Update. Dealerslijst Saab voorjaarsweken online.

Het is zoiets als een inventaris van de huidige Saab-situatie in Duitsland. De Duitse dochteronderneming van Saab Parts in Eschborn heeft een actueel overzicht van alle dealers die deelnemen aan de voorjaarscampagne online gezet. Een goed idee, want bij eerdere campagnes was er soms wat frustratie door het gebrek aan transparantie.

SAAB voorjaarsweken 2013
SAAB voorjaarsweken 2013

Als je door de lijst kijkt, zijn er een paar verrassingen. Logischerwijs behoren de "vuurtorens" tot de Saab-dealers. Gestart boven in Kiel, over Bonn, Berlijn, Bamberg, Leinfelden, Osnabrück, Paderborn en Vienenburg. Maar sommige namen ontbreken, terwijl anderen me verbazen.

Voorbeeld Hamburg. Vier bedrijven nemen deel aan de Hanzestad en ik zou geen enkele naam hebben verwacht. Maar een traditionele Saab-partner uit de omgeving van Hamburg ontbreekt, wat jammer is. Of Frankfurt. Het voormalige Saab-centrum Frankfurt is er niet, het gebied rond Frankfurt is een groot vacuüm. Frankfurt organiseert zijn eigen actie, die onbegrijpelijk is. De dichtstbijzijnde deelnemende partner is Saab Zentrum Mainz.

Ik zou graag een dealerlijst verwelkomen voor toekomstige acties. Elke dealer heeft de mogelijkheid om deel te nemen, en een directory bespaart ons als klant enige teleurstelling, als het bedrijf niets wil weten over de speciale aanbieding. Saab-partners, die Saab als een businessmodel begrijpen en leven, worden er door ondersteund. Dat is gewoon. Omdat deze bedrijven hun kleuren tonen en tijd en geld investeren. Ze verdienen onze steun.

De dealerlijst van de veeractie 2013 kan hier worden gedownload.

Tekst: tom@saabblog.net

28-gedachten ook "Update. Dealerslijst Saab voorjaarsweken online."

 • Helaas staat Saab Zentrum Dortmund niet op de lijst. Dortmund neemt deel aan alle acties van Saab. Ook voor deze actie zijn alle klanten benaderd via Saab en wordt het aanbod ook actief gebruikt. Deze lijst moet worden bijgewerkt ...

  • Vertrouwen is goed, controle is beter ... Natuurlijk neemt Dortmund deel aan de campagne, de lijst zal onmiddellijk worden bijgewerkt!

 • Hello.
  Bedankt Tom voor het doorsturen van de lijst! Daardoor ben ik een beetje frustratie bespaard! of mijn angsten zijn bevestigd:

  Het noordwesten is - naast Frankfurt - een vacuüm! De lokale dealer in Oldenburg en ook de "voormalige" Wiefelstede doen ook niet mee! Beide hebben nog steeds hun SAAB-logo op de weg ... maar voor deze aanbieding om naar Bremen te rijden, of Osnabrück is bij 60 of 100 Km maar een beetje te ver weg!

  Zo blijft alleen de weg naar de "gratis workshop" over!

  Als toevallige in Oldenburg is en een omweg naar de lokale Saabvertretung wil maken, moeten de verwachtingen niet hoog beginnen ...

  Groeten uit het zonnige SAAB-vacuüm Oldenburg

  Andre

 • De lijst is goed en vice versa een stimulans voor SAAB-dealers om in de toekomst deel te nemen aan deze acties!

 • Helaas zijn er geen prijzen, hoewel vaste prijzen zijn opgegeven en in de buurt van Hannover is er niets!

 • De lijst is een beetje een teleurstelling. In de directe omgeving van Hildesheim en Hannover is er geen Saab-partner.
  Waar ik de reserveonderdelen tot nu toe in Hannover koop, zal ik waarschijnlijk niet meer openen, omdat mensen niet eens kunnen deelnemen aan de actie - geweldige klantentrouw :-(
  Er rest alleen de weg naar een voormalige Saab-partner in de Hildesheim Nordstadt, maar de actie kan niet bieden.
  Hoe heet het - wie wil niet ...
  De weg naar de Harz is helaas te ver voor een inspectie,
  hoewel er een zeer bekwaam team aan het werk is.

  • Hallo,

   de weg is het zeker waard, maar het is niet zo ver van HI naar Vienenburg en je hebt gelijk daar zijn hele aardige mensen bij de schroeven.

  • Moin. Met het gebied rond Hannover ** kun je helaas iets uitbreiden! ;-(

   Ik kom heel ruw van de andere kant van Hannover.
   Nogmaals, niets is officieel.
   De volgende zou net dan Bremen zijn.

   Ik weet dat er (ooit) in Walsrode een Saab-werkplaats in Walsrode was (of is er nog steeds?).
   Dit staat ook niet op de Saab-kant, maar toch.
   Ik vraag me altijd af of de "echte" Saab-partner nog steeds bestaat als ik om de paar maanden langs Walsrode rijd.

   ** Een van onze Saabs hadden we ooit van de Saab-dealer in Hannover op de "Old Airport" van de "Vahrenwalder" uitgaand. Helaas was er geen tijd later. 🙁

 • Mobile Forum Dresden niet inbegrepen? Was dit niet aan de hand?

 • Op de voorjaarsweken zijn ook Oostenrijkse workshops / dealers betrokken. Is er ook een lijst voor Oostenrijk alstublieft?

 • Gewoon daar gebeld. Het mobiele forum is niet geregistreerd voor deze promotie, je hebt je eigen voorjaarscontrole samengesteld voor een vaste prijs. De forfaitaire vloeistoftoevoegingen van de Saab Parts-promotie zijn bijvoorbeeld niet inbegrepen, maar worden indien nodig aangeboden. Na het gesprek is de controle ook zeer grondig, omdat het van plan zou moeten zijn voor ongeveer 1h. Ik denk dat ik na Pasen een afspraak ga maken.

 • Dit was eigenlijk bedoeld als antwoord op Heiko, die wilde weten of het mobiele forum Dresden deelneemt aan de actie!

 • Ik weet niet wat ik van de actie moet denken ... In het "document" zit iets van "vaste prijzen". Alleen elke dealer maakt zijn eigen prijzen en de verschillen zijn enorm! Dus ik voel me slecht vera ...?

  Voorbeelden? Verandering van wiel en Einlager tijden voor onder 60, met mij over 100, -. Zowel in grote steden, waarbij de prijzen op de lokale verdienste berekend zouden moeten worden teruggedraaid. Er zijn mensen die deze brieven van 2-dealers hebben ontvangen. Olie verversen -> 50 EUR-verschil, exclusieve service met 100-verschil.

  Sorry, maar voor mij maakt het dat je er belachelijk uitziet! Dat zou zijn als een winkelketen voor elke Filliale-prentbriefkaarten met verschillende prijzen en dan wat van "lage prijsgarantie" en hetzelfde wil zeggen ... volkomen onwaarschijnlijk;

  Ik zie dat mensen zich inzetten voor wat ze moeten doen. Maar denken zou soms goed zijn in plaats van actionisme. Als je deze flyers verzendt, prima en goed. Maar als deze "vaste prijzen" de normale prijzen zijn die door de dealer zijn vastgesteld, moet u afzien van deze oogdouche.

 • Dit mag in geen geval een rechtvaardiging zijn voor een dergelijke prijsstelling (waarbij uiteindelijk elke dealer zijn eigen berekening opstelt voor zogenaamde "vaste prijzen") - maar ik heb van BMW-chauffeurs gehoord dat zelfs daar de dealers voor dezelfde diensten (materiaal en betalen) bel heel andere prijzen.
  De grote uitzondering is SAAB niet!

 • Jammer, echt jammer dat zo'n positief om actie te evalueren zo'n bittere nasmaak ontwikkelt:
  Zoals Tom al schreef, is het meer dan verrassend dat sommige grote dealers / servicepartners, waarvan eigenlijk altijd bekend is dat ze voor SAAB leven, er niet bij betrokken raken!
  En het feit dat sommige "Oppel" workshops, die ook SAAB maken, betrokken zijn, maakt het verhaal niet echt beter!
  Alleen die kleine servicepartners maken er deel van uit, is een manier in de goede richting ...

 • Welnu, de "vaste prijs" is om de uitvoering te begrijpen. Sorry voor de Saab-dealers zijn ondernemers en iedereen heeft zijn eigen berekening. Zou een keten van Saab-dealers worden verwacht met slechts één eigenaar van de beoogde, die de distributie van auto's en autoservice niet helemaal begreep.

  In het verleden had geen enkele verkooporganisatie, ongeacht welk merk, altijd maar één prijs.

  • Ik realiseer me dat dealers verschillende prijzen hebben. De flyer geeft echter iets weer van "actie", "speciale aanbiedingen" of iets dergelijks. Dat is niet noodzakelijk het geval. Er zijn naar mijn mening normale aanbiedingen / prijzen van de respectieve dealer ... Misschien maakt die misschien een beetje goedkoper dan normaal, maar in mijn geval liever niet.

   En met betrekking tot het feit dat de dealers eigen organisaties zijn met hun eigen berekening: Juist. MAAR: Als de "Oberfirma" een flyer met aanbiedingen stuurt, kunnen ze deze prijzen zeker tot op zekere hoogte "dicteren". In welke mate, als gesubsidieerd enz., Een andere kwestie is. Zou het kunnen zijn met een elektrische discounter. Het komt uit een prospectus en hoewel elke branche verantwoordelijk is voor zichzelf, kost de koelkast overal 299, - Euro - of het nu in Kiel, Berlijn, Bonn of München is!

 • Een prijsvergelijking is de moeite waard. Het is geruststellend dat er geen prijsafspraak lijkt te zijn:

  Ik kreeg het aanbod van de lenteweken van twee workshops uit dezelfde stad. De prijzen van A en B verschillen van boven naar beneden voor de goedgekeurde 6-services als volgt (ik neem aan dat inclusief BTW, maar niets is inbegrepen):

  AB
  _________________________________

  97% 100%
  134% 100%
  133% 100%
  114% 100%
  124% 100%
  146% 100%

 • Hallo, moin Saab fans,

  je maakt zoveel prijsvergelijkingen! Waarom schrijft niemand van jullie dat hij blij is om een ​​Saab-partner te hebben of wat voor soort aandacht hij krijgt voor de betreffende prijs?
  Van papier is bekend dat het geduldig is en er wordt veel geschreven en meer geprezen, maar niet altijd alles bewaard. Ik betaal liever nog een paar euro, als ik me achteraf niet druk hoef te maken over de service! Wat is het probleem (behalve ergernis) wanneer na een service / inspectie of reparatie een 'Macke' werd geëlimineerd, maar dan verschijnt er een nieuwe Macke (die niet eerder beschikbaar was).

  Persoonlijk wens ik onze servicepartners een zorgvuldige service en geen vaste prijs. Met een GOEDE service ben ik klaar om de bijbehorende WAARDE te betalen. Ik heb tenslotte altijd een goede startafstand van 50 km (minstens één keer per jaar 2 om alleen banden te verwisselen en dat met elk van onze Saab's) en investeer veel vrije tijd, vrijwillig. Anders zou ik het merk moeten veranderen.
  Ik ken iemand die zijn 'mooie 9-5' gewoon heeft 'afgeschrikt' omdat hij vreesde dat hij geen reserveonderdelen meer zou krijgen. Leken niet goed geïnformeerd te zijn.

  Velen van ons hebben geen reden om te klagen over de kosten van onze auto's. In tegenstelling tot de 'Duitse massaproducten' zijn we niet bepaald goedkoop met onze betrouwbare Zweedse zeldzaamheden, maar zeker goedkoop.
  @Mike3k
  Welke koelkast is goedkoper en welke goedkoper? Wie breekt voor 299, - en na een jaar of wie houdt voor bijvoorbeeld 349, - en minstens twee jaar?
  Heb je ooit laten zien hoe en waar de banden zijn opgeslagen en hoe je ze moet hanteren? Wat heb je gewonnen, als je alleen 60 betaalt, voor het opbergen van de banden maar ze terugkrijgt met krassende velgen?

  @flor
  Wees blij dat je zo bent voor de gek gehouden! Kunt u degene kiezen waarvan u denkt dat hij een betere partner is? Anderen zouden blij zijn als ze maar één partner hadden!

  @Thomas
  Ook zijn de 'aardige mensen' die je noemt nog steeds aardig en vriendelijk, maar (uit eigen ervaring) helaas niet zo voorzichtig! Ook zijn sommige van deze aardige mensen er helaas niet meer.

  @ Tom
  Natuurlijk is het jouw blog en ook jouw schrijfstijl. Maar misschien kunt u wat gedachten over het juiste gebruik van elk van de termen schijnbaar of blijkbaar maken?
  Bedankt voor het vermelden van de Swissvax-producten in een van uw vorige berichten. Ik kende haar nog niet. Ik had een goed instapassortiment en ben erg enthousiast over het resultaat! Trouwens: de telefoondienst werd ook aanbevolen!

  • @John:

   > Welke koelkast is goedkoper en welke goedkoper? Die voor 299, - en na een jaar kapot
   > gaat of wie houdt voor bijvoorbeeld 349, - en minstens twee jaar?

   Dat kan ik je niet vertellen. Kan ook de goedkoopste zijn! Dat is niet waar ik me zorgen over maak! Het gaat niet om de prijs, maar om het feit dat het mij lijkt (!) Weer een ongecoördineerde actie te zijn! En daar ben ik niet de enige daar ... In de huidige situatie is het alsof de brief afkomstig was van de Duitse tak van Saab Parts AB. Uiteindelijk zijn er echter aanbiedingen van de betreffende dealer. De brief wekt de indruk dat dit "speciale actieprijzen" zijn, zelfs als dat nergens is. Als men zo nodig kan afwijken van "vaste prijs", maar alleen de productie van een prospectus kan dit veroorzaken. Maar dat zijn ze niet! Dit zijn normale, individuele prijzen van de betreffende dealer. Ik weet niet wat er mis gaat, maar ik denk dat je iemand met marketingkennis aan boord moet hebben. Dit is hoe je je een beetje voelt als een "denkend persoon" .... 😉

   > Hebt u ooit aangetoond hoe en waar de banden worden opgeslagen en hoe ze worden behandeld?
   > Wat heb je gewonnen, als je alleen 60 betaalt, - voor het opbergen van de banden, maar voor krassen
   > Velgen terugkomen?

   Begrijp je vraag niet ... Omdat: 1. Er zijn SAAB-dealers waar het 30 EUR kost. Betekent dit dat ze slecht zijn in het opslaan en krassen van de wielen? Omgekeerd betaal ik (e) bij een ex-Saab-dealer (grote GM All-dealer) 80 Euro inclusief wisselgeld. Ze krassen nog steeds op mijn velgen. En nu? Hmmm ....

   Conclusie: ik was niet over de prijs, maar over de uitvoering van de actie ... Dezelfde folder verspreidde zich over het federale grondgebied met een aantal heel verschillende. Prijzen en zelfs binnen een plaats. Persoonlijk vind ik dat onprofessioneel ... Zoals ik al zei, er zijn manieren en middelen om het anders te doen en andere merken, ongeacht hoe groot of zelfs de industrie, je kunt het doen!

   Ik denk dat het erg belangrijk is dat "acties" of iets dergelijks. gemaakt worden. Niet dat er een valse indruk ontstaat ...

 • Ik denk dat het heel normaal is voor Saab-partners om hun eigen prijzen te berekenen op basis van grootte en regio. Het feit dat de dealers en de Saab-onderdelen dergelijke uitgebreide pakketten met inspectiediensten leveren, zou ons tevreden moeten stellen en we zouden deze acties moeten verwelkomen.
  Misschien moeten we, voordat alles eindelijk besproken is, bedenken hoe het was voor 15 maanden rond Saab en ook nadenken over welke acties in de voorgaande jaren werden ondernomen. Er waren zomer- en winterbandenpromoties maar geen innovatieve productideeën rond de auto zoals nu. Als traktatie zijn er nog steeds saabige weggeefacties. Ik begrijp sommige van de opmerkingen hier niet en ik vraag me af, wat willen we nog meer?

  • Bedankt Tom, zo is het. Elke betrokken servicepartner verdient onze steun en onze bestellingen. De actie is goed, het idee klopt!

 • Wel, ik heb het gedaan. SAABINE opgepikt door de vriendelijke na inspectie. Voor bijna 300 € veeractie dankzij een complete inspectie, olieverversing en alle nieuwe filters. Omdat je niet kunt klagen. SAABINE is nu klaar voor de paasvakantie en de SAAB-pad was ook beschikbaar. Wie klaagt nog steeds dat is echt niet om te helpen.

 • Er zijn Saab-dealers die zeer betrokken zijn bij het merk en uw klanten en nog steeds één
  Bied premium service aan. Saab-dealers zijn vaak zoals uw klanten, bijvoorbeeld particulieren en maak ze zelf
  Acties !! Hier in de blog geeft de indruk, alleen degenen die deelnemen aan een lente-actie, is een goede ...
  Ik zou het geweldig en meer objectief vinden om een ​​volledige lijst van dealers te publiceren. Het kan ook worden aangevuld
  Deelname of eigen actie.

  Christoph hart

  SAAB Centre Trier (sinds 1982)

  • Dit gaat allemaal goed. Maar hoe moet ik als potentiële klant ervan leren als het nergens wordt gepubliceerd? De blog heeft waarschijnlijk niet gecommuniceerd en ik ben (nog) niet in het klantenbestand.

Reacties zijn gesloten.