weet dat retailers verschillende prijzen hanteren. Maar de flyer geeft iets van "actie", "speciale aanbiedingen" of iets dergelijks weer. Dat hoeft niet per se het geval te zijn. Naar mijn mening zijn het normale aanbiedingen / prijzen van de respectievelijke winkelier ... Misschien maakt een ervan het misschien iets goedkoper dan normaal, maar in mijn geval niet echt.

  En wat betreft het feit dat de dealers hun eigen organisaties zijn met hun eigen berekeningen: correct. MAAR: Als het "hogere bedrijf" een flyer met aanbiedingen stuurt, kan het deze prijzen binnen een bepaald kader "dicteren". In hoeverre er subsidies etc. zijn, is een andere kwestie. Vergelijk dat eens met een elektronische discounter. Er komt een brochure uit en hoewel elk filiaal voor zichzelf verantwoordelijk is, kost de koelkast overal 299 euro - of het nu in Kiel, Berlijn, Bonn of München is!

 • Welnu, de "vaste prijs" moet worden begrepen op basis van de prestatie. Sorry, de Saab-dealers zijn ondernemers en iedereen heeft zijn eigen berekening. Een keten van Saab-dealers zou worden verwacht met slechts één eigenaar die de verkoop van auto's en autodiensten niet volledig begrijpt.

  In het verleden had geen enkele verkooporganisatie, ongeacht welk merk, altijd maar één prijs.

 • Jammer, echt jammer dat zo'n positief om actie te evalueren zo'n bittere nasmaak ontwikkelt:
  Zoals Tom al schreef, is het meer dan verrassend dat sommige grote dealers / servicepartners, waarvan eigenlijk altijd bekend is dat ze voor SAAB leven, er niet bij betrokken raken!
  En het feit dat sommige “Oppel” -workshops, die ook SAAB maken, deelnemen, maakt het verhaal er niet echt beter op!
  Alleen het feit dat er soms kleine servicepartners zijn, is een stap in de goede richting ...

 • Dit is geenszins bedoeld als rechtvaardiging voor een dergelijke prijsstelling (waarbij uiteindelijk elke dealer dan zijn eigen berekening maakt voor zogenaamde 'vaste prijzen') - maar ik heb van BMW-rijders vernomen dat zelfs daar de dealers voor dezelfde diensten (materiaal en loon) zeer verschillende prijzen oproepen.
  De grote uitzondering is SAAB niet!

 • Ik weet niet wat ik van de actie moet denken ... Het “document” zegt iets over “vaste prijzen”. Maar elke dealer maakt zijn eigen prijzen en de verschillen zijn enorm! Dus ik voel me echt slecht… ..?!

  Voorbeelden? Wielwissel en opslag soms voor onder de 60, voor mij meer dan 100, -. Beide in grote steden, waarbij de prijzen zouden moeten worden omgekeerd op basis van lokale inkomsten. Er zijn mensen die deze brieven van twee dealers hebben gekregen. Olie verversen -> 2 EUR verschil, exclusieve service met 50 verschil.

  Sorry, maar voor mij zie je er belachelijk uit! Dat zou zijn alsof een winkelketen brochures drukt met verschillende prijzen voor elk filiaal en dan wil praten over de "lage prijsgarantie" en dezelfde ... Volledig onbetrouwbaar; (

  Ik kan zien dat mensen zich inzetten om te doen wat. Maar soms zou het goed zijn om te denken in plaats van actief te zijn. Als je deze flyers verstuurt, is dat allemaal goed en wel. Maar als deze "vaste prijzen" de normale prijzen zijn die zijn vastgesteld door de respectievelijke dealer, dan moet u afzien van deze window dressing.

 • Dit was eigenlijk bedoeld als antwoord op Heiko, die wilde weten of het mobiele forum Dresden deelneemt aan de actie!

 • Gewoon daar gebeld. Het mobiele forum is niet geregistreerd voor deze promotie, je hebt je eigen voorjaarscontrole samengesteld voor een vaste prijs. De forfaitaire vloeistoftoevoegingen van de Saab Parts-promotie zijn bijvoorbeeld niet inbegrepen, maar worden indien nodig aangeboden. Na het gesprek is de controle ook zeer grondig, omdat het van plan zou moeten zijn voor ongeveer 1h. Ik denk dat ik na Pasen een afspraak ga maken.

 • Hallo. Helaas kunt u dat uitbreiden met het gebied rond Hannover **! ;-(

  Ik kom heel ruw van de andere kant van Hannover.
  Ook hier niets officieel. 🙁
  De volgende zou net dan Bremen zijn.

  Ik weet dat er (ooit) in Walsrode een Saab-werkplaats in Walsrode was (of is er nog steeds?).
  Dit staat ook niet op de Saab-kant, maar toch.
  Ik vraag me altijd af of de "echte" Saab-partner nog steeds bestaat als ik om de paar maanden langs Walsrode rijd.

  ** We hadden ooit een van onze Saabs van de Saab-dealer in Hannover op de "Old Airport" van de "Vahrenwalder". Helaas bestond het enige tijd later niet meer. 🙁

 • Hallo,

  de weg is het zeker waard, maar het is niet zo ver van HI naar Vienenburg en je hebt gelijk daar zijn hele aardige mensen bij de schroeven.

 • Ook Oostenrijkse werkplaatsen / dealers zijn bij de voorjaarsweken betrokken. Is er alstublieft een lijst voor Oostenrijk?

 • Mobile Forum Dresden niet inbegrepen? Was dit niet aan de hand?

 • De lijst valt een beetje tegen. Er is geen Saab-partner in de directe omgeving van Hildesheim en Hannover.
  Waar ik de reserveonderdelen tot nu toe in Hannover koop, zal ik waarschijnlijk niet meer openen, omdat mensen niet eens kunnen deelnemen aan de actie - geweldige klantentrouw :-(
  Er rest alleen de weg naar een voormalige Saab-partner in de Hildesheim Nordstadt, maar de actie kan niet bieden.
  Hoe zeg je het - wie wil er niet ...
  De weg naar de Harz is helaas te ver voor een inspectie,
  hoewel er een zeer bekwaam team aan het werk is.

 • Helaas zijn er geen prijzen, hoewel vaste prijzen zijn opgegeven en in de buurt van Hannover is er niets!

 • De lijst is goed en vice versa een stimulans voor SAAB-dealers om in de toekomst deel te nemen aan deze acties!

 • Hello.
  Bedankt Tom voor het doorsturen van de lijst! Daardoor ben ik een beetje frustratie bespaard! of mijn angsten zijn bevestigd:

  Het noordwesten is - naast Frankfurt - een vacuüm! De lokale dealer in Oldenburg en het “voormalige” Wiefelstede doen allebei niet mee! Beiden hebben nog steeds hun SAAB-logo op straat ... maar naar Bremen of Osnabrück rijden voor deze aanbieding is iets te ver op 60 of 100 km!

  Dus, voor beter of slechter, de enige manier om bij de "FreieWerkstatt" te komen!

  Als er toevallig iemand in Oldenburg is en een omweg wil maken naar de lokale Saab-vertegenwoordiger, mogen de verwachtingen niet hooggespannen zijn ...

  Groeten uit het zonnige SAAB-vacuüm Oldenburg

  Andre

 • Vertrouwen is goed, controle is beter ... Dortmund doet natuurlijk mee aan de campagne, de lijst wordt direct bijgewerkt!

 • Vreemd genoeg staat het Saab Center Dortmund niet op de lijst. Dortmund neemt deel aan alle Saab-acties. Alle klanten zijn ook via Saab aangeschreven voor deze campagne en het aanbod wordt ook actief gebruikt. Deze lijst moet worden bijgewerkt ...

Reacties zijn gesloten.